Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pareidolia

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Az LMP utolsó esélye 2014.01.22 10:17:21
Véglegessé vált az arcvonal. A magát baloldali demokratikus ellenzéknek nevező szedett-vedett posztkommunista csürhe végül az egymás hímtagjának három éven át tartó ráncigálása után mégiscsak összegyűlt a legkevésbé kókadtnak látszó köré. Felköptek és aláálltak…..
pareidolia 2014.01.23 07:47:22
@pareidolia: Az Együtt-PM-nek az lesz a történelmi bűne, hogy sok évre eljátszotta az új és irányváltó lehetőséget, a változást és váltást akarók utolsó fáradt reményét és bizalmát. Most már senkinek nem fognak hinni, aki váltást akar. Vagy aki azt mondja magáról, hogy ő más. Ez kapitális baki és átverés, amire nincs és nem is lesz bocsánat. Mert ki az az ostoba, aki nem látja, hogy az összes E14-es és hasonló rendezvényre eljáró, az energiáját, reményét, akarását, idejét odaadó polgár, aki végre lát valami reményteli újat, nem fog véglegesen elkeseredni, hogy az egész sz*rt sem ért, kidobott pénz-idő-energia-stb. lett a végére, mert beolvadt az egész Gyurcsány alá? Én tuti zabos lennék, ha kint lettem volna 2-3 tüntetésen és rendezvényen, majd ezt látnám, ami most van. Azt érezném, hogy elcsesztem 2-3 hétvégémet a semmiért. A bosszú pedig egyértelmű: pont annyira nem fogok a baloldali összefogásra szavazni, mint a fideszre.
pareidolia 2014.01.23 10:00:41
@Juhász Péter (LMP): Úgy-úgy! A zöld széplélekkel az a baj, hogy "zöld" szó egy zsigeri, ostoba reflexet vált ki a többségből, aki hallja. 100-ból 85 nem tudja, hogy mi a fenét is jelent ez.
pareidolia 2014.01.23 10:07:58
@Juhász Péter (LMP): Bajnai egy pech volt. A túloldalt ott van Orbán, Gyurcsány, Mesterházy (aki utóbbit azért évek óta építi az MSZP öregkara a háttérből). Nyilván kellett egy olyan arc, akit ki lehet tenni az előzőek mellé a plakátokra, az interjúkra. Csak hát kár, hogy van kötődése a régiekhez. Nem jött be. Ezt viszont végképp súlyosbította az, hogy a kötődésnek közvetlen bizonyítéka lett az összefogás. Tehát ez önmagát magyarázza. Aztán a médiában hiába van a sok magyarázat, hogy csak a leváltás a lényeg: de hát most 4 évre mszp-ssel lesz tele minden pozíció. Tehát mit nyerünk? Semmit. Az összes munkátok nagy része most ment a levesbe. Ez a baj.
Rendhagyó módon az e heti TOP 10-es összeállításunknál a kollégáink nagy részét békén hagytuk. Ennek két oka is volt. Egyrészt, hogy rákészüljenek a következő heti listánkra, másrészről pedig egy olyan témát választottunk, amihez hitelesebb, ha a hazai keményzenei élet…..
Avicii - True(PRMD / Universal Island) A hivatalos megjelenés előtt a töménytelen rádiós felvételről és a márciusi Ultra Music-os fellépéséről (ahol kb. 40 percet játszott az albumról, élő hangszerekkel megtámogatva, amiért ott helyben meg is kapta a magáét) már szinte…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlap:www.dreamtheater.netMár most tudom, hogy ez a recenzió is olyan lesz, mint a korábbi DT kritika: Túrisas majd kontráz (meg nem is), a kommentelők meg hirtelen előkerülnek valahonnan - onnan, ahol eddig rejtőzködtek - és mindenki le lesz osztva, mint…..
Előrebocsátom, a reinkarnáció szűk értelemben nem mond ellent az ateizmussal. Ha valaki szerint a reinkarnáció istenek nélkül megy végbe, akkor ad abszurdum lehet ateista. Ez olyasmi, mint az ateista buddhista. A legtöbb ateista azonban racionális alapon ateista, és nem hisz a…..
pareidolia 2013.09.18 17:15:45
"nem tudom, ez miért gond neked. nincs vita arról, hogy az, hogy kinek mi a sértés szubjektív. nem sok értelme van rajta vitáznod. nem kell megindokolnom az érzéseimet"

Olvasd vissza. Neked volt az én értelmezésemmel gondod. Ja, vagy most jönnek a hozzászólás törlések, nehogy ez felszínre jöjjön? :) Ki kíváncsi a te érzelmeidre? Te hozod elő őket. Remek öngólt lőtél ismét, sokadjára.

