Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anaid

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
Anaid 2013.08.28 19:49:52
Sokan hazahoznák a pénzt...de így hogy?

cegledipanorama.hu/index.php/magazin/interju/2018-cegl%C3%A9di-tal%C3%A1lm%C3%A1nya-a-s%C3%A1torg%C3%A1t.html
A tehetetlenség miatt szidják az emberek egymást. Olvasom ezeket a magas lóról idehányt hol lexikális hol érzelmi alapokra fektetett "na ki tud nagyobbat mondani , ki az okosabb?!" megnyilvánulásokat, (ami a politikában is teret kap, imádja a nép a cirkuszt) és nem látom, hogy egymás megértését keresnétek egy közös megoldásért, akár ezen a pár fős fórumon(tisztelet a kivételnek). Pont ilyen alapokon nyugszik az ország. A világháborúk óta, de már előtte is voltak olyanok akik maradtak (akik nem tudtak, nem akartak menni) , és akik mentek (mert muszáj volt). (...és ha már úgy utáljuk azokat akik kimennek, hát akkor tényleg nincs értelme hazavárni őket, főleg nem ilyen szemlélettel, azt a keveset is vegyük el tőlük, hogy haza akarjanak jönni, nos ez butaság lenne!) Pár érdekesség

hu.wikipedia.org/wiki/Szil%C3%A1rd_Le%C3%B3
index.hu/tudomany/2012/12/14/68_milliardos_temeto_az_atomhulladeknak/
Hangzott el a kérdés egyik remek olvasónktól. A kérdés jogos, megpróbáltam röviden, tömören és érthetően összeszedni mik szólnak mellette és ellene. De kezdjünk azzal, hogy mi az a tórium? A tórium egy radioaktív elem, Thorról kapta nevét. Több évtizeddel ezelőtt felmerült…..
Anaid 2013.08.27 16:15:46
"Paks: itt kőkemény politikai diktatúrára van szükség, nem nukleáris szakértőkre. A fejlesztés nem Orbán-on múlik, hanem a NEMZETKÖZI ATOMENERGIA ÜGYNÖKSÉGEN és az EU-n!
Szeretnének már orba szájba fejleszteni (ráadásul EU pénzből az EU érdekek ellen) és ez az EU-nak kissé fáj
Ahol tudják elkaszálják a programot.
Ahoz hogy paksot fejlesszék, a Nemzetközi Atomenergia ügynökségnek, be kell bizonyítanunk hogy van hova tenni a hulladékot lásd elmult évek:
index.hu/tudomany/2012/12/14/68_milliardos_temeto_az_atomhulladeknak/
Mostanában kezdik csak el a fejlesztgetéseket. Kombinált urán alapon (erre van csak jelenleg orosz platformunk)
Itt a Dunafer kapcsolat még fontos: a Dunafert bezárják (ruszki a tulajok), a kormány cserébe politikailag berág, eljátsza a hattyú halálát, és cserébe nem pontosan azt építi meg pakson amit az oroszok ránk akarnak eröltetni.
....szóval ez azért elég bonyolult, de országunk az egész EU-hoz képest fénysebeséggel halad a nukleáris és gyorsan elérhető, JÓ megoldás felé.
Egyik napról a másikra nem lehet reaktort bővíteni, mert csak bizonyos reaktorokat engedélyez az EU.
Sőt, nem is akar engedélyezni!
Egyébként a Szlovákok hasonló bővítés végig vittek az elmult 3 évben.
Szóval itt a keleti régió egész jól halad a nukleáris fejlesztések terén.
Divatból fikázhatnám a kormányt, de a lehetőségekhez mérten (és amit látok) azt kell hogy mondjam, hogy pozitív irányba haladnak a dolgok."