Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Violence is the last refuge of the incompetent

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Össze-vissza ugrálunk az időben és a kihallgatások elérkeznek a lényegi részükhöz. A nyomozók eljutnak Ledoux-hoz és látszólag megoldják a gyilkosságot, de a kihallgatók kérdései egészen más irányt vesznek. Mi történt a Ledoux ügy után Martyval és Rusttal? Mit akarnak a…..
Az ateisták egyik kedvenc érve, hogy a vallások annyira különbözőek, olyan mértékben divergálnak, annyira nem tudnak megegyezni egymással és az igazsággal, hogy már pusztán ez is mutatja, hogy a hit nem jó módszer. Mi több, a vallások eme elvi széthúzása a gyakorlatban…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.09.03 09:50:00
@Brendel Mátyás:

Humorról, iróniáról hallottál már? ;) emotikon szerinted mit jelent?

"1) ne ilyen alacsony szintű anyagból művelődj! ez a butáknak van."

A csaj csinált egy - szerintem vicces - videót, ami lazán kapcsolódik a témához. Ha neked nem tetszik, az a te bajod, de lebutázni azt akinek igen, hát ez téged minősít...

"2) ellenpélda? van egy nagyon zavaros fejű, vallásos-tudós félistennek tartott szektavezető, akinek a haláláról van egy legenda több verzióval, az egyik szerint simán éhen halt, a másik szerint egy háborúban az ellenség, vagy valami tömeg felkoncolta"

Te megnézted egyáltalán a videót? És értetted? Szerintem nem. Nem Pitagorasz haláláról van szó, hanem arról az emberről, aki bebizonyította, hogy gyök2 irracionális szám.

Wikipedia.hu:

"Az irracionális számok felfedezését általában Püthagorasz egyik tanítványának, a metapontumi Hippaszosznak tulajdonítják, aki elkészítette az első (valószínűleg geometriai) bizonyítást a gyök 2 irracionalitására. Egy legenda szerint Pitagorasz hitt a számok teljességében, és nem tudta elfogadni az irracionális számok létezését. Nem tudta megcáfolni a létezésüket logikai úton, de a hite miatt nem tudta elfogadni irracionális számok létezését, ezért fulladásos halálra ítélte Hippaszoszt. Más legendák szerint Hippaszoszt megfojtotta Pitagorasz néhány tanítványa, vagy csupán kizárták a körükből."

Numberphile: 4:35 - 5:54

www.youtube.com/watch?v=5sKah3pJnHI

Ha te valóban azt hiszed, hogy a háborúk/kivégzések/elnyomás, stb. amikre a cikkedben utaltál a vallásról szóltak, akkor csak sajnálni tudlak. De szerintem te is tudod, hogy ezek mind a hatalomról szóltak, ahol a vallást eszközként használták.
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.09.03 13:25:42
@Brendel Mátyás:

Írtál egy cikket. Elolvastam. Eszembejutott egy videó, amit nemrég láttam Nekem tetszett, szerintem kapcsolódik a témához. Belinkeltem.

Neked a videó nem tetszett. Nem gond. A videót - pontosabban, hogy miért linkeltem be - féreértetted. Ergo az üzenetem nem ment át, ami rám nézve ciki, de ez sem gond.

Sértegetsz. Ez már gond.

Válaszolok, leírom, hogy a videó miért linkeltem be. Nem értesz velem egyet. Nem gond.

Megint sértegetsz.

"szerintem vallásról és hatalomról IS szóltak. a te egyneuronos agyadba egy "IS" nem fér be?!"

Szerintem új területek, vagyonok, stb. megszerzéséről/megvédéséről, ill. a vallás (ezáltal a befolyás) terjesztéséről szóltak.

