Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tikikus55

1 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző cikkem folytatásaként, szeretném kifejteni, hogy milyen valós veszélyeket tartogathat a Biblia minden kritika nélküli elfogadása, vagyis miképp használja fel azt a Jehova Tanúi szekta tagjaik manipulálásában...
tikikus55 2018.01.10 10:03:06
@sefatias: A nyakatekert kezdetűre vonatkozót azért, mert egyetlen írásomból se vezethető le, hogy bárki megölésére buzdítanék, vagy bármilyen bántalmazására, mint ahogy Jézus sem ezt teszi.
tikikus55 2018.01.10 20:03:20
@sefatias: Énrám kicsi, úgyhogy nem vettem magamra, hanem rád adtam, ha nem vetted volna észre.
tikikus55 2018.02.12 18:13:52
@Egy_nick: De, Jézus mindentudó volt, ma is az és az is marad.Már csak ezért se tévedett. Alap teológia. Persze nem kell olvasgatni, akkor egyszerűbb...
A kritikus gondolkodásmód kiterjedhet-e a Bibliára? Ezzel talán sokan vitatkoznának, de nekem nem célom az, hogy bárkit is meggyőzzek arról, hogy miben higgyen vagy miben nem. Ha valóban szabad akaratunk van (nos, legalábbis ebben a dologban), akkor igenis megtehetjük, hogy a kritikus…..
tikikus55 2018.01.05 11:06:28
@sefatias: A világ bibliai beállításban kétpólusú. De természetesen egyetértek azzal, hogy emberek között több oldal van, sőt egyes embereken belül is többfajta viszonyulás létezhet. Sőt ez változhat is.Én konzervatív alatt azt értem - ezt már írtam- teológiai értelemben, aki a Bibliát mint Isten Szavát tekinti, mégpedig szó szerint. (eredeti tekercs vonatkozásában) Liberálisnak pedig teológiailag azt, aki ezt másként látja. Ebben a tekintetben vagyok tehát konzervatív.
tikikus55 2018.01.05 12:47:00
@sefatias: Drága Barátom! Én azt fejtettem ki, mit tartok ÉN konzervatív Bibliaértelmezésnek, s velem együtt a konzervatív protestáns (és más) teológia is. A TE értelmezésed lehet más. De engedd meg nekem, hogy én ezt tartsam annak, más néhány 10 millió hittestvéremmel együtt. A világ pedig bibliai értelemben úgy 2 pólusú, hogy vannak, akik Krisztuséi, és vannak, akik nem. Itt nincs harmadik lehetőség.
Előszó Kedves egykori hittársaim! Miután évtizedeket töltöttem köztetek, meg vagyok győződve arról, hogy Jehova Tanúi többsége jó szándékú, igazságszerető ember! Tudom, hogy rengeteg áldozatot hoztok azért, hogy mindig a teremtő akarata szerint járjatok. Átérzem, mennyi…..
tikikus55 2017.07.05 08:20:42
@a századik juh: A Septuaginta SOHA nem volt ihletett, ezt pedig senki, aki számít soha nem állította. Az csak egy fordítás! Ami ihletett, az a Biblia, mégpedig a kánonba foglalt 66 könyv, 39 Ószövetségi és 27 Újszövetségi. Semmi más!
tikikus55 2017.07.05 13:07:51
@a századik juh: Nincs semmi probléma, pusztán egy fordítás SOHA nem ihletett. Az eredeti is csak amikor megírják, az a példány az ihletett. Ami a Szellem kiáradását illeti a 70 vén esetében, azok csak a bíráskodáshoz kaptak közvetlen segítséget Istentől, de tudtommal nem írtak le semmit. A Septuaginta lefordítása idején viszont a prófétálás megszűnt Izraelben (amint a Makkabeusok könyve is írja), egészen keresztelő Jánosig.
MI A CSALÁS AZ ÚJ KÖNYV MEGJELENTETÉSÉBEN? Természetesen nem a levéltári dokumentumok vagy a szemtanúi beszámolók meghamisításának gyanúját veti fel ez a kérdés, bár volt már példa ilyesmire is a szervezet történetében, gyülekezeti szinten mindennaposak a szervezet helyi képviselőitől, de…..
„Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; mi pedig elhittük és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje.””..
tikikus55 2017.06.05 16:58:39
@Régi harcos: Nem kellene ugyanabba a hibába esni, mint a Tanúk. A VÉG idejét csak isten tudja. lehet, hogy közel van, lehet, hogy távol. Mindenesetre ezzel riogatva nem lehet az embereket IGAZI Istenhitre vezetni.
A kifejezés néha elhangzik Jehova Tanúi tanítási módszereivel kapcsolatban. Az alábbi írás általánosságokat tartalmaz a gyakorlatról, de egy nyitott gondolkodású Tanúnak, akár segítség is lehet, bizonyos gyülekezeti vagy szervezeti eljárások kiértékelésében, így azok határozott megnevezésében és…..
tikikus55 2017.05.13 13:46:24
@left: Új név, régi tartalom. Szerintem Főnixnek kéne magadat hívnod.
Szekták a Bibliával szemben             A feltámadásról szóló tanítás központi szerepet tölt be a Bibliában. Jelentőségét a keresztények reménysége szempontjából Pál apostol a korinthusiakhoz írt első levele 15. fejezetében rendkívüli erővel fejti ki: „Mert…..
tikikus55 2017.05.02 10:20:11
@Gyarmati Ferenc Miskolc: Kedves Feri!
- Jehova Tanúinál 13 éven keresztül volt szerencsém látni és tapasztalni azt, amiről a Biblia ezt mondja a 2 Timóteus 3: 14-től: "ne vitatkozzanak haszontalanul a hallgatók romlására+a szentségtelen, üres fecsegéseket pedig kerüld", továbbá: " az Úr szolgájának pedig nem kell veszekedni"
A Tanúk ( és a Mormonok is) igen profik abban, hogy amikor EGY témáról beszélnek és ott kimerülnek az érveik, mindig másról kezdenek beszélni. Nem reagálnak kérdésekre, visszamondják ugyanazokat a kérdéseket, amiket feltettek, és durva szavakat használnak közben (mint Te is tetted)
- Én NEM "győzni" kívánok az itteni kommentek kapcsán, hanem megvilágítani a Biblia tiszta tanításait "szelíden az ellenszegülőknek, hátha ad nekik Isten megtérést az igazság megismerésére".
Tehát én EGYETLEN mormon SZEMÉLYT se támadok, így nem is kell ellenem védekezni. Én a MORMON EGYHÁZ hamis tanításait állítom szembe az Evangéliummal.Mindenki eldöntheti, melyiket óhajtja.Imádkozni fogok azért, hogy TE ezt megértsd, és Isten adjon Neked megtérést bűneidből, ahogy Nekem is adott. Felesleges szócséplésekbe azonban nincs értelme belemenni.
A Biblia Istene legyen Veled!
tikikus55 2017.05.09 20:20:16
@Gyarmati Ferenc Miskolc: Ja, és még valami!
Saját blogod alapján Te egy KIKÖZÖSÍTETT Mormon vagy, akivel a Mormon Egyház NEM azonosul. Akkor hogyan akarod képviselni?
A 2017. februári Őrtorony két főcikkének elemzése. Április 23. és 30-án tanulmányozzák. A válasz egyszerű lenne, ha egyértelmű szentírási alapra lehetne rámutatni. De mivel ilyen nem létezik, a vezetőtestület kénytelen volt fabrikálni egyet. Azt, hogy mennyire ingatag magyarázatok ezek, a leginkább…..
Miért vetődik fel egyáltalán egy ilyen kérdés? 2012. első félévében legalább egy körzetfelvigyázó témája, amivel minimum 20 héten keresztül járta akkori körzetét és tanított vele több száz keresztényt a következő volt:"Hogyan készüljünk fel a nyomorúságra?" A legtöbb hallgató először hallotta…..
