Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solyom2

7 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy csaták Flodden - 1513 2017.03.28 13:03:13
A floddeni csata 1513. szeptember 9-én zajlott le az Angol és a Skót királyság között Northumberland megyében. A katonák létszámát tekintve a skót-angol háborúk legnagyobb csatája volt. Az angolok döntő győzelmet arattak, maga IV. Jakab skót király is életét vesztette az ütközetben.  IV. Jakab…..
Nagy csaták Montapert - 1260 2016.09.04 11:13:16
A montaperti csata, ami 1260. szeptember 4.-én zajlott le Firenze és Siena városállama között, a guelfek és gibellinek közötti konfliktus egyik ütközete volt. A középkori Itália legvéresebb összecsapása volt, több mint 10 ezer halottal (a középkorban ez kirívóan magas volt). A csata során egy…..
Nagy csaták Sedan - 1870 2016.09.03 19:49:56
Az 1870-71-es francia-porosz háború döntő csatája volt, amely következtében kikiáltották a Német Császárságot, míg a túloldalt összeomlott a III. Napóleon vezette Második Francia Császárság és ismét kikiáltották a köztársaságot. Többek között ez a megalázó vereség és a francia revans vágy is…..
Kedves Olvasó! Ezen a blogon az emberiség történelmének kisebb és nagyobb fegyveres konfliktusairól olvashatsz, az ókortól egészen napjainkig. A jól ismert ütközetek mellett igyekszek olyanokat is felsorolni, amikről talán csak kevesen hallottak...
Kedd reggel megszületett a történelminek is nevezhető döntés az iráni atomprogrammal kapcsolatban. A megállapodás korai megítélése igen változó, a tárgyalóasztalnál ülő nagyhatalmak vezetőinek több országban kell még harcolniuk a helyi parlamentek és kongresszusok porondján,…..
Solyom2 2015.07.18 11:00:33
@Nem leszünk gyarmat !:

Ja persze, milyen király is lenne egy vegyifegyverekkel felszerelt állam, ami terrortámadásokkal pusztítja el a civil gépeket.

És csak említem neked te "hazafi", hogy a lezuhant gépen magyarok is tartózkodtak, ha már annyira a védelmedbe vetted azt a rohadék Kadhafit.
  Ebben a bejegyzésben nem csak a képeket és a videót láthatjátok, hanem leírom, hogy is akadtunk ezeknek a nem mindennapi relikviáknak a nyomára. Történt egyszer egy hideg januári délutánon, hogy felfedező társammal, - akit már jó pár videóban láthattatok - elmentünk egy…..
http://www.playdome.hu/hirek/39234/megjelent-a-combat-mission-red-thunder Ugyan ez a hír nem rengeti meg a PC játékok világát, de az elvakult wargamerek bizonyára örülnek. Ugyan a hír nem a legfrissebb, de mivel most készült el az első és valószínűleg egyetlen magyar nyelvű…..
Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam és kipróbáljam ezt a stratégiai társasjátékot, az öcsémmel sikerült egy próbajátékot játszani. Az első benyomásom nagyon kedvező, a szabályokban illetve a játék felépítésében visszaköszön az ütközet és nyugati front realitása,…..
Solyom2 2014.02.19 14:08:58
@janos900:
Köszi!
AZ előző 2 mellé én is találtam még 2 kiadót, róluk van valami véleményed?
lnlpublishing.com/
www.gmtgames.com/

Amúgy szerinted a kétféle társas közül melyik nyújt tartalmasabb szórakozást? A Command and colors féle játékok vagy inkább az egyéb, komolyabb szimulációt biztosító társasok (mint amit ebben a cikkben is bemutattál).
Ugye a C&C, Memoir játékoknál nagy előny, hogy akár a saját figuráimmal, egységeimmel is kiegészíthetem, ami azért elég nagy előny, és mivel nincs fix térkép, gyakorlatilag a kor bármilyen, akár általam kreált csatáját is lejátszhatom.
Viszont közel se olyan részletes mint a komoly hadijátékok. Neked mi a véleményed?
Solyom2 2014.02.20 18:40:25
@janos900:
Értem, köszi!

Elolvastam a CCAncients ismertetődet, és lehet megfogadom a tippedet és megpróbálom házilag elkészíteni. A Memoirból a tábla és a hexek már megvannak, az gyakorlatilag mindkét játékban ugyanaz. A kártyákat kinyomtatom, figurákat le tudok tölteni erről az oldalról, ahol szinte bármelyik konfliktushoz találni katonákat (www.juniorgeneral.org), igaz csak papír alapon, de hát az is jobb mint a semmi.

A miniatűr wargamezés is érdekelne, csak az a baj, hogy a környezetemben senki nincs aki foglalkozna ilyesmivel, és nem szeretnék fölöslegesen egy csomó pénzt és energiát beleölni. Habár lehet itthoni alapanyagokból még összeeszkábálok valami csatateret, a figurákat ha kell az előbbi linkről beszerzem, és teszek egy próbát.

Az a baj, hogy ahhoz képest, hogy nem egy elterjedt hobbi, interneten már annyiféle társast, fejlesztőt, szabályrendszert, magazint stb. találtam, hogy a bőség zavarában vagyok:)
Több éve már, hogy videó készült az első részről, de az emléke még most is elevenen él bennünk. Készüljetek fel, a második rész még az elsőhöz képest is vállalhatatlan.  ..
Chapter 1: Winter War in Finland, 1940 Mission 1: Bonebreaker Mielőtt belekezdenék a csata leírásába, egy rövid előszó a játékról. 2000-ben megjelent a Sudden Strike című játék, ami nagy népszerűségre tett szert a II.vh-s stratégák körében. Rengeteg rajongói pálya és mod…..
Sziasztok! Amióta az eszemet tudom, érdekelt a történelem, kifejezetten a hadtörténelem. Így a számítógépes játékok terén is elsősorban a háborús stratégiák, szimulátorok kötnek le. Az évek során sok méltán népszerű, és sajnos méltánytalanul elfeledett programmal…..