Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betterway

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Greenpeace tegnap egy bátor és bonyolult akciót hajtott végre a Forma-1 Shell Belga Nagydíjon: a földön, a lelátókon és a levegőben szembesítette a Shell VIP ügyfeleit és a világot a vállalat piszkos sarkvidéki terveivel.  A Greenpeace nem magát a Forma-1-et támadta: úgy…..
betterway 2013.08.27 17:49:40
@"the dragon":
hát az neked a rend hogy környezetvédőket le kell lőni ha egy bannert akarnak valahova kifeszíteni, akkor kívnom neked hogy találd meg hamar a lelki békéd,mert valószínűleg elég boldogtalan ember vagy, őszintén kívánom hogy forduljanak vidámra mindennapjaid.

ha a kezdeti dühödön túllátva/átlépve egy kicsit belegondolnál hogy miért csinálták ezt az egészet az aktivisták a végén még hálás lennél nekik hidd el. ;)
betterway 2013.08.27 17:59:55
@TCrown:
hát végülis mindkettő nemzetközi szervezet, de akad pár különbség:
pl a shell ezen a listán szerpel az első helyen:
money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2013/snapshots/6388.html

míg a greenpeace egy pár nagyságrenddel kisebb anyagi erőforrással bír. (annak ellenére hogy világszerte rengeteg (kizárólag) magánember támogatja munkájukat)

egyébként szerintem izgalmas a dolog (kb az oroszlán és egér küzdelme) , és nyilván szerinted is különben valószínűleg nem olvastad volna el a cikket.. és pláne nem kommenteltél volna. :)
betterway 2013.08.27 18:18:17
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
hát ha földtörténet (és nem az emberi történelem) szemüvegén keresztül nézzük a változást akkor nyilván nagyon izgalmas az egész változás. mint jelenség, roppant érdekes tanulmányozni az élővilág alakulását. legjobb tudásunk szerint ilyen gyors klímaváltozások (lokális és globális szinten) eddig kizárólag valamilyen hirtelen bekövetkezett extraterrisztikus vagy tektonikai/vulkáni jelenséghez volt köthető.
szóval örüljenek az ökológusok hogy nem kell 100000 éveket várni mert minden folyamat olyan gyors hogy megfigyelhető pár évtized alatt.

azonban ha mint sima bolygólakó nézed a jelenséget akkor jobb ha kihúzod a fejed a homokból mert a te bőrödre megy a buli. nagyon butának kell lenni hogy ezt ne vedd észre.

alapvető kérdés hogyan definiálod azt hogy valami gazdaságtalan vagy sem. nyilván ha nem kalkulálod a rejtett költségeket egy termékhez/szolgáltatáshoz akkor pénzben kifejezve nagy különbség lehet pl az alternatív eneriák és az atom között (vagy írhatnánk nagyipari vs háztáji gazdaságokat a mezőgazdaság világában mozogva) (bár már ez a mondat sem igaz, 10 éve még igaz volt, de a technológia (és a tőke költsége) elég sokat változott az utóbbi években..)
ma már akadnak szép számmal olyan közgazdászok akik erre rájöttek.

..hogy kicsit leegyszerűsítsem a hasonlatot:
beleszarhatunk a saját fészkünkbe simán és mondhatjuk hogy nincs itt büdös kérem, de előbb utóbb csak kiönt minket a trágyalé.. :/