Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gitti60

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez volt a nyár utolsó hétvégéje, a balatoni szezon vége. Nyilván sokakban felfrissült az élmény: a magyar tengerre tömegközlekedéssel lejutni rémálom. A vonat koszos, büdös, késik, meleg van, nincs rajta légkondi, se wifi. És persze rettenetesen lassú. Busz nincs. Autóval pedig 1,5 óra alatt lehet…..
Gitti60 2013.08.26 20:51:03
A nyáron mi is vonattal mentünk a Balatonra. Vannak élményeink.
Sopronból megszüntették a nyáron közlekedő közvetlen járatot, mert hát "fejlődik" a vasút. Igaz ez közel 5 óra alatt ért le (kb 220 km), de legalább nem kellett átszállni.
Véletlenül rábukkantam a Balaton mix jegyre (3200 Ft), ami roppant praktikus, nem csak azért, mert 50 százalékos kedvezményt lehet vele igénybe venni, hanem egy nap kirándulhattunk vele vasúton és hajón korlátlanul. Igaz a tervezett programot át kellet variálni, mert azzal kezdődött a kirándulásunk, hogy a vonatunk 50 percet késett, így lekéstük a hajót, szerencsére aztán a komppal eljutottunk Tihanyba, de sajnos így kevesebb időnk maradt a városnézésre.
Azt tapasztaltuk, hogy az embereket le is szoktatták a vasúton való közlekedésről, de a tapasztalataink alapján nem csodálkoztunk.
Sajnos a vasutasok is nagyon tájékozatlanok voltak.
A gyorsvonati pótjegy a szinte mindenhol megálló sebesvonatoknál érthetetlen.
Én úgy gondolom, hogy nyáron a Balatonon a vonatoknak körbe kellene járni, mondjuk 30 percenként, és vinni a nyaralókat. Ehhez kellene csatlakozni a településeknek, persze sok reklám és szervezés, de azt hiszem megérné, mert hát imádjuk a Balatont.
Mellesleg a buszközlekedés is csapnivaló, Fonyódon június 30-án már a július 1-től érvényes menetrend alapján azt sem tudtuk, mikor indul busz.
De nem hagytuk magunkat, "csakazértis" jól éreztük magunkat.