Tekintettel arra, hogy a vezetőtestület folyamatosan kisajátítja az érdemet a Biblia népszerűsítése és sokszorosítás terén, ez időről-időre felveti a kérdést, hogy milyennek kellene tekinteni más felekezetek hasonló törekvéseit és főleg eredményeit ezen a téren a múltban, amikor a vezetőtestület még…..
Sziasztok, kedves olvasók! Az én történetem Jehova Tanúival kapcsolatban a következő. Még a történetem elején leszögezném, hogy sem a Tanúkat, sem a tanítókat, sem pedig a katolikus egyházat nem akarom bántani és nem is haragszom rájuk. Az időben lehet, ugrálni fogok kicsit, mert hét hosszú…..
tikikus55 2017.04.01 09:50:27
@Inspicio: Isten létezését viszonylag könnyű bizonyítani. Ki kell indulni a matematikában elfogadott "Reductio ad absurdum" módszeréből, azaz egy állítást igaznak tételezek fel és ezáltal lehetetlen eredményre jutok.
tehát: Ha isten NINCS, akkor:
MINDEN rendezetlen kellene legyen, hiszen BÁRMELY rendszer fenntartás nélkül kaotikussá válik.
Az anyag ÖRÖKKÉ volt, NEM keletkezett.(Tudomány bizonyította, hogy NEM így van!!)
NINCS erkölcs, NINCS lelkiismeret. ( Látszik a ma társadalmán, amely ezt elnyomja MINDEN módon, de teljesen mégse tudja)
NINCSENEK állandók, állandó törvények, a világegyetem megismerhetetlen.
NINCS egzakt tudomány, ami leírhatná a létezőt.
NEM voltak próféták, Jézus NEM létezett, az összes szemtanú hazudik, MINDEN mártír őrült volt és feleslegesen halt meg.
Ha Jézus nem létezett, és nem tette azt, amit a Biblia ír, akkor SENKI az ókorban NEM létezett, mert az Ő létezése a LEGJOBBAN bizonyított!
Tetteit még ELLENSÉGEI SEM vonták kétségbe.
NINCSENEK beteljesedett próféciák ( ezt még Jézus ellenségei se állították)
Ezen állítások világosan megmutatják, hogy Isten NEM léte lehetetlen, mert lehetetlen következményekre jutunk ezáltal.
- 78 -             Alkalomadtán találkoztam olyan emberekkel, akik az ajtóból behívtak az otthonukba és az után, hogy meghallgatták az én bevezetőmet, elmondták nekem, hogyan mentette meg őket Krisztus. Bizonyságot tettek nekem arról, hogyan adott nekik a Szent Szellem…..
tikikus55 2017.03.12 08:46:07
@a századik juh: Én megyek bárhová, bármikot... csak a helyszínt és időpontot tudjam! Mivel Miskolcról szerveznem kell a dolgot Pestre...
tikikus55 2017.03.12 16:01:47
@a századik juh: Szervezzük meg, itt mindjárt közzétehetnénk egy felhívást! ketten már vagyunk! Kérdezzük meg, Columba mit szól hozzá!
Bakó Tamás november 24-én, csütörtökön, Erdélyben, Nyárádszeredán 18.00-kor megtartja a "Jehova Tanúja voltam" című előadását élőben. Erdőszentgyörgytől ez 30 km-re van. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak...
