Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matrioshka Brain

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elegem Van! Elegem van a halálból 2014.10.31 09:32:59
A halottak napja ősi ünnep, mert az élet-halál misztikuma egyidős az emberiséggel. Külön érdekes ugyanakkor, hogy az életnek nincs ünnepnapja. A halálnak meg van. Az emberiség történetének talán legrégebbi irodalmi műve, a Gilgames-eposz, az alapmű van vagy 4600 éves,…..
Dinamó Műhely Hogyan tovább? 2014.08.14 10:15:32
A fő probléma továbbra is az, hogy a roma mozgalomnak nincs politikai súlya. A közép- és kelet-európai régió országaiban a potenciális roma szavazók száma akkora, hogyha együtt szavaznának, befolyásolni tudnák a nemzeti kormányok összetételét. A roma etnikai párt vagy pártok,…..
Matrioshka Brain 2014.08.14 17:24:47
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
A jelszavakkal a legnagyobb gond az, hogy amelyiket már biztonságosnak gondoljuk, teleszurkáljuk random karakterekkel, azokat szinte lehetetlen észben tartani. Édesanyád születésnapjára bármikor emlékezni fogsz, de arra, hogy jK56%;PpLß, két perccel az első használata után sem. A…..
Ahová a jó idő ellenére sem érdemes nyaralni menni -kb- Európa közepén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy veszélyben vagyunk, ha allergia-szezon van, ha túl nagy a hideg vagy a meleg, és ha nincs elég pénzünk. A világ más részein a veszélyt az éhenhalás, a természeti…..
Matrioshka Brain 2014.03.31 00:37:36
@vilagpolgar: "Ugyanolyan ember, mint én, nem kell beszélnem vele, hogy tudjam, hogy a korbácsolás fáj."

És mi fáj jobban? A korbácsolás, vagy az, ha a pokolban kell szenvednie egy forró kátránnyal teli üstben? Ne feledd, a muszlim nő számára a túlvilági pokol valóság, ezért mérlegelnie kell, mi fáj jobban neki.
2013. augusztus 23.-án Budapesten az Erzsébet téren, a rabszolga-kereskedelem és annak eltörléséről való megemlékezés világnapján tartották meg szerte a világ nagyvárosaiban vegán állatvédők a demonstrációjukat. A cél halhatatlanná tenni a már rég leölt izraeli tejfarmon…..
Matrioshka Brain 2013.08.24 21:58:48
@Földgyermeke: Ha a billogozás valódi, akkor a hölgy vagy fakír, vagy erősen módosult tudatállapotban hajtotta végre az öncsonkítást.

Ha véletlenül hozzáér egy cigarettaparázshoz, ami aprócska sebet ejt csak, az ember akkor is egy pillanat alatt elkapja onnan a kezét, annyira fáj.

Ehhez képest a hölgy itt hosszasan szenved, miközben a "seben" tartja az eszközt, majd lassan roskad le, akár egy haldokló partizán.

Arra lennék kíváncsi, ki volt az ötletgazda, és miért gondolta, hogy egy ilyen rosszul megrendezett cirkusz hatásos lesz. Nekem például inkább olyan érzésem támadt a felvételt látva, hogy hülyének néznek.
Matrioshka Brain 2013.08.24 22:07:22
@enpera: Engem személy szerint nem zavarna, ha valaki "csak" propagandista vagy népművelői munkát végez. Ez még nem zárná ki, hogy esetleg igaza lehet. :) Csak szerintem kár eközben magából bohócot csinálnia, mert úgy az összkép is romlik.
Matrioshka Brain 2013.08.26 23:04:38
@wmiki: Miért gondolod, hogy erény, ha valaki tizedannyi lényt pusztít el?

A mennyiség szükségszerűen jobb volna a minőségnél?

És egyáltalán, miért ez a verseny, hogy ki mennyit pusztít, ha már a létezéshez mindenképpen "pusztítani" kell? (Már ha pusztításnak -- azaz manipulatív, negatív néven -- akarjuk nevezni azt a természetes folyamatot, hogy a prána néven is ismert életenergia, mely akár napfényként, akár növényként, akár húsként nyilvánul meg, az örök körforgásnak engedelmeskedve átlényegül, például emberré, aki táplálkozik.)

Lehetséges volna, hogy akik a mennyiséggel kérkedő "erőszakmentességet" istenítik, azok nem veszik észre, hogy a pusztítás a világ alaptulajdonsága?

Az az érzésem, ha ezek a képmutatók nem próbálnának ellenszegülni ennek a világtörvénynek, hanem megpróbálnák megérteni, hogy mire lehet következtetni abból, hogy a világ olyan, amilyen, az árnyékbokszolás abbahagyásából felszabaduló energiáikkal minőségi javulást érhetnének el úgy maguk mint a környzetük többi szereplője számára.

Mert lehet széllel szemben, csak talán nem érdemes.