"azt kiemelném, hogy ebben a kommentedben NEM VOLT ÉRV"

Miután neked számos ilyen hozzászólásod volt (ld. az előzőnek időben és térben környéke), a beszélgetés de facto átalakult vitából kötetlen beszélgetéssé. Ott meg nem kell érvelnem. Vagy te ezt nem tudtad? :)

"nem tudom, hogy honnan veszed te a pofát ahhoz, hogy beleszólj, mit csináljak az életben, mihez legyen kedvem, hogy osszam be az időmet. blogoljak-e, vagy sportoljak, vagy esetleg mindkettőt"

Tőled vettem. Miután nem rég elhunyt édesanyámat a szádra vetted, nem sok illemszabály maradt, amire mutogathatsz. Ez ilyen dolog, nem késő tanulnod.

"láttál te engem ilyesmibe belepofázni itt a blogon?!"

Várjál, idézek:

"Brendel Mátyás ·
ile-de-france.blog.hu/ 2013.09.18. 15:50:30
...kérdezd meg anyukádat, vagy kisegítőiskolai tanárodat!..."

Ez egyben jó példa arra is, hogy általában az érvelés először nálad kezd elmaradozni, remek helyet találva így az értelmetlen, súlytalan, semmitmondó és aljas személyeskedésnek. Személy szerint én mondjuk vitatkoznék az ellen, hogy te hitvány és szánni való ember vagy, e helyett remekül szórakozom rajtad. Minden esetre a vitát te rúgtad föl, ezért nem igazán érthető az álfelháborodásod. Továbbá mivel ebben a viselkedésedben semmi racionális nincs, így ebből is remek következtetéseket lehet levonni, ami egyben a (hibás) definíciód alapján egyenesen egy sértéscunami ellened. :)
pareidolia 2013.09.18 17:52:08
"rendben, akkor a miért "sértés nekem" kérdés lezárva. értelmetlenség volt elkezdened"

Az egész sértéses cuccot te kezdted. Memória...

"de érdekes módon ugráltál, hogy én nem érvelek. kettős mérce"

Miután kiestél az érvelésből, a vita ezzel megszűnt. Én e pillanat előttre vonatkozó megjegyzést tettem. Te meg most félreértetted ismét és kettős mércéről beszélsz. :)

"én ilyet nem tettem"

Ott volt a példa. Tagadd nyugodtan.

"szerintem egy anyázásnál durvább dolog, hogy bele akarsz szólni emberek magánéletébe"

Ó hát szerintem meg nem. ÍTe gyerek, pont most kifogásoltad, hogy én bármit is megszabjak, erre előhuzakodsz ilyen lényegtelen semmiségekkel, hogy neked mi a durvább és mi nem? :)

"de nem is annyira illemszabályról van szó, hanem, hogy totál értelmetlen dolog"

Ügyes vagy, már csak azt az egyszerű lépést kell megtenned - és ez láthatóan szellemi életed betetőződése lesz, ha eljön -, hogy te pont ezt csináltad és én pont ezt mondom! Végre megértetted, hogy mi az értelmetlen dolog. Sajnos sokszor gyakoroltad az elmúlt órákban, aztán mutogatsz másra.

"1) nem fogok válaszolni"

De hát ezt tudtam, mivel nem tudsz rá válaszolni. Illetve megkísérelted: adtál egy viszonylag kifogásolható választ.

"2) a kérdés annyira primitív, hogy elképszető"

Ez már egyenesen következik az előzőből.

"a beszólás mellett engem igazából halálira nem érdekel, hogy kit kérdezel meg és miről. egyáltalán nem abba szólok bele, mit csinálj az életedben"

Látom, neked ez a momentum van becsípődve, szerintem nem véletlenül. Ráadásul úgy, hogy te magad mentél a hülyeségért házhoz. :)

"ez megint olyan, hogy anyukádnak kellett volna elmagyaráznia, de hát erről már lemaradtál, valószínűleg ilyen hülye maradsz"

Ezt most hogy érted?

"nem, nálad"

Rámutatnál arra a pontra, ahol ez megtörtént?

"az egész témát te kezdted, és totál értelmetlen baromság, aljas, semmitmondó személyeskedés volt az elejétől fogva"

Hol is?
A jó csokis keksz omlós, de nem száraz, pont megfelelő mennyiségű benne a tökéletes minőségű csokidarab, és leginkább onnan lehet felismerni, hogy ha elfogyasztottunk egyet, akkor száz százalékig biztosak vagyunk benne, hogy ha többet nem is, de még egyet mindenképpen szeretnénk…..
Amikor vidékre költöztem, a házban egy cserépkályha biztosította a fűtést. Aztán persze csináltunk egy szilárd tüzelésű kazánnal üzemelő radiátoros központi fűtést, de azért a cserépkályhát még használtuk néha, bár egyre ritkábban. Kezdett is füstölni kicsit, aztán…..
pareidolia 2013.09.11 09:23:38
"még a programozásba is bele lehet nyúlni bátran - nem bonyolult dolog"

Nézd, egy jelentős részével a hozzáállásodnak és írásodnak egyetértek. De ezzel az iméntivel orbitális marhaságot sikerült mondanod. Egy átlagos beágyazott szoftver a legbonyolultabb kályhánál és kilincsnél is nagyságrendekkel bonyolultabb.

