Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zewadeluxe

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Állások a túlélésért 2014.02.20 09:00:00
Az álláskeresés folyamán felmerül a kérdés, hogy a rossz állás jobb-e, mint a semmilyen? Nemrég itt a blogon egy kommentfolyamban is előkerült, ez adta az ötletet, hogy részleteiben is körbejárjam a témát.Határozott véleményem, hogy igen, a rossz állás jobb, mint a semmilyen,…..
Zewadeluxe 2014.02.20 20:02:34
@Noras:
Én úgy hallottam, hogy a határozott idejűt is fel lehet mondani közös megegyezéssel. Ilyenkor célszerű megegyezni békességben a munkáltatóval.
Az álláskeresési kommunikáció az álláshirdetéssel kezdődik, de az általános céges kommunikáció hiányosságai sajnos az egész álláskeresési folyamatra kihatnak – sokat ártva ezzel az álláskeresőknek. A legtöbb álláshirdetés írásánál valamiért azt gondolják, hogy…..
Álláshirdetések tucatjai kérik a kitűnő kommunikációs készséget, néha úgy érzem, hogy csak divatból, mert a hirdetők sem tudják pontosan megfogalmazni, mit is értenek ezalatt. Emellett a legtöbb álláspályázatban benne van hogy „kitűnő kommunikációs készséggel…..
Zewadeluxe 2014.01.17 11:29:04
@Job Way: Like! :D
Egyetértek. Ha lenne megfelelő sablon, trükk a tökéletes önéletrajzra vagy motivációs levélre, akkor az is hamar értelmét vesztené, mert boldog-boldogtalan azt küldözgetné mindenhová.
Egyébként azért sem árt ha egyediek vagyunk, mert így találhat ránk az a cég aki (veszi a fáradtságot elolvassa az anyagunkat) ahová való a személyiségünk és a valós tudásunk. Meg lehet írni egy frankó motivációs levelet csupa szép és jó rizsával,de ha alkalmaznak, akkor úgyis kiderül az igazság.
Tudjuk milyenek a munkáltatók, de sok közülük nem is tagadja, csak éppen virágnyelven fogalmazza meg a hirdetéseiben. Javaslom, hogy tapasztalatlanabb álláskeresők számára állítsunk össze egy szótárat! Kezdem én:   rugalmasság = sok túlóra várható, és csak az utolsó…..
...legalábbis nem sűrűn, így ha őket éri el a felmondás, az mindig meglepő. Leépítés, átszervezés, költségcsökkentés, cégmegszűnés: ezek a leggyakoribb érthető okok, amik miatt bárkit elbocsáthatnak, munkanélkülivé válhat. De bizony olyan alkalmazott is akad bőven, aki a saját hibájából lett…..
Nemrég jelentős törvényi változás zajlott le a témában, ettől meg is drágultak az OKJ-s képzések rendesen, így még inkább felmerül a kérdés, megérheti-e erre költeni, ebbe energiát, pénzt fektetni. Én mindenkit arra biztatnék, hogy ha talál olyan képzést, ami tetszik,…..
Zewadeluxe 2014.01.07 13:40:32
@komplikato:
Sajnos ez tényleg így van sok helyen. A honlapon feltüntetnek legalább 30 tanárt, aztán a valóság ebből 2-3, mert a többi már rég nem tanít náluk. Meghirdetnek 15 féle szakmát amit ugyanazok az emberek oktatnak. Ez is elgondolkoztató. Főleg akkor ha teljesen különböző területekről van szó. Ebből is adódik, hogy az oktatás színvonala nem megfelelő. A tanároknak mellette más foglalkozásuk, vállalkozásuk is van, közben tanítanak és még ráadásul több szakmacsoporton belül is. Az esti, hétvégi órákon már se idegük, se energiájuk és még az órák is gyakran elmaradnak különböző okokból kifolyólag. Amikor ezt számon kéred az iskolán, akkor széttárják a karjukat, hogy sajnálják, nyilván majd be lesz pótolva. Ahha... inkább szépen el lesz felejtve, a kimaradt anyag, hiányozni fog a tudásodból és az óradíj is ablakon kidobott pénz volt. Na ezen most felhúztam magam... de túl friss az emlék.
