Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veitJ

15 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Itt élünk mi magyarok a Kárpát-medence közepén, mindig is mi voltunk kelet és nyugat között a választóvíz, most már schengeni határként is. Büszkék voltunk rá, hogy tőlünk keletre ott van ugyan a sötét Balkán, de minket már elér a jóval kulturáltabb nyugat szele, és hat…..
Majmok Bolygója Én, az utas 2008.12.15 11:24:25
Ha nincs vonat, minek az információ? Ahol meg jár a vonat ott rossz az információ. Barátnőm a múlt csütörtökön indult hozzám Zamárdiba. Retúrjegyet kért, mert optimistának áll a világ, és tudatlanságból, vagy rosszindulatból, de kapott is. Na mármost eljött a visszautazás…..
veitJ 2008.12.21 18:39:37
Tisztelt Artúrka!

Amit nehezen értünk mi utasok, hogy ha nincs sztrájk, akkor is rossz az információ, akkor is 30 perc késéssel indulok, vagy érkezem, ha fázom a vonaton az egyik kalauz a vállát vonogatja, majd jön egy másik és annak mégis sikerül bekapcsolni a fűtést, hogy akkor is ki kell fizetnem az IC pótjegyet, ha az eleve 30 perc késéssel indul, a koszról a büdösről már nem is beszélek. Mondom még egyszer, mindez nem sztrájk idején. Az embereknek nagyon sok panaszuk, bosszúságuk van a MÁV-val szemben, ezért egyre nehezen tudnak megértőek lenni. Lássuk be, a sztrájk nagy károsultjai az utasok, ahogy Ön is mondta.
Amit megértünk az az, hogy Önök magasabb bért szeretnének. Ezzel ma Magyarországon nincsenek egyedül, sok ember jár még hasonló cipőben. Viszont Önök abban a speciális helyzetben vannak, hogy sztrájkolhatnak, ezzel sok ezer olyan embernek okozva kényelmetlenséget, bosszúságot, akik vajmi keveset tehetnek az Önök helyzetéről, és helyzetéért. Sőt ha belegondolok, sok adófizető honfitársammal együtt
csak nézzük, hogy mennyi pénz tűnik el a MÁV-ba, beleértve az Önök fizetését is. Én magánszférában vagyok alkalmazott. A mai fizetési morál mellett, hónapról hónapra tudunk örülni, ha annyi pénzt sikerül behajtanunk, hogy a fizetések kijöjjenek belőle. És nem mindig sikerül. Hol sztrájkoljak? Sokan leírták már, hogy egy multi nem tárgyal. Elbocsát, és keres mást, aki dolgozni akar, még minimálbérért is. Ez persze nem jelenti, hogy Önök ne próbálkozzanak ezzel, csak ne csodálkozzanak, ha az emberek nem megértőek.
Azt viszont sok helyen lehet olvasni, hogy a Cargo-s pénzt milyen jogon követelik? Éjt nappallá téve nagyon sok ember dolgozik. Ha a tulajdonos úgy dönt, hogy a cég egy részét eladja, szíve joga. Közöm nincs hozzá. Mit követelhetnék? Én a munkámért fizetést kapok, erről szól a munkaszerződésem. Nem tettem bele se pénzt, se egyéb vagyont, akkor mit akarok belőle kivenni? Asszem ezzel kicsit túl lőttek a célon. Ezt már az emberek nem értik meg.
Önök megértést várnak tőlünk utasoktól, mi utasok pedig szolgáltatást várnánk Önöktől.
Fel akarták robbantani Gaskót. Mondjuk cseppet sem csodálkozom, hogy a potenciális utasok lassan vérprofi terroristákká válnak tehetetlenségükben. Mert ahogy telnek a napok, úgy gyűlnek az indokok a sztrájkra, és ha netán az első meg is oldódna (esély egyenlő a nullával), akkor…..
Kedves Charles Hamilton! Ön tényleg nagyon-nagyon kedves. Ön úgy akar nekem 3 millió forintot adni, hogy sosem dolgoztam Önnek, semmilyen üzleti kapcsolatban nem állunk, de még csak nem is ismerjük egymást. Ugyan nem tudom milyen az a "nem követelt befektetést igazolt csekk",…..
Az autósoknak az elmúlt pár hét a kötelezőről szólt. Kötni muszáj, de hogy járok a legjobban? Hol a legolcsóbb? Hol intézhetem el a legegyszerűbben? Mondjuk az interneten keresztül...online. Sorszám, sorbaállás, papírok kitöltése, személyes tárgyalás nuku. Csak én, meg a…..
Az Inter City vonatok késése után ritkán érzi úgy a Máv, hogy visszatérítést kellene fizetnie. Mert ugye visszatérítés akkor jár, ha ő a hibás, de hát mindig vannak körülmények, és gyakran esik ezek áldozatává. November 27-én egy programra indultam Miskolcról Pestre, majd…..
