Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Zoltán(Zolka)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az áltudományos munkaerő-kiválasztási eszközök között egyik „kedvencem” az OCA teszt (Oxford Capacity Analysis, Oxfordi Képesség Teszt). Eredete folytán azt vizsgálja, hogy alkalmas tagja lennél-e egy bizonyos kétes hírű egyháznak (szci…). Nem enyhíti a kiválasztó felelősségét, ha nem tudja, honnan…..
Tóth Zoltán(Zolka) 2015.05.20 20:36:12
Jaj meg ne sértőtdj már, hogy személyeskedem. Nyilvános blogot csináltál csak azért, hogy leértékelj egy tesztet amit évek óta használnak emberek megsegítésére. Azt, hogy saját véleményed alapján ez a teszt nem tudomúnyos és csak arra jó, hogy az emberek befolyásolhatóságát mérjék vele, elfogadom. De, hogy ezt úgy teszed, hogy te magad még ki sem töltötted és nem voltál egy tesztértékelésen sem az picit furcsa.
R. Ron Hubbard sokáig nagyon sokféle pszichológiai tesztet használt a kutatásai során az általa kifejlesztett technológia hatékonyságát mérve. Mindaddig, amíg a pszichológusok úgy nem gondolták, hogy nem adnak neki többet, mert az ő módszere hatékonyabb mint bármely akkori pszichológusé. Ekkor azt a három pszichológiai tesztet gyúrta össze amiket az akkori asszisztense készített, aki történetesen pszichológus volt. Ekkor rögtön áltudományosnak nyílvánították azt is mint a Dianetikát.
A gond csak az, hogy a pszichológiának és a pszichiátriának nincsenek eredményei amit fel tudnának mutatni, hogy milyen hatékonysággal dolgoznak. Ellenben a Dianetikával. Több ezer ember írta már le a nyereségét amit a Dianetikával ért el.
Ha ugyan annyi időt töltenél azzal, hogy rákeresel pozitív hírekre is a Szcientológiával kapcsolatban, talán többet találnál mint negatívat.
Ha bánt, hogy valaki személyeskedik a te blogodon, akkor ne tedd nyílvánossá vagy ne egy olyan dologról írj negatív kritikát ami több ember érdekeit sérti és ráadásul még csak szubjektív megítélésen alapszik.