Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tromageek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Országos beszédtéma volt még novemberben, sőt a nemzetközi médiát is megjárta a hír, hogy Herman Ottó óta az első magyar polihisztor, Tállai "mindenhez IS értek" András (oké, erre a címre Lőrinc is esélyes, de adjuk most oda a NAV-vezérnek) egy telefonhívással csökkentette a mezőkövesdi benzin…..
Tromageek 2018.02.14 16:16:58
Csak pár megjegyzés:

Az NKM működése elég szigorúan meg van határozva, és az egyetemes szolgáltatáson belüli ár módosítására semmilyen lehetősége nincs. Ezt csak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által adott törvényváltozással tehetné meg.
Az E.On szabadpiacon értékesíti a gázt, azért teheti meg olcsóbban.
Az NKM is értékesít szabadpiacon gázt olcsóbban.

A kedvezmény nem mindenkinek éri meg, csak ha van egy bizonyos fogyasztás, amit a szabadpiaci kereskedők jelenleg olyan 2500-3000 m3 éves fogyasztással határoznak meg. Az alatt olyan minimális amely egyik félnek sem éri meg.

A szabadpiaci szerződések az egyetemes szolgáltatási szerződéssel szemben határozott ideűek. A szerződésből a határidő lejártáig nem tudnak kilépni, csak felhasználóváltozás esetén. Ez sokakat nagyon zavar (az egyetemes szolgáltatásban ilyen nincs).

Az Eon sem hülye, azért csinálta ezt a konstrukciót, mert ezzel akarja a különböző kiegészítő termékeit rásózni az emberekre. A legtöbb szabadpiaci cégnél van ilyen, pl még az egyeteme szolgáltatás előtt ezért volt a telekomnak olcsóbb gáza, mert cserébe elő kellett fizetni nála más dolgokra is. Az eonnál ezek nagyrészt biztosítási szolgáltatások, amikre ezek az emberek számíthatnak, hogy rendesen bombázva lesznek.

Az egyetemes szolgáltatáson kívűl a kamatok és büntetések jóval hamarabb érvénybe lépnek. A kizárással nem várnak hónapokat, a kamatokban nem a kincstári alapkamattal számolnak. 1 felszólítás után megy a kizárás, főleg, ha ők az elosztók, mert ebben az esetben ők végzik a kizárást és a visszakapcsolást is, és egyiket sem ingyen.

Ettől még az egész Németh Szilárdos kiborulás baromság, és itt látszik igazán, hogy egyáltalán nem is ért ahhoz, amivel "foglalkozik".