Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laczaj

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Hercegnők az udvarban 2013.09.18 06:50:06
A most következő poszt nem teljesen a játékhoz kapcsolódik, de azért mégis... Zoli7309 (köszönjük a sok építő hozzászólást) küldött pár fotót a tyúkocskáiról. Szia Rosa! Minden nap nézem és olvasom a blogod és ma volt 1 szabadnapom hogy a fényképeket meg…..
Laczaj 2013.09.21 19:33:50
@zoli7309: Az hogy néz ki a bérkakas? Kölcsönkérem szomszédtól? És azt nem nyírják majd ki a régiek? És mennyi ideig kell "bérelni"?
Amúgy nagyon kösz, hogy megosztottad a képeket, máris kaptam több inspirációt. Úgy általában is: rengeteget lehet tanulni a képekből. :)
Tyúkudvar Tyúkól téliesítése 2013.08.30 07:19:52
Peva dobta fel a kérdést, hogy mit kéne tennie a tyúkól téliesítésének ügyében. Ugye emlékeztek még arra, hol laknak Peva tyúkocskái? A kérdés: Hogyan téliesítsük a tyúkólat? Ez a poszt részemről nagyon rövid lesz, ugyanis nálunk nincs téliesítés. A tyúkjaim szinte…..
Laczaj 2013.08.31 17:39:40
@peva: A nikecell sztem is jó, lehet, én is azt választom, nálam ráadásul szellős is az "ól", mert az most maga a szerszámoskamra. Éljen a dupla hasznosítás! :) De mindig kívülre kell rakni. Egy db csavarral meg egy kis műanyag vagy gumidarabbal már lehet rögzíteni középen (a műanyag az alátét szerepét tölti be a csavar és a nikecell közt és az tartja meg). Utána le lehet fedni a legvékonyabb farostlemezzel is akár, nem kerül sokba. Ha meg már nem kell, leszerelhető.
Kályhán lehet melegíteni köveket. Átforrósodnak, aztán bele lehet tenni az itatóedénybe és a fagyott víz megolvad, illetve egy darabig nem fagy be. Ezt a megoldást alkalmazzák télen a kerti madarak (cinke, stb.) itatótálcáinál. Azért kell több kő, kavics, mert akkor lehet cserélgetni, ha befagyna.
Olvastam egy olyat is, de most nem találom, hogy hol, hogy kell egy borszeszégő (helyette gondolom jó a petróleumlámpa alja, de talán még a gyertya is akár), erre rá kell borítani egy kiszuperált lábost, amire kell csinálni pár lukat oldalt, hogy kapjon a láng levegőt az égéshez és erre jöhet rá a vizesedény. Nem kell egész nap égjen. De majd utánanézek, jól írtam-e le.
Laczaj 2013.09.02 14:10:33
@zoli7309: Kösz a jókívánságot, rámfér! :) Azon merengek, hogy mivel nálam beton aljzat van, amire csodás pvc van terítve, ne-e tegyek-e a kettő közé is nikecelt-e. :)) Olyat, ami lépésálló. Csak mert most olvasom, h a beton hideg, én viszont szalmába nem akarok beruházni, mert elég drágának tartom, uh marad a nyáron kaszált széna, ami nemn tudom, menyire lesz mneleg.
Igazis: télire szalmát/szénát milyen vastagságban illik leteríteni? És a vastagság hogyan méretik: leszórva, vagy tömörítve kicsit?
Tyúkudvar Ötletelő 2012.10.16 06:42:00
Kedves Olvasók! Ezúttal a véleményeteket szeretném kérni az ügyben, hogy szerintetek mit kéne javítani, változtatni a blogon. Arra gondoltam például, hogy az állandó oldalak pont alatt nyitnék külön oldalakat a tyúkbetegségeknek. A külső és belső élősködőknek, stb.…..
Laczaj 2013.08.24 09:21:41
Kezdő tyúktartó lévén (sőt, ez még kiscsoport se, csak előkészítő :), örömmel vennék egy olyan rovatot, vagy akár csak egy cikket erről, ami képekkel tartalmazná, hogyan néz ki egy tyúk a különféle "életkoraiban". Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de nekem pl. komoly problémám volt (és még két szomszédomnak is, akikkel egyszerre vettünk tyúkokat), hogy idekerülve tojtak, aztán leálltak és nem tudtuk kideríteni, hogy átvertek minket és ezek felturbózott vén tyúkok, épp a kihalás szélén, vagy minden rendben, csak ez így szokott lenni; vagyis nem tudtuk megállapítani, milyen korúak a tyúkjaink.