tikikus55 2017.02.05 17:03:30
@szentivanyimihaly: ia600209.us.archive.org/BookReader/BookReaderImages.php?zip=/29/items/VindicationVolume3ByJudgeRutherford/1932-VINDICATION-3_jp2.zip&file=1932-VINDICATION-3_jp2/1932-VINDICATION-3_0125.jp2&scale=4&rotate=0
Ez itt J.F. Rutherford: "Vindication" ( Igazolás, bizonyítás)c. könyvének 250. oldala (és még 3 oldal) fotocopyjának linkje. Itt azt írja, onnan, hogy: "When Ezekiel": Amikor Ezekiel hallotta az urat beszélni, a férfi ott állt mellette. 'A férfi" a mennyei hírnök volt, és ez képet ad arról, AHOGY MOST AZ ÚR AZ Ő MENNYEI HÍRNÖKEIT VAGY ANGYALAIT A MARADÉK MEGSEGÍTÉSÉRE FELHASZNÁLJA: Ezek az angyalok láthatatlanok az emberi szem számára, és azért vannak, hogy végrehajtsák az Úr akaratát. Nem kétséges, hogy ŐK HALLJÁK ELŐSZÖR AZOKAT AZ UTASÍTÁSOKAT, AMELYEKET AZ ÚT AZ Ő MARADÉKÁNAK AD, UTÁNA EZEK A LÁTHATATLAN HÍRNÖKÖK TOVÁBBÍTJÁK AZOKAT AZ UTASÍTÁSOKAT A MARADÉKNAK. a TÉNYEK AZT MUTATJÁK, HOGY AZ ÚR ANGYALAI, akik vele vannak az ő templománál, 1919 ÓTA ILYEN SZOLGÁLATOT LÁTTAK EL A MARADÉK FELÉ.

Talán ez elég bizonyíték az állításomra, miszerint Rutherford angyali közvetítéssel kapta a "próféciáit".

továbbá:Ti SOHA nem ellenőriztétek ezeket az írásait, mivel Nem OLVASTÁTOK AZOKAT EREDETIBEN.

ÉS VÉGÜL: RUSSELL IGENIS EGY MINI PIRAMIS ALATT NYUGSZIK - amit tényleg emlékül állítottak A SÍRJA FÖLÉ!!!
tikikus55 2017.02.05 18:49:12
@szentivanyimihaly: A Vindication nincs lefordítva magyarra, Kedves Barátom. Tehát angolul kellene olvasnotok. Azaz eredetiben. Én pedig nem mondtam, hogy a magyar Őrtorony-fordítások hamisak lennének,maga az Őrtorony az, ami hamis. Meg az ÚVF. Úgy látom, nem akarod megérteni a fenti szöveg értelmét. Itt NEM a Zsoltárokról van szó!! Arról van szó, hogy a "maradék" angyalok által üzeneteket kap, Rutherford pedig ezt máshol is kifejti személyes "tanításai" kapcsán. Russell sírhelyének jelentősége a következő: Jehova Tanúi megvették az egész temetőt és az eredeti sírtól néhány méterre csináltak egy "hivatalos" síremléket Russellnek, mintha OTT feküdne. Ugyan miért is? Azért, mert a piramis egyrészt egy bálvány, amit Russell felhasznált "próféciái" alátámasztására, másrészt szabadkőműves szimbólumok vannak rajta, és ez bizony igen-igen kellemetlen lett Russell halálát követően. Hiszen hogy lehet, hogy a "hű és értelmes rabszolga" ilyesmikből nyerte "szellemi táplálékát", amit kiosztott?
tikikus55 2017.02.11 16:13:08
@szentivanyimihaly: Kedves Barátom! Az én célom se a parttalan vita. pusztán az volt a kérdésed, hol írja Rutherford, hogy angyalok juttatják el hozzá Isten üzenetét. Megírtam, hogy hol, az idézet pontos. Ahogy Johnny idézete is, de helyette nem vagyok hivatott beszélni. Rutherford azt is írja, hogy Isten a Fiastyúk csillagkép egyik csillagáról uralkodik. Az előadásomban elhangzottakat tömegével igazolom. és persze azt hiszel, amit akarsz, csakhogy nem az lenne a fontos, ki mit hisz, hanem az, hogy Isten mit mond a Szentírásban és mit jelent ki. Imádkozom érte, hogy Te is megértsd egyszer ezt. Szerető felebarátod, Bakó Tamás
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás  kr 7. fej., 10–23. bek. (2 heti anyag)                                     (mi ez?) A mozgóképes bemutatókról a 7. bekezdés még azt akarta elhitetni, hogy ez a módszer olcsóbb volt, mint az újságmegjelenés, de amikor később a Fotodráma előkészületeinek részleteit…..
