Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wferdinand

15 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heves vitába bonyolódtam egy ismerősömmel. A diskurzus alapját az képezte, hogy szerinte a Garry mint magyar, hangosításra alkalmas hangládákat és eszközöket gyártó vállalat termékei nem professzionálisak, ellenpéldának állítva az AMS-Neve-t ami egy legendás leg-leg stúdióeszköz gyártó cég. Azt…..
Naszóval az van hogy vettem két hónapja egy pár Neumann KM184-et. Hogy tisztában legyünk vele ez 1150€-nyi érték. Kondenzátormikrofon, attól a cégtől amely a mikrofonok történetének legmeghatározóbb darabja, a harmincas években csináltak olyat ami ma legenda és nem azért mert abba óbégatott Hitler,…..
Nos, hol is kezdjem? Adott egy Samsung Galaxy S II. Körülbelül február vége óra van nálam, akkor vettem használtan. Előtte volt egy BlackBerry Curve 8520-am, melyet imádtam, rajongtam érte. Mint szűk értelemben vett telefon, ma se tudnék szebbet álmodni. Olyan telefonálási…..
A telefon sok ember számára nagyon intim dolog. Bizalmas információkat tárol benne az ember: üzleti dolgoktól kezdve a legszemélyesebb dolgokig. Vele van mindig, gyakran még együtt is alszik vele, de legalábbis az ágy mellett van. A technika fejlődése az egyszerű zsebre tehető…..
Nagyapám mintegy negyven éve foglalkozik a saját kis borával. Valamikor 350 négyszögölön termelt meg harminc hektót, de már csak a kis ház körüli kétszázat műveli öregségének minden nehézsége és problémája mellett a Kohlenberg-dűlőben, ez számára "A Birtok". Szemlélete…..
"Alkalmi" nagyágyú: Konyári Sessio 2009 Néhány hete egy nagyon közeli jó barátom családi eseményén vettünk részt, az ebéd pedig Domokos barátom választása alapján közeli La Guna étteremben volt. Betérvén a helyre kellemes, hangulatos környezet fogadott. A borhűtőt…..
wferdinand 2013.02.15 14:09:03
Múlt hét végén az itthon lévő borokat nézegetve arra jutottam, hogy elfogytak a "csak úgy hétköznap este kinyitható palackok". A Tescos Carignan élménye után felbátorodva nézegettem a népszerű hiper polcain a Selected by Tesco cimkés palackokat - sűrű googlezés közepette.…..
Még alsósként kezdődött az egész, mármint viszonyom a töltőtollakkal. Apámnál találkoztam először velük, de hogy mi tetszett meg bennük igazán, már nem tudom. Aztán nekem is lett töltőtollam. Sok volt belőle, de egyik sem volt igazán drága darab. Aztán az első komoly…..
Aki borvidéken él, és szorosabb kapcsolata van a borral, annak minden bizonnyal van legalább egy-két borász barátja. Fontos ez az intimebb jellegű kapcsolat, hiszen így tudja a fogyasztó, hogy milyen ember, aki a bort megtermelte, így szívesebben fogyasztja italát, mintha csak leemelte…..
Rajongásom Gustavo Dudamel iránt azóta áll fenn, mióta láttam őt vezényelni a Művészetek Palotájában. A harmincas évei elején járó venezuelai karmester úgy tartom messze kiemelkedik kortársai közül, fiatal kora ellenére a nagy öregekkel egy lap alá lehet őt venni. A…..
A Borrajongó Soproni ánziksz 2012.12.11 06:00:00
A november végével kezdődő hétvégét Sopronban töltöttük. Nem árt rápihenni az ünnepekre, mert hiába röpködnek a szabadnapok, a családi forgatagban két lakoma közt nehéz pihenni. Csütörtökön, még kellemes időben, de már a tél ígéretével érkezünk Sopronba. Az egyik…..
Néhány hete egy nagyon közeli jó barátom családi eseményén vettünk részt, az ebéd pedig Domokos barátom választása alapján közeli La Guna étteremben volt. Betérvén a helyre kellemes, hangulatos környezet fogadott. A borhűtőt sikerült tökéletes elhelyezni, ugyanis szemben…..