Zewadeluxe 2014.01.07 13:49:20
@Narancskommunista:
Ez a legtöbb gazdasági képzéssel is így van. Aki nem abban a szakmában dolgozik, hiába csinálja meg a papírt, aligha lesz esélye bekerülni egy ilyen munkahelyre. Mert az okj mellé 3-5 év tapasztalatot kérnek.
Erre most lehetne az a válasz: hogy de, a közszférába be lehet kerülni "csak" papírral. De mégsem! Mert ott meg csak azért vannak meghirdetve az állások, mert kötelező. Tökéletes pályázati anyagokat nyújtok be közalkalmazotti állásokra és 1-1,5 év alatt még sehová sem hívtak be! Érdekes a versenyszférába meg számtalan interjút megjártam már...
Zewadeluxe 2014.01.09 11:23:59
@jobangel:
Virágkötőként is hamarabb el lehet helyezkedni, mint mondjuk gazdasági végzettséggel szakmai tapasztalat nélkül. Konklúzió: mielőtt belekezdünk bármilyen képzésbe, nagyon alaposan utána kell nézni mire van kereslet és milyen feltételekkel. Illetve az ismerősöknél utána érdeklődni, hol milyen végzettséggel tudnának gyakorlatra lehetőséget biztosítani.
Nemrég éles vita bontakozott ki itt a blogon a kommentekben arról, hogy az általam idétlennek és feleslegesnek ítélt kérdésnek (Miért Önt kellene felvennünk?)  igenis lehet értelmes célja, mégpedig, hogy a jelöltet lássuk, hogyan „működik” stresszhelyzetben. Eléggé…..
Zewadeluxe 2013.11.13 10:35:41
@doggfather:
Szerencsés! Én se keresem magamnak a bajt, mégis belefutottam már többször is! Utoljára az volt, hogy kértek fizetési igényt az interjún, mondtam egy összeget, erre komolyan arccal a felét bemondja hogy ők ennyit tudnak fizetni. Hirtelen nem tudtam mire vélni, hogy tán begyógyszerezte magát vagy mi van vele... Erre felröhögött, hogy ezt ő sem gondolta komolyan.
Zewadeluxe 2013.11.13 11:53:58
@jobangel:
Akkor munkád sem lesz. Aki hosszabb ideje munka nélkül van már, annak járható út lesz előbb-utóbb a kkv-s 80ezres fizetés is. Csak tudja ki van a hirdetés másik oldalán. Hiszen ha beírsz 500e igényt, akkor nem fognak behívni interjúra sem.
Engem az is zavar, hogy őket érdekli a fotómtól kezdve a családi állapotomon át a bugyim színe is, de róluk sokszor semmit se tudni... így hogy küldjek el bizalommal egy jelentkezést? Akár lehet a Zepter is a másik oldalon.
Az előző poszt folytatása. Újabb jelöltoldali felvetések a toborzói telefonhívásokról. Az olvasói levél tovább taglalja a toborzói viselkedéstípusokat: 3. A fogalmatlanAz egyik legszórakoztatóbb, aki juniort keres legalább két-három év tapasztalattal. Ember, tudod Te, ki…..
Zewadeluxe 2013.10.18 15:08:59
@jobangel:
Na igen, mert nehogy már ez az ember olyan sokat keressen. Erre fel is lehet hozni különféle indokokat, ami valahol érthető is.
Viszont akkor fogadjuk el azt, hogy ez a pozíció nem kíván több kompetenciát mint amit ezek az emberek nyújtanak. Elmondja amivel megbízzák és ha a munkavállalónak plusz kérdései vannak, akkor azokat tegye fel majd az interjúztatónak vagy annak a szakembernek akitől elfogadja a választ. (bár ez is vicces, mert Te kapsz egy lehetőséget és még neked áll feljebb... Jó, biztos van aki ezt megteheti...) :)
JobAngel Kötődés a munkahelyhez 2013.10.15 17:00:00
Nagyobb cégek egyre több dolgot ígérnek, ajánlanak – végül szerencsére adnak is – egyes munkavállalóiknak, mert a lojalitás erősítése, a folyamatos motiválás már a cég HR-stratégiájának részévé válik egyre több helyen. Ez örömteli, de van egy komoly árnyoldala is a…..