tikikus55 2017.01.31 20:49:28
tikikus55 2017.01.31 20:54:58
@tikikus55: Kiegészítem magamat: a jwleaks-en megtalálható Jehova Tanúi teljes levelezése 1909-től, de iszonyú meló átnézni, mert több, mint 7 GB. Viszont mindjárt az elején találtam Russell által kiállított számlákat, különböző dolgokról. Ebből úgy tűnik nekem, mintha az egész Őrtorony Társulat meg vallás dolgot csomagküldésre is használta volna, meg ruhaüzlete kiterjesztésére, stb. Ezek csak első benyomásaim. Az anyag hatalmas. Azt viszont sokan leírják, hogyan nyertek a kiadványokon Rutherford alatt, de a kezdetek Russell írásaira vezethetők vissza. Megígérem, ha lesz időm , megkutatom e kérdést (is)Most feltettem egy linket a youtube-os előadásom alá az Őrtorony érdekeltségeiről a hadiiparban! A 10 legnagyobb hadiipari vállalatból 4-ben jelentős részesedése van a Watchtower Society-nek. Nesze neked háborúellenesség!
tikikus55 2017.01.31 22:43:03
www.watchtowerlies.com/linked/watchtower_investments_in_armament_companies.pdf
Ide is kiteszem a linket a biztonság kedvéért....
- 74 -             Emlékszem egy másik alkalomra, amikor személyesen engem fegyelmeztek meg, amiért „elhagytam a hivatalos irányvonalat”. „Bűnöm” az volt, hogy előadást tartottam az Úr Imájáról (Miatyánk – közismert nevén – a ford.) egy területi könyvtanulmányozási házicsoportban. (Valószínűleg egy…..
tikikus55 2017.01.20 10:54:18
@a századik juh: "to the Truth" az eredeti nyelvezet. Lehet igazságba-nak is fordítani, de az "igazsághoz"-t nem érzem rossznak, mert ODA "hozzák", nem "ABBA" viszik bele, mert az vagy into the Truth, vagy ha benne van, akkor "in" the Truth. Igyekszem hű maradni az eredeti szóhasználathoz, ami tudom, néha kissé magyartalan.
tikikus55 2017.01.20 10:55:37
@a századik juh: "men of good will" az eredeti. És a Károli fordítás is a "jóakarat" kifejezést használja.
tikikus55 2017.01.20 10:57:09
@a századik juh: "Szükségterület" NEM ugyanaz, mint a "ki nem utalt"! Én voltam a szolgálatfelvigyázó, tudom. A szükségterület ki van utalva egy gyülekezetnek, csak nem "győzi" bemunkálni. A "ki nem utalt terület" az a "senki földje"!
A 2016-os év utolsó napjaira a blog szerkesztői kellemes ünnepeket szeretnének kívánni minden kedves olvasónak. Az alábbiakban az elmúlt év néhány kiemelkedő cikkét szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani. A blog életében az év során több változás is történt, új szerkesztők érkeztek, és…..
tikikus55 2017.01.08 13:53:41
@XCVI: Ságvári Endrének is csak 32 neve volt, Te már meghaladtad....
„Kiközösítettek azért, mert köztudottá tettem a vérátömlesztésre vonatkozó álláspontomat.”             Tényleges szakításomat Jehova Tanúival az váltotta ki, amikor egy fiatal gyerek – akinek vérátömlesztésre volt szüksége – nagyszülei megkérdeztek, mit tennék én, ha az én gyermekem állapota…..
tikikus55 2016.11.16 08:38:59
@t.csilla: Valóban nem ugyanaz a gondolkodásunk alapja. Én a reformáció 5 "sola"-ja alapján gondolkodom, mert számomra a biblia Isten Szava. Ez pedig meghatározza a látásmódot. Az "igazi Krisztus" a Biblia Krisztusa. Annál nincs igazibb. Ő pedig azt tanította, amiket fentebb leírtam. Mindenkinek jogában áll eldönteni, hallgat-e rá. A Tanúknak IS. De Istenhez csak EGY út vezet, a Biblia útja, a Krisztus útja, mert Ő "az út, az igazság, az élet, SENKI nem mehet istenhez, CSAKIS őáltala. És SENKINEK SEMMILYEN kapcsolata NEM LEHET Istennel, csakis őáltala. Imádkozom azért, hogy mindenki eljusson Krisztushoz.
