Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borzkutya

20 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint volt egy kis taxisfelvonulás, és újfent, mindenki minket utál. Pedig most már csak egy dologról szólt a fáma, vannak akik, ezzel a rendszerrel nem tudnak komfortosan dolgozni. A rendszerek hibái most már egyértelműek, de ettől még lehetne vele küzdeni, nem ez a gond.  A…..
Az igazság az, hogy az év végén a taxizás vitte el az időmet a blogolás helyett. Szerencsére nem volt időm a gondokkal foglalkozni, mert volt munka, persze csak "volt", mert már megint behalt az egész:( Erről már teljesen felesleges lenne siránkozni, mert már ezerszer leírtam, hogy…..
Történt ami történt, a budapesti taxizás átalakulóban van. Szabály, szabály hátán, az egyszerű taxista lassan már Wc-re sem mehet ki engedély nélkül. Erre fejelnek még rá a fuvarszervezők, munkatáborokéra hajazó, idióta szabályai is. ŐK a nagy halak,  simán halásznak…..
Megkaptuk ezt a fasza kis taxistörvényt, nem tagadom  érezzük is a hatását, egyik nap hopp a másik nap kopp. A törvény nem csak a taxisokra hanem a fuvarszervezőkre is vonatkozik, bár ebbe azért nem mindig vagyok biztos.A fuvarszervezők egyelőre nem mindent tudnak teljesíteni az…..
borzkutya 2013.11.05 14:07:59
@kártékony:Ez nyilvánvaló butaság, ha nekem bekell tartani a szabályokat akkor másnak is,pont nem érdekel a taxilike, de legalább igyekeznek betartani a szabályokat.Mint ahogy abban sem vagyok biztos, hogy a Budapesttaxi hunyó.
borzkutya 2013.11.11 14:53:15
@Rémbódess: Teljesen igazad van,de ebben az írásban nem arról volt szó, hogy mennyire rossz dolog egy ilyen app, hanem arról ha már van egy törvény, akkor azt tartsuk be, és ne minden okos kerülővel kerüljük ki, mert nyugodj meg, ahogy érzik a veszélyt a konkurensek rögtön harcba szállnak, és azzal kezdik, hogy BKK NAV Önkormányzat,kivédhetetlen.Mert miről kapna számlát a taxis,fuvarszervezés? Mert ha nem arról, akkor már rögtön ott a kamu, mert ha reklám tevékenységről kap az már valótlanság. Sajnálom ezeket a srácokat, de borítékolom a milliós büntetéseket és fogadd el, hogy nem a levegőbe beszélek.
tinilife Halottak napja 2013.11.02 14:21:44
Halottak Napja Tegnap volt November 1-je, amikor megemlékeztünk elhunyt szeretteinkről. Neked volt kire? Nyilván igen, részvétem neked, Olvasóm. Eddig is volt kire gondolnom ezen a napon, de idén fájóbb, mint valaha. Idén távozott tőlem két családtagom is, az egyikkel közelebbi…..
borzkutya 2013.11.02 16:09:01
Mint ahogy már többször is írtam, elavult, lassú és igazságtalan a jelenlegi fuvarszervezői gyakorlat. Fix havidíjért, egyoldalú szerződésekkel tartják terrorban a taxisokat. Ha valaki csak egy kicsit tájékozott, és érdeklődik a világ eseményei iránt, akkor gondolom…..
borzkutya 2013.10.29 23:08:13
@tiborc2008: Én azt gondolom, hogy bárki is fogja ezt az új módszert alkalmazni, annak meg kell felelnie a törvénynek.
Olyan sokáig tart a műtét, hogy közben lassan, de biztosan meghal a beteg. Szeptember 1-én kezdődött, de még mindig csak a feltárásnál tartunk. Ezer sebből vérzik az összes taxi piaci szereplő, most már mindenki szopóágon van. Az utasok szerencsére ebből nem sokat látnak, de a…..
borzkutya 2013.10.14 21:23:11
@kiwirágós kivirradtig: Na ezt a hülyeséget honnan vetted? Ennél nagyobb baromságot még nem is hallottam.
borzkutya 2013.10.16 13:38:48
@városjáró: Ha ennyire szíven ütött, gyorsan kapj be egy xanaxot :))
borzkutya 2013.10.16 14:05:11
@városjáró: Droidnak?:))) Elárultad magad:))) valami taxis fuvarszervező zseni lehetsz, az tuti, hogy már egyre kevesebben tolják a zsebedbe a lovét.de téma lezárva.
Szép kis időket élünk, nem mondom!! Agybajt kapok ezektől a celebektől, pazar házak, csilliómilliós autók és parasztság a végletekig. A csapból is a taxi folyik, erre mi történik? Mindenki "együnk csodát Norbija" rögtön beépítette a marketingjébe, ezer éves, taxinak…..
