Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szijjártó Ferenc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete azt kérte tőlem a Stanford Egyetem, hogy egy kurzusukhoz készítsek videót és küldjem el nekik. Arról kellene röviden beszéljek, milyen a mobil egészségügy jövője és miket teszek én annak érdekében, hogy ezek a lehetőségek minél többekhez eljuthassanak…..
Szijjártó Ferenc 2013.08.25 10:58:04
A digitális jövő alapja a digitális jelen.Betegem aki még nagyapám praxisában született megkérdezte tudom-e , hogy mi a különbség köztünk? A válasz: a nagypapa rám nézett a doktor úr a számitógépre.
Nyilvánvaló hogy már nélkülözhetelen a comput. a medicinában,de a sok információért cserébe sokaktól meg is foszt, és adott esetben a személyes információk haszna / a beteg szine, szaga , gesztusai , testtartása.../ felülmulhatja a személytelen, sokszor ellenőrizhetetlen általános információk értékét.Fontos látni azt is ,hogy ki a az adatgyüjtés megrendelője, hasznositója,pl. a háziorvosi /klinikai software esetekben elsősorban az OEP/KSH.A programozók nem a gördülékeny orvos-beteg kapcsolat diszkrét háttértámogatói,hanem többnyire
a fenti bürokraták kiszolgálói és diktatúrájuk megvalósítói.
Legegyszerübb /beteg és orvos / igények közé tartozik a vizsgálati leletek gyors megismerése. A háziorvos betege leletét csak fizetett szolgáltatásként veheti meg /?!/ld Főnix szakrendelői program. Vagy: lézer kezeléshez a sarkantyú pontos helyzete alapvető, digitális képet online hozzáféréssel háziorvos nem kaphatja meg. Urológia szakrendelés nemibeteg gondozó leletét nem láthatja, adatvédelmi /?/okból. Olyan megdöbbentő esetek ezek melyek tömege nehezíti , adja a mindennapi gyakorlatot és a mindennapi korrekt szakmai munkát, a digtiális medicina gyorsabb átvételét megnehezítik.
A Meskó doktor jövőképe lehet a jutalom, ha a mai problémáinkat megoldjuk.