„Ha én benne lettem volna a Fordító Bizottságban, én is azt akartam volna, hogy a nevemet titokban tartsák.”             Az Új Világ Fordításon folyamatosan dolgoztak és sok munkát el is végeztek, amíg én a Bételben voltam. A Fordító Bizottság úgy kívánta, hogy a fordítók nevei maradjanak titokban,…..
tikikus55 2016.09.25 09:35:54
@kiterjesztett valóság: Még egyszer, csak hogy mások pontosan értsék: Amikor valaki elhiteti egy rakás szerencsétlen és bugyután hívő emberrel (amilyen én is voltam), hogy ő isten kizárólagos szócsöve, amint Rutherford, aztán ma a vezető testület teszi, és ennek keretében azt állítja, hogy ők nem halhatnak meg, mert Isten megvédi őket, s ennek következtében ezek az emberek nem mennek óvóhelyre és dalolva mennek kivégzőosztag elé, az bizony emberiség elleni bűntett!! Noha nem kívánom semmivé tenni a hiszékeny illetők felelősségét sem (beleértve a magamét)De ezt emberiség elleni bűntettnek nevezik, jó példa erre a Népek Temploma szekta tömeges öngyilkossága, ahol a vezetőjüket nem lehetett elfogni, mert ő is ott veszett. Arról nem beszélve, hogy Rutherford közvetlenül támogatta Hitlert és a fasiszta német államot a zsidók ellenében. Az se emberbaráti cselekedet volt.
tikikus55 2016.09.25 12:49:25
@Jónás_: A "behízelgő levél" egy zsidó ELLENES levél, amely TELJESEN EGYETÉRT Hitler politikájával. Mi ez, ha nem közvetlen támogatás? De lesz más is...
tikikus55 2016.09.25 20:30:49
@Jónás_: Az állításom ez volt: Rutherford közvetlenül támogatta Hitlert és a fasiszta német államot a zsidók ellenében. Ezt az említett levél bőven alátámasztja. A későbbiek egy más kérdés. De nem csak ideológiai támogatás volt, itt még kutatásokat végzek és nem értem a végére. Amint biztos anyagom lesz, közzéteszem.Az azonban igen érdekes, hogy a német JT országszolga egy az egyben átállt a nácik oldalára.
- 45 - „Nézd azt a Cadillacet az utca túloldalán – én adtam Knorrnak, és kaphat bármikor még egyet, ha akar.” Egy másik tapasztalat, ami megkérdőjeleztette velem, hogy az Őrtorony Társulat Isten szervezete, Anton Koerberhez kapcsolódik. Még most is emlékszem apámra, amikor az 1935-ös Washington…..
tikikus55 2016.09.14 08:48:57
@kiterjesztett valóság: Antonioni, Jancsó, Juhász Ferenc...ez itt nem egy szürrealista irodalmi lap....Bár Jehova Tanúi elég szürreálisak!!De itt tények vannak, nem álmok!És MA IS ÍGY MEGY!!Csak nem feltétlen cadillac-et adnak...hanem csomgocskákat...
tikikus55 2016.09.18 08:42:19
@kiterjesztett valóság: Itt nem az a kérdés, mit mondott Cetnar Koerbernek...hanem az, hogy az akkori "pápát", Knorrt, a Társulat egyszemélyi elnökét, vezetőjét és istenét MEG LEHETETT VENNI EGY CADILLEC_ÉRT! És aztán az Őrtorony dicsőítette a vesztegetőt!Ma mennyi az árfolyam???
tikikus55 2016.09.18 16:30:28
@kiterjesztett valóság: Lehet Téged meg lehet venni,k de csak a magad nevében beszélhetsz...
Jelen blog célja, hogy a világ teremtettségét és Teremtőjét igazolja az evolúció áltudományos és korántsem igazolt elméletével szemben. Közzé fogok tenni minden, a kreacionizmust alátámasztó anyagot, bizonyítékot. Várom majd a vitázókat, a megfelelő, kulturált keretek között...