JobAngel Hobbik az önéletrajzban 2013.09.23 17:00:00
Amikor azt írom, hogy a hobbijait írja bele mindenki az önéletrajzba, akkor sokan visszakérdeznek: ez miért jó? Hát nem a magánélet része? Egyáltalán mi köze hozzá a HR-nek? De igen, a magánélet része, és nem muszáj megosztani a HR-esekkel, ha nem szeretnéd. Na de miért is ne…..
Zewadeluxe 2013.09.24 14:39:59
@jobangel:
A munkáltató adja ki, igen így van a törvénybe én ezzel teljesen tisztában vagyok!
Viszont ahol én eddig dolgoztam, egyetlen 1 helyen sem szabták meg, hogy mikor mehetek el szabira. A teljes szabimmal én rendelkeztem. Most mondja valaki hogy nem vagyok szerencsés? :D
Na ez azért nem teljesen ennyire fényes, de tény hogy ha nem volt célja hogy ők rendelkezzenek a szabadságom napjaival, akkor nem is tették meg. Viszont az aggodalom mindig ott volt a cégvezetőkben, amikor az emberek leadták a szabijukat. De nem szóltak bele.
Zewadeluxe 2013.09.24 14:42:10
@HTünde:
Nekem sem szokásom többet kivenni mint ami jár. De biztosan hallottál már a fizetés nélküli szabadságról is. Tudod vannak akik előszeretettel nyúlnak ehhez a lehetőséghez is.
Egyébként hogy hova mész a szabid alatt nem minden esetben magánügy. De ez már más téma. :)
Manapság egyre több nő és férfi dönt úgy, hogy nincs szüksége kapcsolatra. Ennek számtalan oka lehet, többek között a munka, a rohanás, a karrier építés, a nagy csalódások, hosszú üzleti utak stb. Ezért sokaktól hallhatjuk, hogy "most nem fér bele az életembe egy kapcsolat"…..
Folytatva az előző posztot a kiválasztás objektív szempontjairól, íme a negatív oldal. Hiba lenne tagadni, hogy léteznek olyan szempontok, amire a legjobban megírt CV-vel sem tudunk felkészülni, kivédhetetlenül kiszóródunk az alkalmasnak ítélt jelöltek közül. E szempontok sehol…..
Zewadeluxe 2013.09.13 09:29:28
@levendulabandi:
Ha már egy szakmai vezető elmondja egy jelöltnek, hogy mást Kell felvenni, az bizony elég gáz. Gáz mert hogy lehet valaki vezető úgy hogy céges belső információkat kifecseg. Amatőr és nem vezetőhöz méltó hozzáállás.
Persze az sem normális ha már előre tudják kit kell felvenni, de manapság ez már lassan általános dolog lesz. DE: fel lehet ismerni ezeket a hirdetéseket és azokat a cégeket ahová bizony esélytelen bejutni. Újak mindig kerülnek a pixisbe és akkor bizony én is elszidom az illető céget, de mit lehet tenni, próbálkozni kell... mint a jó kutyának! :)
Zewadeluxe 2013.09.13 09:43:54
@levendulabandi:
Vezető nem sír. Vezető azonosul a cég érdekeivel és teszi a dolgát. Ha nem tetszik neki valami akkor hallgat vagy továbbáll. Ezért vezető a vezető.
Egyszer eskü megírom valahol névtelenül a sztorim... Érdekes, csak hosszú. Lényeg, hogy ha nem tudod elfogadni a beosztottakkal vagy éppen a jelöltekkel való bánásmódot, akkor mielőbb lépj vagy hallgass jó mélyen mert kicsinálnak.
Tisztelt Mt!A párom 2 hónapja dolgozik egy Spanyol székhelyű ruházati cégnél melynek több üzlete is található nagyobb plázákban. Kezdőként már az első hónapban olyan feladatot kapott amit életében nem tanult, nem is tanították neki de rákötelezték. Most 2 hónap elteltével…..
Szokásunktól eltérően ezúttal képes poszttal jelentkezünk. Annak idején, amikor a trafikmutyi gyakorlati megvalósulása még újdonság volt, bejárta a sajtót az alábbi kép: a pásztói dohánybolt-hegy, ahol négy trafikot is összezsúfoltak egy épületben. Azóta persze ennél…..