A vallást, mint célt én - így, egyneuronos aggyal - nem tudom értelmezni.
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.09.03 13:29:48
@Violence is the last refuge of the incompetent:

"Eszembejutott" helyett "Eszembe jutott"
"láttam Nekem" helyett "láttam. Nekem"
1. ábra: Végtelen hosszú idejű Univerzum Egy klisészámba menő klasszikus szerint "az élet olyan, mint a motor: ha nem megy, be kell rúgni". Ez a cikk arról szól, hogy az Univerzum nem ilyen és nem feltétlenül kell berúgni. Az egyik legnépszerűbb érv isten mellett az ú.n.…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.09.01 15:47:26
@Brendel Mátyás:

"az egy dolog, hogy te azt mondod, hogy természetfeletti jelenség nem létezhet, de vannak, akik szerint igen, és hisznek benne. a fogalomnak van értelme. ezen tehát hülyeség vitázni velem.

azon is hülyeség vitázni velem, hogy létezik-e természetfeletti, mert kézenfekvően én sem mondom, hogy létezik.

tehát min vitázol?!"

helyett így is írhattad volan:

"Szerintem sem létezik, vannak akik szerint viszont igen. Nem az a lényeg, hogy hogy nevezzük. Ezen ne vesszünk össze."

Kevesebb karakter, kevesebb idő, nem érzem úgy, mintha belémrugtál volna...
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.09.01 15:48:46
Az iszlámban a szüzesség nagy kincs. Annyira, hogy sokan ölni is képesek érte. Mohammed próféta legalábbis mindenképp, ahogy az életéről szóló elbeszélések ezt büszkén megéneklik a vallás szerves részét képző hadithokban. (Pld.: 1, 2, 3, 4, 5, stb) Talán nem meglepő,…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.30 14:22:27
@fifibá55: Vannak országok, ahol a lányokat is körülmetélik...
Ismét cikkem jelent meg a Magyar Tudományban, ismét könyvismertetés, és ismét nagyon is kapcsolódik az ateizmushoz. Az istenérvek közül a legutolsó, ma még sokra tartott istenérvről, a finomhangoltságról van benne szó, és Paul Davies könyvéről. Véleményem szerint az Univerzum…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.30 14:08:17
Az univerzum finomhangoltságának megdönthetetlen bizonyítéka:

www.youtube.com/watch?v=QGMuIyBK5P4

Nem paródia, a csávó (Ray Comfort) komolyan gondolja! :)

Megjegyzés: ha a világegyetem "célja" az élet/ember létrejötte, akkor isten elég rossz hatásfokkal dolgozik.

Kérdés: ha a világegyetem "célja" az ember létrejötte, akkor az emberiség pusztulása (nukleáris háború, aszteroida, stb.) esetén mi történne az univerzummal?
Válasz: gondolom sírógörcsöt kapna...
A katolikus dogmatikából nekem a szentháromságtan a kedvenc fejezetem. Annyira bizarr és minden ízében paradox elképzelés, hogy azzal szinte már öröm foglalkozni; egészen felcsigázza az ember fantáziáját. (a cikket a következő kötet alapján írtam, az oldalszámok is erre…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.20 18:45:44
@Brendel Mátyás: Ezt nagyon félreértetted. Javaslom nézd meg a video-linket amit csatoltam.
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.21 01:56:54
@Brendel Mátyás:

To clarify things: nagyon leegyszerűsítve a dolgot, én ateista vagyok (kevésbé leegyszerűsítve: a "hiszel-e istenben" kérdésre a válaszom: 1. mit értünk isten, 2. mit értünk hit alatt).

Számomra a szentháromságról értekezni (mint azt az általad említett Dr. Előd István tette) kb. olyan, mint arról vitázni, hogy ki nyerne egy Batman vs. Superman csatában - tudjuk, hogy Batman ;)

www.youtube.com/watch?v=REoeisDkr_I

- lehet róla vitatkozni, érveket felhozni mindkét oldalon, de egy percig sem szabad komolyan venni.

Az általam csatolt linkben (www.youtube.com/watch?v=6bjkj80B0fc) Bill Maher "képviseli" az én véleményemet. Feltett egy kérdést egy hívőnek, miszerint a keresztény egyistenhitben hogy lehet egyszerre három különböző személyben hinni, mire kapott egy nagyon elegáns választ. A víz hasonlat NEM azért szép, mert szerepel benne a 3-s szám, vagy mert ismerjük a víz különböző halmazállapotainak tulajdonságait. Azért szép, mert megmutatja, hogy 3, látszólag különböző anyag valójában ua.