Mielőtt bármibe is belekezdenék, mit jelent az, hogy szotyitaxi? Ez a kifejezés pár évvel ezelőtt került be a taxis szlengbe. Azokra a cégekre mondták, akik mélyen a gazdaságosság alatt kezdtek el fuvaroztatni az alvállalkozóikkal. Egyszer volt, hol nem volt, volt egy taxis szegény…..
borzkutya 2013.10.01 15:50:26
@baupexim1: Szerintem ha a Dalai Láma bekajálta, hogy a Kínai Kommunista párt a legnagyobb okosság, és csak utána jött rá, hogy mégsem az, akkor talán ugyanezt elfogadhatjuk a plusszosoktól is
borzkutya 2013.10.01 22:32:36
@G. Wolf: A verseny attól az igazi, hogy tisztességes. 20 évvel ezelőtti vállalatok esetében működhetne elgondolásod.(tudod: vezetők, alkalmazottak, fizetés, stb...)Ám a mai helyzet a következő:a taxis cég,(általában 1 saját autóval sem rendelkezik)behúzza a taxistól a lehető legnagyobb tagdíjat, a taxis pedig(most már csak)húzza az igát. Képzeld el ezt a törvény előtt, amikor még a kedvezményeket is kénytelen volt magára vállalni. Most sem jó a helyzet, de legalább nem kell kényszerversenyezni másoknak termelt nyereségért!
Megint elkövettem az a nálam folyamatosan előforduló hibát, hogy olvasom az online médiát. A sok okos meg még okosabb cikk után, jött a mai napi félelem morzsa. A BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 2013. október 1-től megkezdi a budapesti taxik teljes…..
Ma mentem az Üllői úton, egyszerűen csak bambultam, egy jóleső reptéri fuvar után. Kellemes idő, viszonylag jó bevétel, gyenge forgalom. Egyszóval, finom kis nyugalom. Ebből az idillből egy pillanat alatt kizökkentem, szembejött velem egy sárga taxi, ettől még nem zuhantam volna…..
borzkutya 2013.09.17 10:46:26
@telkoe: Miért is nem kéne? Hol itt a siránkozás, ah majd egyszer egy ilyet lefúj a szél, és te pont mögötte mész, na akkor lesz igazán nagy siránkozás:))
borzkutya 2013.09.17 10:53:07
@[-_-]: Nyilvánvaló, hogy te valami nagy császár lehetsz, ezért azt tanácsolom, hogy "guruló koldust soha ne vegyél igénybe, inkább hóban sárban kutyagolj az úton:))
borzkutya 2013.09.23 23:36:22
@telkoe: Egy picit magasról beszélsz, mássz le a magasról, mert még megszédülsz és a végén lepottyansz a mélybe:)
A törvény azért van, hogy betartsuk, nincs mese be kellett fóliáztatnom a kocsim. Az összes műhely csodákat regélt, hogy ők a legjobbak, ők használják a legjobb fóliát, nekik van a legjobb csapatuk, ár-érték arányban, nincs párjuk. Mivel már kinőttem a…..
Reggel iszom a kis kávémat, közben nézegetem az online média mai napra kirótt híreit, amikor megint olyat olvasok ami csak nálunk, illetve a hasonló meseországokban lehetséges. Tehát, a hír a következő (ismét): "Megmenekülhetnek a fekete Elit taxik" Mi van? Jól olvasom, vagy már…..
Egyelőre úgy gondolom, hogy egy poszt erejéig hanyagolom a TISZTELT FUVARKÖZVETITŐK ÁLDÁSOS TEVÉKENYSÉGÉNEK BÍRÁLATÁT, nem mintha javítottak volna a hozzáállásukon, de most találtam ennél egy sokkal fontosabb témát. Számomra úgy tűnik, hogy a BKK és társszervei kezdik…..
Az utóbbi időben, gyakran merül fel a taxis téma a barátaim és az utasaim körében. Az nyilvánvalóvá vált, nem értik, hogy miről beszélek. Mindenki aki kívülről tekint a helyzetünkre azt mondja, ha ez ennyire rossz, akkor miért nem váltunk, mint hogy sírdogálunk itt…..
Túl vagyunk az első pár napon, és már megvannak az első tanulságok is. Természetesen a közvetítő cégek nagy része nem tudta teljesíteni határidőre a törvényben megszabottakat, mondjuk ennek nincs nagy jelentősége, mert minden megy tovább a régi rend szerint. Kivéve a…..
