Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElGe

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a kérdést nagy divat volt feltenni állásinterjúkon egy időben, amiből csak az látszott, hogy a kérdező megtanulta az aktuális tananyagot, és alkalmazta is a gyakorlatban. A baj csak az, hogy ennek a kérdésnek álláskeresői oldalról nincs semmi értelme (valójában munkáltatói…..
ElGe 2013.08.13 12:43:33
@Ensiada Arkoveitie:

"Ha adott feladatra vesznek fel embert, akkor a HR-es valószínűleg nem is értené az értelmes választ, mivel annak szakmai jellege lenne." - ezért van bent a majdani vezetője és adott esetben egy szakmai felelős, ők majd értik, nem is a HR-esnek kell.

"Egyszer egy mérnök ismerőst kérdeztünk meg laikusként, mi a dolga a munkahelyén. A válasz 2 óráig tartott, de abból az égvilágon semmit nem tudtunk meg." - ha az a feladata, hogy egy 30 perces megbeszélésen "eldaja magát és a munkáját" akkor igen, rossz munkaerő. De fontos a cél, hogy mire keressük az adott munkaerőt.

Ha valaki nem ismeri, akkor keressen rá az "Elevator pitch" kifejezésre, és ott le fogják írni, hogy mi ennek a kérdésnek a célja.
ElGe 2013.08.13 13:12:36
@Reggie:

Szerintem jobb helyeken igen is van HR, és az igazán jó helyeken a HR is jó.

Számomra nagyon hasznos az az előszűrés amit végeznek, mert ha egy álláshírdetés kapcsán mind a 10-50 jelentkezővel beszélnem kellene, akkor semmi másból nem állna a napom (természetesen a jogom megvan ahhoz, hogy egy általuk kiszórt embert mégis kérjek személyes beszélgetésre). Nagyon sok felvételiztető esetén nincsenek meg azok a skill-ek ami ehhez kell. Persze lehet úgy felvételiztetni, hogy elolvas az ember 1-2 cikket, kigyűjt pár kérdést és azokat felveszi. Ebben az esetben viszont nem is kell csodálkozni azon, hogy "pofára megy" a felvétel, mert nem elég feltenni egy kérdést, értékelni is tudni kell a választ. És nem csak a verbális hanem a non-verbális válaszokat is. Lehet valaki nagyon jó a szakmájában, de nem ez az egyetlen kiválasztási szempont. Főleg akkor nem, ha csapatba kell beilleszteni a jelentkezőt.