Deutsch Tamás sem veszett el, mikor 365 napon (mínusz szombat, vasárnap és ünnepnapok) keresztül nem járt be a VII. kerületi önkormányzat testületi üléseire, csak nem ért rá. Annyira nem ért rá szegény, hogy még lemondani sem volt ideje, sem mandátumáról, sem a vele járó…..
Majmok Bolygója A kivégzésekről 2008.11.19 09:57:00
Nem tudom, miért fordult a nálunk ilyen brutalitásba a cigányság integrálása a modern társadalomba. A válság talán az oka, hogy egyes emberek, vagy emberek csoportjai öngyilkosok lesznek, másik részük pedig más embereken vezeti le a feszültségét. Úgy, hogy kivégzi(k) őket. Nem…..
"Aztszeretnémmegtudnihogyhogyhogyhogyhogy...Lakat T. Károly, ma feltette a nap, ha nem a hét kérdését. A Napkeltében Alföldi Róbertet és Zsótér Sándort kérdezte új darabjuk közelgő bemutatója kapcsán. Az egyik november 21-én, a másik 22-én lesz a Nemzetiben. Először…..
...viszont sok mindenben nagyon hasonlít. Szombaton Robert Ficó biztos segít Gyurcsány Ferencnek, hogy megtalálják a képek közti hasonlóságot. Merthát a különbség nagyon csekély. Úgyis mondhatnám, hogy a különbség a két ország felfogása között van. Nálunk az ország…..
Lehet, hogy nincs messze az az idő, mikor a - Szia! Hogy vagy? - után kedvesen érdeklődünk egymástól: Téged mért rabosítottak? Engem momentán 2 db papírért, tavaly. Szkeptikusabb olvasók tudom most azt mondják: kellett ott még legyen más is, de az információ első kézből való.…..
Egy pap megvert egy postást. Isten bocsássa meg neki, mert a postás azt mondta nem fogja. A  két ember közötti vita állítólag régre nyúlik vissza, de az i-re a pontot egy újság tette fel. A pap nem kapta meg szeretett és megszokott Keresztény Élet című lapját, ezért aztán…..
Nevem veitJ. Velem együtt már három korosztály és három vidék képviseli magát a Majmok Bolygóján. Ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, néha csoda kellene...a véleményhez elég ez a blog...
Nehéz erről írnom, kesernem kell a szavakat. Erre már tényleg alig lehet reagálni. Emlékszem, indulásakor a Mokka a TV2-n egy elég nézhető, újszerű műsor volt, sokkal jobb, stílusosabb, mint az ide-oda csapongó vihogó infantilis RTL Klub, vagy a Vörös Majális a királyi tévén.…..
dob Kick drum, please! 2008.10.10 12:18:00
A fenti, lábdob ütésére vonatkozó felszólítás az idei Sziget fesztivál valamelyik Nagyszínpados koncertje előtt hangzott el, beállás közben. Persze, a kontextus is tisztázásra szorul: ugyanis nem nekem szólt az előbbi utasítás, hanem a dobok mögött…..
Nahát Buta Liba! 2008.09.07 09:06:00
Töredelmesen bevallom, hízott libamájat ettem, augusztus 20-án. Nem volt az ünnephez semmi köze, annál több viszont szegény libákhoz. Mentségemre szolgál, nem én sütöttem, és már akkor is nehezen ment le a torkomon ...a harmadik adag. A tápláléklánc magasabb fokán állván,…..
Elképzeltem, amint férjemmel egy békés vasárnap reggel fekszünk az ágyban. Én forró kapuccsínót kortyolgatok, ő olvasgat mellettem. Tekintetünk huncutul összevillan, és ugyanaz jut az eszünkbe: csináljunk népszavazást! Már csak azt kell kitalálni, most mi ne legyen. Mondjuk ne…..
Nahát Kire ütött ez a gyerek? 2008.03.27 09:35:00
Egy gyerek bántott egy tanárt. Riportert, pedagógust, pszichológust, és szakértőt hallottunk már ezügyben csodálkozni, megdöbbenni, skandalumot kiáltani, de mindenesetre hozzászólni. Van, aki szerint a szülők, van aki szerint a tanárok, mások szerint az oktatáspolitika és az…..
Hóbelevanc VDSZSZ tiltólistán 2008.03.05 09:03:00
A VDSZSZ keményen befenyített a MÁV dolgozóinak, ahogy azt a weboldalukon olvashatjuk:„"Egyenlegközlő vasutasoknak. :)" Ezzel a címmel kóborol a MÁV-csoport különböző vezérigazgatóságainak számítógépein az alábbi tartalmú e-mail. Semmi jónak nem akarunk az…..