Bár mozivászonra – egyelőre legalábbis – nem kerül, mindenképpen odakívánkozik a budapesti taxizás történetének napokban kezdődő újabb fejezete. Ha a nagysikerű francia akció-komédia széria, a Taxi 1-4 szerzőinek még nincsen kész forgatókönyve a sorozat újabb részéhez,…..
borzkutya 2013.09.03 12:44:30
@szellemkor: Most azt gondolod, hogy tudsz meglepetést okozni,sértésnek veszem ha azt hiszed, hogy nem tudom miről beszélsz:)
borzkutya 2013.09.03 20:25:17
@Tűnődő: Látom, nem érted a lényeget, a taxis közvetitő irodák a legalacsonyabb tarifákkal is szárnyaltak, tehát a hasonlatod nem jó. Mindenki azt hiszik, hogy ezek a cégek taxitársaságok, pedig nem azok. A KÖZVETITŐ IRODÁK NYERESÉGESSÉGE NEM FÜGGÖTT ATTÓL, HOGY MENNYIRE ALACSONY VOLT A TARIFA,valami oknál fogva mindenki olyan példákat hoz ami ide nem illik, mond meg egy körnek, hogy mi a vonal
borzkutya 2013.09.03 20:26:48
@mirx: Te sem vagy egy komplikált gyerek, hanem inkább egyszerű, de még azt sem csinálod jól.
A visszaszámlálás már egy ideje megkezdődött, de ma éjfélkor átmenetileg (?) nekünk bevégeztetik. Az utolsó pillanatban növekedett a Zengő birodalom, összevonta a kiscsapatokat. Természetesen csak a saját érdekeit vette előtérbe ebben az esetben is. Akik beintegrálódtak a…..
borzkutya 2013.09.01 19:55:50
@városjáró: Ez nem jó, de ez az emelés nem azért van mert fix a tarifa, hanem azért mert a mobiltaxinál ennyivel kevesebb volt a tagdíj.De mivel beintegrálódott a 2000 be, hozzáemelték a tagdíjat.
Az elmúlt napokban több taxizással kapcsolatos cikk jelent meg a médiában, mint az elmúlt 20 évben összesen. Ebből két tanulságot tudtam leszűrni. Az emberek vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni, hogy miért volt szükség változásra! A másik ami számomra még fájóbb, hogy a…..
A 90-es évek elején kezdtem el taxikázni, akkoriban volt egy kis vállalkozásom, csak a melóm volt kevés.Jártam keltem a városban, és nem láttam mást a taxikon: csak gyere hozzánk taxisnak, mert ez annyira jó, hogy nagyon.Vettem egy mély levegőt és elmentem jelentkezni, rögtön fel…..
borzkutya 2013.08.28 11:06:13
@városjáró: Oké az érvelésed akkor valós ha hagyományos piaci szereplőkről van szó,de itt erről szó sincs.Taxi cégek nincsenek, csak közvetítő irodák.Ha ezeknek az irodáknak a nyereségessége lett volna a tét, akkor már régen nem ezekkel a tarifákkal taxizhattak volna az emberek. Ha minden költség annyi mint nyugat Európában(mert annyi hidd el)akkor épp ésszel felfoghatatlan lehet ennyi az árban a különbség.
borzkutya 2013.08.28 12:00:23
@városjáró: A világon minden normális helyen fix tarifa van, ez nem újdonság.Sajnos az embereket nem érdekli,hogy minek mennyi a költsége, csak minél olcsóbb legyen.AZ érdekképviselet küzd, de gondold végig nulla forintból csinálják, a dúsgazdag cégek ellen.Most gondolom azt kérdezed, hogy miért nem sztrájkolnak? Egyszerű a válasz, egy klasszikus sztrájkot általában munkavállalók kezdeményezik, ahol ha nem dolgoznak akkor a munkaadó veszteségeket szenved el, minél tovább kitartanak annál nagyobb az esély a megoldásra.A taxisok azért nem tudnak sztrájkolni mert a fuvar közvetítő nem szenved el veszteségeket, viszont a taxis minél tovább sztrájkol annál kevesebb a bevétele, ne felejtsük el, hogy a taxisok általában nem alkalmazottak.
És olyan még nem történt a taxis történelemben, hogy a közvetítő cég ne kért volna teljes tagdíjat.
borzkutya 2013.08.28 13:29:25
@városjáró: Úgy érzem te még mindig azt hiszed,hogy kamu a sanyargatás, pedig nem az, hogy mért nem álltak össze?...Összeálltak úgy hívták őket, hogy penta taxi, de A nagy cégek egyszerűen tönkre tették őket az aláígért áraikkal.A többivel amit írtál, egyetértek. felesleges volt ezeket a dolgokat belevenni a törvénybe.
2013. szeptember 01. történelmi dátum a budapesti taxizás nagykönyvében.   Az idő majd eldönti, hogy pozitív vagy negatív előjellel. Ezt a változást minden oldalról vérrel és könnyel írják. Senki nem tud semmit: mit, mikor, hogyan, miért, a taxis közvetítő irodák…..
Sziasztok. ..Talán csak a Tarlós úr nem tudja….! Nem kifejezetten kedvelem a politikusainkat, de az utóbbi időben a főpolgármesterünket becsülni kezdtem. Le a kalappal, sikerült átvinni a fix tarifát a becsületes budapesti taxisok nagy örömére. Sajnálatos dolog, hogy ezért a…..