Itt a hangsúly a képeken lenne. Ahány "stációja" van egy tyúknak, a tojástól kezdve, arról egy kép, meg vmi rövid leírás arról, hogy mitől jérce a jérce, mér tyúk a tyúk és ilyenek. Külön a tyúk külön a kakas - most napokba pl. egyik szomszédnál felmerült, hogy csibéknél meg lehet-e állapítani már, melyik fiu, melyik lány, és nem tudjuk. És esetleg mindezt fajtánként... .
Tudom, hogy a neten ezernyi kép található, de nehéz összebogarászni. Másrészt épp ez a problémám: nekem egyelőre egyik csirke majdnem olyan, mint a másik. :) A mindössze 3 db(!) saját tyúkom megkülönböztetése is hetekig tartott. :))
Biztos nagy munka lenne, de teljkesen kezdőknek szerintem sokat segítene (pl. a vásárlásnál, hogy ne lehessen átvágni), meg általában is kevés a teljesen alapfokú infó a neten tyúk- meg baromfiügyben. Hát ez jutott eszembe. De ha teljes hülyeség, mondjátok nyugodtan.
Menten fegyverhez nyúlok ha meghallom azAMBRÓZIA szót - dúdolhatnám, ha nem lenne most már halálosan komoly a dolog. Erről a dalról improvizáltam: Komolyan, már bocs, de ennyi félrevezetett embert egy rakáson és egyik olvassa a másiktól és írja le ugyanazt. A net, az Isten…..
Laczaj 2013.08.27 13:25:00
@Rosa Rugosa: Köszi a választ. Máris több, mint amit a netről össze lehet szedni. Virágos hajtást mért nem szabsad?
Laczaj 2013.08.27 13:43:54
@Rosa Rugosa: Absz egyetértek. Ma nagy divat alapból ráugrani mindenre, ami új, meg amit úgymond "meg kell védeni". Legyen az bármi, parlagfűtől a házilégyig (igazis: a legyek jogait mér nem védi valaki? ők is csak a természet részei, nem?)
Legnagyobb baj a parlagfűvel, hogy inváziós (invazív) növény. Tájidegen, betelepített (vagy inkább csak behordozott). Sok ilyen van, személyes kedvencem a kanadai aranyvesző, mivel nálunk ez nő rogyásig és évről évre jobban.
Ezeknek két alapvető tulajdonsága van: 1. szinte kiirthatatlan fajok, a szaporodási és túlélési "stratégiájuk" messze megelőzi az összes kultúrnövényt; 2. a hasznuk nulla = semmi = még annyi sincs, hogy állatokkal feletethető lenne. Az, hogy valaki lekvárt meg szörpöt meg egyéb dolgokat csinál belőle, nem oszt, nem szoroz. Az meg, hogy allergia ellen hogyan használják fel, megint más kérdés. És a parlagfűallergiának nem valami lelki vagy testi oka van, hanem a parlagfű maga az oka. Mint ahogy a macskaallergiának is a macska a kiváltója. Vagyis ha nincs parlagfű (ami egy haszontalan, értéktelen növény, és igen, ki kell irtani, mert semmire se jó, teremjen csak nyugodtan az eredeti élőhelyén, ott az ottani bioszféra része, de itt nem), akkor nincs parlagfűallergia. Ez ilyen egyszerű.
Laczaj 2013.08.25 07:31:43
@Bobitka: Épp azért kérdem Rosától, mert olyantól akarom hallani, aki nem könyvből olvasta, meg nem úgy általában tudja, mert azt én is tudom, hanem maga is használta saját magán.
Kedves Olvasók, itt olvashatjátok és ami még fontosabb, megoszthatjátok azoknak az állatvásároknak és börzéknek az időpontját, helyét, elérhetőségét, amelyek ebben az évben lesznek. Kérlek segítsetek, hogy minél több helyről tudjunk! Bátran osszátok meg azokat a piacokat,…..
Pár nappal ezelőtt olyan dolog történt velem, amit el sem akartam hinni. Írtam még korábban arról, hogy hány olyan dolog történt eddig, amit megírtam előre, aztán hamarosan be is következett. Ami most történt, azért űbereli az összes eddigi esetet. Olvastátok a blog…..