A tudatos zenefogyasztás már általános iskola felső tagozatában kialakult nálam. Apám fúvószenész, trombita és szárnykürtjátékos, nála mindig minőségi zene szólt tudatos választás alapján. Rádió, és legfőképpen az átlagos háttérzenét játszó kereskedelmi rádiók…..
Még anno februárban az Erhardt étterem és borpincében részt vettem barátainkkal az egri Gróf Buttler borászat borvacsoráján, ahol a borászat akkori vezérigazgatója, az imádni való Herczeg Ágnes prezentálta a borokat. A bejegyzés apropóját adó bort a gb Rosé 2011-et is ott…..
Egyik reggel szokásosan rápillantottam a Facebookra, ahol felkaptam a fejem a Gault&Milau bejegyzésére, melynek az volt a címe hogy 'Tesco már megint'. Ez azonnali ráklikkelésbe torkollott, amit szerintem nem igazán kell magyarázni. Egy szigorúan borral kapcsolatos blogon ha leírják…..
Talán onnan kéne kezdeni, hogy jelenleg húsz éves vagyok, és érdekelnek a borok (is). Mivel már törvényesen is ihatok egy ideje, gyakorlom a tevékenységet. Szoktam vásárolni borokat, általában ezer-kétezer forintos kategóriából, megalapozott gyanúval mindig azt mondtam, hogy…..
A villányi borvidék legjellegzetesebb vörösbora, a Portugiser vagyis magyar nevén a Kékoportó eddig számomra ismeretlen volt, ugyanis jó soproniként a Kékfrankost, mint a borvidék ikonját preferálom "alapborként". Aztán egyszer a közelmúltban szokásomhoz híven mustráltam az…..
 ..
wferdinand 2011.10.28 22:05:55
Bigyóblog Töltővel a sivatagban 2009.05.07 10:24:00
Próbáltam már napelemes töltőket, többé-kevésbé jól is működtek. Az egyik legnagyobb hátrányuk mindig azt volt, hogy nagyon sokáig kellett napon tartani, míg feltöltődött annyira, hogy feltöltse a lemerült kütyüt. Ráadásul szürke felhős napokon nem is működött. A…..
Bigyóblog Jön a Thinkpad X301 2008.08.18 16:25:42
Ha minden igaz, holnap jelenti be a Lenovo hivatalosan az új Thinkpadet, az X301-est. Hasonló paraméterekkel bír majd, mint az X300-as, de annál sokkal vékonyabb lesz. Az ára 2600 dollártól indul.Via Übergizmo..
Roma főzőműsor már indult a TV Paprikán, itt volt épp az ideje, hogy a zsidó konyha titkaiba is belessünk. A műsorvezető Raj Ráhel lesz, innen a műsor címe: Ráhel asztala, és persze nem csak a szokásos főzőcskézés lesz a műsorban, hanem körbejárjuk a "kóser"…..
Az 51nb fórumon kezdtek el pletykálódni a Lenovo ThinkPad X200-asáról, állítólag már a jövő hónapban piacra dobják. Részleteket is tudni vélnek a 12 inches laptopról, eszerint akár 2,4 GHz-s processzorral, 64 GB SSD vagy 200 GB merevlemezzel vehető meg, lesz még benne 1,3…..
A Mozilla kiadta a Firefox böngésző első Release Candidate verzióját. (A szemfülesebbek már péntek óta ezt a böngészőverziót használják.) Ugye a szoftverfejlesztésnek ez az a szakasza, mely a legközelebb van a végső verzióhoz. Mostmár kizárólag kiemelkedően súlyos bugok…..
A Microsoft bejelentette, hogy mégsem kell nekik a Yahoo. Csak magamat tudom ismételni: A Microsoft erőszakoskodásának egy eredménye máris van: tökéletesen bizonytalanná vált a Yahoo jövője. Mit nyertünk ezzel? Semmit. Mit nyert ezzel a Microsoft? Sok-sok médiafigyelmet. És némi…..