Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidéki Apuka

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A sorsod elől, futni úgyse tudsz. Kedves Homár! A történet a ködös múltba nyúlik vissza, egészen pontosan 2003-ra, amikor is elkövettem azt a végzetes hibát, hogy 22 éves naiv fruskaként társkártyát igényeltem akkori párom (nem férj!) OTP-s bankszámlájához. Nekem…..
Vidéki Apuka 2016.08.16 20:52:17
Azt hiszem, valami sokaknak nem volt egyértelmű.

@API bőrtok kartszmentes eladó Neked külön köszönöm a kulturált hozzászólást, haszonló szépeket kívánok!

Nem azt mondtam, hogy hülyeség, amit csináltok, illetve amit @Tehetséges ugandai buzi csinál. Csupán rákérdeztem, hogyan igazolja a befizetések tényét a sok papírral. Erre bár kerülővel, de választ kaptam.

Magam részéről nem szopatom magam (számomra) felesleges(nek tűnő) adminisztrációval. Jellemzően határidőre fizetem a számláimat. A csoportos beszedést magam sem szeretem. Mint ahogy fentebb írta valaki, majd én eldöntöm, hogy kinek, mikor és mennyit fizetek. A számla számomra csak addig lényeges, míg megnézem, hogy összegileg rendben van-e. Ha rendben van és kifizetem, onnantól kezdve a SZÁMLA megítélésem szerint szükségtelen. Ami viszont nagyon is szükséges, az átutalás tényéről egy igazolás. Ebből kifolyólag minden számlámat úgy fizetem, hogy a közlemény rovatban az adott céghez tartozó ügyfélszámomat és az adott számlához tartozó számlaszámot rögzítem. Ez a két adat bőven elég bármilyen későbbi beazonosításhoz. Havonta elektronikusan mentem a bankszámla kivonatokat és tárolom felhőben. Ez elég minden esetben arra, hogy igazoljam, a fizetési kötelezettségemnek eleget tettem. Ez igazolja a befizetést, nem pedig az, hogy a papír alapú számlát jól megőriztem. Ha később kell a számla valamiért (sosem volt még rá példa) akkor igenis, leszedem a szolgáltató oldaláról. Felmerült, hogy szolgáltató váltás/szerződés megszűnés estén erre nincs lehetőség. Ez így van. Ilyenkor szoktam kérni egy egyenlegközlőt, melyen szerepel a dátum, illetve az egyenlegem, ami megszűnéskor értelem szerűen 0 azaz nulla forint, hiszen a függő tételeket megszűnés/megszüntetés esetén illik rendezni. Ezt a nullás egyenlegközlőt rakom el és nem x évre visszamenőleg az összes számlát az adott szolgáltatóhoz. Ez így bőven elég. 10-12 éve működik így a "rendszerem", hibátlanul. Soha nem volt még problémám ilyesmiből és bízom benne, hogy nem is lesz.

Folytatódhat a kövezés. Már ha valóban van miért kövezni valakit, aki nem úgy gondolkodik és intézi a dolgait, mint Ti.
Vidéki Apuka 2016.08.16 21:12:22
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: aki nekem nullás igazolást ad, amikor az üzleti kapcsolat megszűnt köztünk, tőlem egy huncut fillért sem fog látni többé, ez egészen biztos. :)
Vidéki Apuka 2016.08.16 23:32:06
@gabors: várhatóan nem fogok bankot váltani, szerencsére igen jó konstrukciót sikerült találnom, tehát ez veszélyforrás engem nem fenyeget. Ha csak nem jön egy olyan ajánlat végre, hogy a bank fizet nekem, amiért nála van a pénzem. Ilyen nyilván nem lesz és ez egy egészen más téma.
Mióta elolvastam a legutóbbi hozzászólásodat, azon gondolkodom, hogy vajon állok-e kapcsolatban olyan céggel, intézménnyel, bárkivel, aki nem ad havi kimutatást. Talán a közös képviselő a közös költségről. Ő bár havi bontásban, de évente egyszer küld kimutatást. A vizesek szoktak még kéthavonta számlázni. Ki lehet az, aki nem küld havi (vagy bármilyen rendszerességű) kimutatást?
Krisztián tanár úr szép levezetéssel bizonyítja, hogy nemcsak olvasni, de számolni sem árt, ha az ember vásárlásra adja a fejét. Az egyszeri jóváírás külön érdekes, amivel a Telekom szerette volna lehiggasztani az izgága matekost. Kérje mindenki azonnal, ha egyszer…..
Antibaby naplója Újra A-ha 2015.07.17 00:19:55
Tud valaki mondani olyan zenekart, amelyik bejelentette a feloszlását, megtartotta a búcsúkoncertjét/búcsúturnéját, és aztán soha többé nem állt össze újra? Ehhez szerintem kb. az a szerencsétlen véletlen kellene, hogy a búcsúkoncert után még hazafelé menet végzetes baleset…..
Vidéki Apuka 2015.07.18 21:03:20