Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vihar Ármin

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre kell, hogy bocsássam, hogy (i) ez tényleg egy zárt levél, úgyhogy más el ne merje olvasni, senki mást nem érint!:) (ii) Én a priori nem vagyok sem "siessük el gyorsan ezt az összefogást!" párti, sem összefogás ellenes. (iii) Továbbá nem utálom sem az MSZP-t, sem az E14-et,…..
Vihar Ármin 2013.10.28 22:26:47
Az elmúlt napok eseményei megszilárdították korábbi véleményemet, az ún. baloldal éppúgy a saját sírját ássa, mint tette azt 2006 szeptembere óta folyamatosan, s a 2010-es választások be is temették azt a sírt. LÁTSZÓLAG feléledtek, de most ugyanabba a gödörbe tartanak, egymást lökdösve ezen az úton.
Figyelembe véve az új választási rendszert OV-t egyetlen módon lehet legyőzni: összefogással. Ez eddig evidens és közhely. Az viszont nem, hogy mivel a három pártvezér nyilvánvalóan nem képes megegyezni, egyik sem fogadja el de facto a másik kettő egyikét sem miniszterelnök-jelöltnek, s nem képesek, legalábbis nagyon megalázónak élnék meg, ha valamelyikük őföléjük kerekedne, új személy kell miniszterelnök-jelöltnek. Olyan, aki semleges ebben a huzavonában, aki képes e fölé emelkedni, akiben van annyi kurázsi, hogy nyerhet. Aki képes VEZETNI ezt a széthúzó társaságot, aki már legyőzte a Fideszt.
Aki tisztességes, s az ő indítása éppen időben történne november-decemberben, mert még fel tudná magát építeni, ha a mögötte állók nem lejáratósdit, haragszom rád-ot játszanak, hanem egységesen támogatják. Olyan, akinek indítása szinte mindenkit meglepetésként érne, s akinek számos pozitív tulajdonsága, vitakészsége, megnyerő személyisége húzná, húzná felfelé a baloldalt, s az ún. demokratikus közepet. Aki ráadásul még nő is, így olyan csoportokat lehetne elvinni a szavazófülkékbe, akik eddig távol tartották onnan magukat.
Tétényi Éva, Esztergom polgármestere az általam favorizált közös miniszterelnök-jelölt, s mielőtt legyintesz, gondold végig a dolgokat!!!
Én csak a híradásokból ismerem a hölgyet, de ő lehetne a 2014-es választások nyerő embere (asszonya!), egy olyan jelölt, akire nehéz sarat dobálni, az elmúlt három év megmutatta, hogy bírja a gyűrődést, egyszerűen, világosan beszél, szuggesztív és - szerintem - karakteres, talán csaknem karizmatikus személyiség. Amennyire tudom: tisztességes, intelligens és tanulékony is.
TÉTÉNYI ÉVÁT közös miniszterelnök-jelöltnek!!!
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
Vihar Ármin 2013.08.21 18:15:34
A lufi pukkadt ki
Az első szó, ami eszembe jutott pár perc után, az a meggyalázás volt. Nem azért, mert az István, a királyt a magyar kultúrtörténet dobogósának gondolom, de azért elég előkelő helye van ott. Főleg a zenetörténetben. Jelképez, s megjelenít valami fontosat, elsősorban a tiszta, őszinte, mélyről feltörő nemzeti érzést, szép szövegekkel, néhány fontos gondolattal s pár gyönyörű dallammal. Éppúgy, mint a Himnusz, a Szózat vagy versként a Nem tudhatom, de említhetném a Bánk bánt is. Normális ember ezeket nem fordítja a visszájára, tiszteli a bennünk rejlő kvalitást és mondanivalót, s tiszteli azokat, akik e műveket nagyra tartják, tehát őket sem akarja kigúnyolni vagy lesajnálni.
Álláspontom szerint a Szörényi-Bródy mű ürügy volt Alföldi számára egy kiadós polgárpukkasztáshoz, ami a kommenteket olvasva talán túl jól is sikerült... Talán nem ezt a művet, hanem saját művét kellett volna rendeznie, s talán nem az államalapító ünnepéhez kapcsolódva. S talán nem állami pénzből. Én sajnálom az adómból erre adott minden filléremet.
Viszont egy dologra mégiscsak jó volt ez az előadás, különös tekintettel az RTL ötletére, s nagyon köszönöm nekik az élményt. E bemutató levetítése nélkül sokak lehettek még bizonytalanságban Alföldi tehetsége, kvalitásai felől. Nos, Hölgyeim és Uraim, a lufi kipukkadt! A most látott István, a király rendezője tehetség-lufija kipukkadt és elszállt a Dóm-téren az augusztus végi éjszakában.
Vihar Ármin 2013.08.21 20:26:24
@alf: Kedves Alf! Ha valaki sajátjának tartja a nemzeti érzést, az attól még nem lesajnálandó "nép-nemzeti", s főleg nem bunkó, műveletlen barom, ahogy azt te próbálod beállítani. A véleményem szempontjából nincs ugyan különös jelentősége, de csaknem két évtizede rendezek amatőr-színházi előadásokat, négy nagyváros - köztük a főváros - színházi előadásainak rendszeres látogatója voltam/vagyok, s van három diplomám. Én megtanultam még ifjú koromban, hogy sem bőrszín, sem vallási hovatartozás, sem politikai párttagság alapján nem általánosítok emberek csoportjairól, mert mindenütt vannak okosak és hülyék, tisztességesek és korruptak, kiváló szakmai/művészi képességekkel megáldottak és ennek hiányától szenvedők. Alföldi Róbert a látott produkció alapján - s volt szerencsém "tőle" korábban Az ember tragédiáját és a Szentivánéji álmot (Bárka) élőben látni - súlyos lelki problémákkal, pl. identitászavarral, a tehetségtelenség leplezésének gondjaival küszködik, s mindezt provokatív, polgárpukkasztó "művek" által tárja a világ elé. A fővárosi/nagyvárosi sznob úri közönség pedig kajálja, mert nem érti az egészet, s azt hiszi, hogy akkor ez biztos piszkosul művészi dolog. Gondolom, ha odaszarna a színpad közepére, azt is ovációval fogadnák. Kb. ez történt egyébként szerintem a Dóm-téren, mert aki Gizellát ribancnak, Istvánt bábnak, a bajor lovagokat náci/Stasi(?)gyilkosoknak, a katolikus egyházat géppisztolyos ölőgépnek ábrázolja, az egy beteg elme. S az is, aki ezt finanszírozza - ami legjobban fáj!!! - az én adómból!