Ha hívő lennék és a Bibliát SZIMBÓLIKUSAN értelmezném, a következőképpen érvelnék: isten (ez Jehova) az ember számára felfoghatatlan, ezért a mi szintünkre leszállva, emberi alakban tanít minket (ez Jézus), ill. mutatja meg, hogy minden teremtményében (legyen az élőlény, vagy maga a tér/idő-anyag/energia létezése) benne lakozik az isteni szikra (ez a szentlélek), pl: DNS az élőlények, vagy a matematika törvényei az Univerzum esetén. Ez a három látszólag különböző entitás valójában egyazon akaratnak 3 szinten való megnyilvánulása.

A Bibliában hívőknek: Ti elhisztek minden irreális dolgot, amit valaki 2000 évvel ezelőtt leírt??? Ha ma kijön egy újságcikk valamilyen kényes témában (pl: politika), aminek a állításait elvileg ellenőrizni lehet - az is tele lesz féligazságokkal, csúsztatásokkal, tényként közölt véleménnyel! Ja, tudom, a Bibliát isten írta, hiszen valaki - aki biztos nem hazudott, mert mé' tenné - ezt állította évezredekkel ezelőtt.
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.21 20:51:47
@Brendel Mátyás:

hoztam magammal kisbaltát, szőrszálat hasogatni :)

"hit: egy igazolatlan állítás igazként való elfogadása"

Egyetértek, de dobja magát a kérdés: mit értünk igazolt állítás alatt? Igazolt állítás mást jelent a matematikában, mást a fizikában, mást az egyéb természet-, ill. társadalomtudományokban, mást a hétköznapi szóhasználatban.

"Továbbá miért volna egy entitás egy teremtő, a természettörvények és egy földi avatar?! Ez a 3 dolog kurvára nem egy entitás. Ez 3 különböző dolog."

Hmmm... Modjuk, hogy programozó vagyok, és írok egy szofisztikált programot, egy rpg/rts jellegű virtuális valóságot, sok szereplővel, akik elkezdenek egyenként öntudatra ébredni. Számukra a mi törvényeink egy része, pl. gravitáció, hőmérséklet, dimenziók, stb. nem mond semmit. Más törvényeket ők is megértenek, pl: az időt ismerik.
Programozóként én vagyok isten (Jahve), hiszen én teremtettem az egész világukat, a szabályokkal együtt, stb.
Kommunikálni akarok velük, ezért létrehozok egy Jézus nevű avatar-t, akin keresztül a gondolataimat, világnézetemet, "esszenciámat"(ez a szentlélek) jelenítem meg ebben a virtuális világban.

Valódi fizikai énemben (Jahve) nem tudok megjelenni a játékban, de avatar formában igen. Jahveként a program bármely részét akaratom szerint megváltoztathatom, de Jézus karakterként az általam (Jahveként) felállított szabályokat követnem kell: a szabályokat Jézusként nem, csak Jahveként tudom megváltoztatni!

Szentháromság: Jahve, mint programozó; Jézus, mint avatar; Szentlélek, mint az elmém, ami mind Jahve, mind Jézus esetén ua.
Augusztus, szombat este, éjjel, Lindau, Insel, Zeppelinstrasse. Nappal 35 fokos hőség volt, amely napnyugta után is csak alig csillapodott. A szigeten, a belváros kőrengetegében megrekedt a levegő, hiába a Boden-tó vize, nem igazán hűsítette. Minden bizonnyal már túlságosan…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.20 19:04:54
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.21 02:07:46
@Archenemy: Abszolút gonoszság és szépség valóban nem létezik, legfeljebb relatív, amikor pár ember közösen eldönti, hogy mit fognak a saját értékrendjük (rosszabb esetben érdekük) alapján gonosznak/szépnek tartani...
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.13 02:01:49
Violence is the last refuge of the incompetent 2013.08.13 02:34:43
@BigPi: természetesen nem kell, de érdemes. "Az önző gén" c. könyve - szerintem - alapmű...