Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KGYM

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasat3 hivatalosan is bejelentette, hogy náluk lesz látható a History Channel nagyszerű, Vikings című történelmi sorozata, amiben egy Ragnar Lothbrok nevű, halászemberből prominens viking vezérré váló férfi élettörténetének egy szegletébe tekinthetünk bele. (Nagyszerű…..
KGYM 2013.08.15 11:20:03
@sixx: de igenis, komolyan lehet gondolni. Mint említettem, a Rome egy fokkal jobb a Vikingsnél, de az ordító hibák visszaköszönnek. Lehet, hogy neked nem mond sokat, hogy a sisaknak teljesen fantasy formája van, a fegyverek pedig csak félig-meddig elfogadhatók, illetve a tábori jelvények botrányosak, de képzeld el a következő helyzetet:

Teljesen random 48-as sorozat. Főszereplő bevillan az első képkockában. Alulról felfelé mutatják: modern lovaglócsizma, műszálas nadrág, a mente helyett első VH-s filckabát. Szépen a fejéhez közelít a kép, a huszársisak helyett viszont gótikus salade látható rajta. Előhúzza fegyverét a zuhogó esőben. Egy árpádsávos zászló lobog feje felett.

Nem éreznéd magad te is megcsalva és csalódottan? És jelezném, hogy mielőtt bárki írná, hogy Róma=Róma, nem mindegy pár év különbség?, itt olyan hibákról beszélünk, mintha valaki vegyítené a napóleoni gárdát a mai hadsereggel, és azt mondaná, francia=francia, nem?
KGYM 2013.08.15 11:27:43
@sixx: Ez nem megszállottság kérdése. Egy amatőr történész, aki hobbiból foglalkozik az ókori Rómával, már életképesebb műsort rakott volna össze. De ha neked Wonder Woman-alkarvédős rómaiak, szarvas sisakos vikingek és bőrrucis harcos amazonok kellenek, az a te dolgod.

Az meg, hogy én szóvá teszem a hibákat, mikor mindenki ajnározza a korhűségét, hadd legyen az enyém.
KGYM 2013.08.15 11:37:18
@sixx: Végülis a fantasy sisak és a nyolcvan évvel elcsúszott pajzs szakbarbarizmus. Remélem mikor a következő 48-as magyar filmben Tommy Gunnal lövöldöznek a rohamsisakos huszárok, akkor is szakbarbarizmust emlegetsz a kritikusoknál...