Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2Bvx2B

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Miért akarod megváltani a világot? Nem elég neked a saját bűneid terhe?” Martin Scorsese életműve túlnyomórészt gengszterfilmekből áll, de időszakosan mindig megszállja az öreget a rövid időre szóló változás szele, és kipróbálja magát valamilyen teljesen másféle…..
2Bvx2B 2014.03.21 17:35:44
@Sparrow: Köszönöm az indulatmentes választ, az indulatoktól fűtött megjegyzésemre.
Erre már illik tisztességgel válaszolni, szóval:
Mindig ügyelek rá, hogy az "isten" és az "Isten" kifejezést következetesen használjam írásban (mivel szóban a kis- és nagybetűket elég nehéz megkülönböztetni). Ugyanígy vagyok az "úr" és az "Úr" kifejezésekkel, egyszerűen nem vagyok hajlandó egy emberi személyt "Úrnak" titulálni.
Apróságnak tűnik, de nekem így áll össze.
A film szerintem is egy géniusz alkotása, mint az alapját szolgáló könyv is.
Amennyiben érdekelnek a hasonló, a megszokottól eltérő alkotások, úgy ajánlom figyelmedbe, "Popper Péter: Pilátus testamentuma" című könyvét.
Szívélyes üdvözlettel:
2Bvx2B
2Bvx2B 2014.03.21 20:46:46
@kuvahara: ...és ne felejtsük ki, hogy "kuvahara" is egy isten.
Szőke hajú lányok Diana Doll 2013.12.28 07:34:00
..
2Bvx2B 2013.12.29 07:38:46
@vidékigyerek: Semmi : tizetöt.
Előny a fogadónál.
Egy ezresből kijön és több balesetet megelőzhetünk vele. Megmutatjuk, hogy készül! ..
2Bvx2B 2013.12.08 16:30:15
@Don Quixote de la Ferko: Recece.
Megismétlem: RECECE
2Bvx2B 2013.12.08 16:35:18
@ValamiAmerika: Ezt köszönöm, jó tipp, már rendelem is.
Sokkal több értelme van, mint egy "barkácsféklámpának".
Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben. A cég közleménye szerint változás lesz…..
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
2Bvx2B 2013.10.19 09:21:26
Naiv vásárlóval kifizettették a máshol vásárolt 2 doboz cukorkáját, mert becsipogott rajtuk a mágnescsík az Intersparban. A Homár cukorkán még nem látott mágnescsíkot, de ezek szerint már itt tartunk: Furcsa "élményben" volt részem az Eurocenter Interspar áruházában a…..
Nem szeretek aktuáltémákat feldolgozni, főleg nem politikai érintettségűeket, pacifista lényemtől pedig a provokáció is távol áll. De most nem tudok szó nélkül elmenni az Alföldi-féle István, a király előadás kritikáiban felmerült egyetlen tényező mellett. Egyes…..
2Bvx2B 2013.08.25 19:39:38
@jobangel: T. Jób Angyal!
Kérem tisztelettel, ne emlegessük az adott helyzetben Stohl Andrást és Kossuth Lajost egy lapon, mert a párhuzam több sebből is vérzik, ezért pontosítsunk.

Primo:
* "Ígéretesen induló megyei karrierjének aztán egy sikkasztási vád (az ún. árvapénz-ügy) vetett véget." - hu.wikipedia.org/wiki/Kossuth_Lajos

* "1831 szeptember és 1832 február között a megyei munkával párhuzamosan történt egy fél évig elhúzódó eset, amely rövid időre árnyékot vetett Kossuth nevére. 1831 őszén megbízást kapott az árvaszéki bizottmánytól arra, hogy az elhunyt Revitzky Tamás toronyi pincéjének borkészletét írja össze. Kossuth eleget tett a kérésnek, ám utána eladta a borokat, de a pénzt késlekedett átadni. Egy hónap múlva az árvaszék által kiküldött bizottság eljárást kezdeményezett Kossuth ellen: hatáskör túllépés, olcsó vételár és késedelmes fizetés miatt. 1831 decemberben a közgyűlés a borokat lefoglalta és Kossuthot fizetésre kötelezte. Februárban a megye elmarasztalta, de addigra egy váltó segítségével sikerült rendeznie az ügyet, viszont folt esett becsületén. Ezt kihasználták rosszakarói és Kossuth Sátoraljaújhely elhagyása mellett döntött." - tortenelemklub.com/magyar-toertenelem/reformkortol-a-kiegyezesig/57-a-reformkor-es-kossuth-lajos-elete

Tény:
"Egy sikkasztási vád" alapján "folt esett becsületén".