Sajnos azoknak is igaza van, akik szerint a szigeteléssel a hatásfokot csökkentetted. Ezt honnan tudod? A saját magad által is magasztalt józan eszed alapján: az égéstérben egyrészt forró levegő, másrészt hősugárzás keletkezik. Mindkettőnek végül a kályha falát kell melegítenie, ami nem adódik át a kályha falának, az mind távozik a kéményen keresztül. Hogy távozik a hő? Hát úgy, hogy az égéstér fűti, a külvilág meg hűti a falat. Na, te ezt a hűtést jelentősen megnehezítetted, ezért a kályha fala magasabb hőmérsékletű lesz, ami melegen tartja a kéménybe eltávozó levegőt. Ennyi. Erre persze fel lehet írni egy rakás egyenletet is, de a lényeg ez. Az egész egy felülről (a kéménynél) nyitott "hőlombik".

"hogy annak a mamikának vagy kisgyerekes családnak, akik tényleg muszájból fűtésre használják a kályhájukat, pici pénzért vagy ingyen tudjak munkát végezni"

Ó, amikor ilyet hallok, van egy belülről jövő furcsa érzésem.

Azok véleményével is egyetértek, hogy az ún. mesteremberek (szerintem is) nagy része igazából kontár. A következőt figyeltem meg és ezen nem lepődöm meg: minden addig megy szépen és flottul, ha a körülmények és az egész folyamat beleesik abba a 95%-ba, ami az adott és kb. az összes mesterember komfort zónájában van. Amikor minden átlagos és az átlagos megoldások megfelelnek. De bármikor, amikor valami különleges, vagy nehezítő körülmény van, csak dobálják a szerszámot a parkettára, káromkodnak, bénáznak, rongálnak, pazarolnak. Na, hiába, nem mérnökök.

Ó és számlát persze sohasem kapsz, garancia nincs.

"Nem igazán láttam építő jellegű kritikát, hogy mondjuk miként lehetne a kéménycső burkolásának a tűzvédelmét hatékonyan megoldani, hanem csak úgy magas lóról odavetve, hogy ez így tré..."

Még a gipszkarton is jobb lett volna.

"Látványkandallónak jó is lenne, de az a baj, hogy tüzel vele. :-)"

Nem. Mert látszik, hogy ez egy kályha, ami köré ytong van rakva. Még az is sokkal jobb lett volna, ha a kályhát meghagyja csak úgy szabadon. Vagy esetleg csak a külső oldalára rak falat, hogy aki abba a térrészbe megy, véletlenül se menjen neki a forró kályhának. De ez is csak az embervédelem és nem a hatékonyság miatt.
Most van kedvem és időm is írni. Megpróbálom összeszedni, hogy mennyi egy pörgősebb prosti kiadása és bevétele. Fontos kiemelnem, hogy ezeket a számokat nem feltétlenül kell szó szerint érteni, hiszen embere válogatja, hogy ki, mire, mennyit költ. Lehet, hogy valaki belvárosi…..
pareidolia 2013.09.02 17:11:01
@rpflora: Látom, azért szükségét érezted annak, hogy megemlítsd, annyiban nem nyilvános, hogy jogod van törölni. Mindent kontrollálni akarnál, mi?
pareidolia 2013.09.02 22:00:23
@kzolika: Szerintem itt nem a jövedelem az, ami az embereket idegesíti.

Tegyük fel, hogy mondjuk észreveszek egy piaci rést, pl. hogy gazdag, vagy középrétegbe tartozó polgári, gyermektelen pároknak tudok szerezni Ukrajnából "darabja" 10-15 milláért csecsemőket. Aztán csinálok egy blogot és mindenkit kioktatok, hogy nincs hülye főnököm, szabad vagyok, senkit nem bántok (hiszen mennyi gyermektelen párt teszek boldoggá - nem kevéssé a gyerekeket is) és hogy mindenki csak irigy és frusztrált, hogy ő a szánalmas kis óvónő, bolti eladó, mentős, tűzoltó, nővér, stb. fizetéséből nem tud olyan király lenni, mint én, aki egyszerűen csak okosabb, mint ők: hiszen megláttam a lehetőséget, hajlandó vagyok érte tenni, ez is egy szakma, hisz kitanultam, de cserébe nem tanultam évtizedekig baromságokat. Tök normális ember lett belőlem, ráadásul majd megoldom okosba az adózást, mert nektek még fantáziátok sincs.