Secundo:
"Az országgyűlés bezárása után Törvényhatósági Tudósítások címmel indított kéziratos lapot. Ebben a megyei közgyűlések eseményeiről tájékoztatta előfizetőit. E lap hasábjain számolt be azokról az ellenzéki tiltakozásokról, amelyek az 1832-36-os országgyűlés ellenzéki személyiségei ellen indított perek kapcsán születtek. A kormányzat ezt már nem tűrhette. Kossuthot először arra szólították fel, hogy hagyjon fel tevékenységével, majd elhatározták, hogy ellene is felségsértési pert indítanak.
1837. május 5-én letartóztatták, majd többéves börtönbüntetésre ítélték." - www.mfa.gov.hu/NR/rdonlyres/5AA771F1-173B-4EEB-A9B9-66E52C357702/0/kossuthmagyar.pdf

Vélemény:
Először egy köztörvényes bűncselekmény VÁD-jával illették, melyet a becsületén hagyott foltot, majd több év elmúltával egy (manapság is oly népszerű) politikai bűncselekmény miatt ítélték el, egy olyan eszméért, egyszerűen a szabadságért, amiért 1848-49-ben sokan az életüket adták.
A kettőnek annyi köze volt egymáshoz, mint Stohlnak és Kossuthnak, vagyis:
SEMMI!

A kirohanásom után egy kicsi enyhébben:
Mind Alföldi Róbertet, mind Stohl Andrást a maga területén tehetséges embernek tartom. Azt igazán szimpatikusnak tartom, hogy az egyik (szak)ember próbál segíteni egy másik, emberileg megbotlott, de tehetséges (szak)embernek, ahogyan azt lehetőségei adják.

A darabról:
Élőben sajnos egyszer sem sikerült látnom. Az első élményem az "István, a király"-lyal a Koltay-féle filadaptáció volt, egyszer, félig(-meddig). Utána hosszú időnek kellett eltelnie, hogy elő merjem venni a lemezt, hogy csak a zenét meghalgassam. Azóta a kedvenceim közé tartozik (természetesen az első kiadás). Előadásban nekem, mind hangulata, mind a rárakódó mítoszok, legendák miatt, a Csíksomlyói előadás viszi a prímet. Ezért, igen tartottam az IK30-tól, s a visszajelzések, olybá tűnik igazolták aggodalmam. Igen ez sajnos nem csak egyszerűen színházról, előadásról, másféle látásmódról szólt, hanem megint kettészakadt országról, pártoskodásról, hangos "b_z_k_rv__ny_z_s_k"-ról.
Igen ezzel "tele van tokom már".

És-sel nem kezdünk mondatot, de akkor is:

És ne feledjük azt se, hogy ki játszotta anno Koppányt. - www.origo.hu/itthon/20040422vikidal.html
Az az ember, aki zenésztársairól, barátairól súgott, írt, vallott, köpött, s ez számomra igenis súlyosabb véteknek számít (nem bűnnek!), mint egy hibákat-hibára halmozó néha beszámíthatatlannak tűnő, de másnak tudatosan kárt okozni NEM akaró ember.
Ennek ellenére, a zenei tehetségét ez nem befolyásolja, és nekem mindig is Vikidál hangja fogja jelenti Koppány nyersességét, vadságát.

Utószóként, csak annyi jutott még eszembe, hogy ne feledjük a történelmet, és az azon alapuló rockopera történetét, tanulságát:

István győz, és Koppányt kivégzik, felnégyelik.
Szerintem legyen ennyi elég az utálkozóknak is.

...és hajrá magyaROCK!