Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asking for reality (törölt)

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Kép: Ezzel a képpel nem volt gondja sem a bigott keresztényeknek, sem a Facebooknak. A "Szárnyakat adunk vágyainak" c. postban használtam, és megosztottam a Facebookon.2. Kép: emiatt nyomtak fel a bigott keresztények, és ezért blokkolt a Facebook. Ebben a postban használtam, és ezt…..
asking for reality (törölt) 2013.09.17 17:46:46
@Epokit Drive:

Nem biztos, ez nem matekpélda. Lehet, hogy a halálán van az elvonási tünetek miatt, nincs pénze, a díler meg nem akar neki drogot adni, az én táskám lenne az utolsó esélye az életben maradásra. Nekem meg csak kedvem támadt sétálni egy kicsit, nincs is a táskában semmi különösebb érték. Mégis meg fogom magam védeni, szori, így járt. A szkájdedi meg ráncolhatja a homlokát odafönn, hogy most kinek adja a fekete pontot.
asking for reality (törölt) 2013.09.17 17:54:23
@Brendel Mátyás:

Szerencsére én nem vagyok olyan buta, mint a kényszerképzetes öregúr. Meg olyan fárasztó se vagyok, mert nem szokásom, hogy időről időre zavaros gondolatokat nyilatkoztassak ki az egész világnak.
asking for reality (törölt) 2013.09.17 18:07:22
@Epokit Drive:

Az én voltam, sokáig azt hittem, leonardo is te vagy. De ha nem, hát nem, különösebben nem érdekel. Ő is olyan zavaros, nagyképű, katolikus katyvaszt nyomat, mint te.

Én nem gondolom, hogy aljasok vagytok, a buta, vagy beteg jobban közelít. Például de szar lehet folyton felháborodni mások erkölcsein, csak azért, mert van egy olyan tévképzeted, hogy a tiéd az "objektív". Van elég bajom enélkül is, ha átvenném ezt a mentalitást, hamarosan a vigyorgóba jutnék, az hétszáz.

Egyébként én kifejezetten depressziós voltam sokszor abban az időben, amikor a kereszténységet próbáltam magamra kényszeríteni. Biztos a kognitív disszonancia miatt, meg mert tonnányi hülyeséget hallgattam meg türelemmel. És másokat is ismerek, akinek a lelkiállapotát negatívan befolyásolta ez az "objektív igazság".

Nehezen tudom elképzelni, hogy egyáltalán valakire jó hatással lehet.
Mostanában rájöttem, hogy nincs elég időm elolvasni nagyon sok filozófus eredeti könyveit, de még a másodlagos irodalmat, életrajzokat sem. Van viszont időm mp3-lejátszón munkába biciklizés közben hallgatni bizonyos dolgokat. Részben persze hangos könyveket is le lehet tölteni, de vannak a…..
asking for reality (törölt) 2013.09.17 14:49:26
@Epokit Drive:

Nevetséges emberke ez a Ferenc bácsi. Azt hiszi, hogy egy ateista majd elalél attól, hogy egy vicces ruhákat hordó, fura kényszerképzetekkel élő öregember szerint valami láthatatlan meselény az ateistáknak is "megbocsát" egyszer.

Nem fogja fel szegény, hogy már eleve ez a hozzáállás mennyire ellenszenves egy egészséges lelkületű embernek, hogy valami szkájdedi folyton ítélkezni, büntetni-jutalmazni akar, piros és fekete pontokat osztogat, meg kegyet gyakorol és "megbocsát".

Elmúlt már a feudalizmus, észre kéne tán venni.
És meghaladni az ovis agyi szintet, legalább vén fejjel.
asking for reality (törölt) 2013.09.17 15:02:53
@Epokit Drive:

"vannak, akiknek a hitét csak Isten ismeri"

Persze. Én úgy gondolom, hogy a hit egy gyerekes babonaság, értéktelen dolog, butaság. De isten azért "ismeri" az én hitemet. Miért kell az embereket ennyire hülyének nézni? Miért nem lehet elhinni az ateistának, hogy ő nem hívő?
A keresztény vallás legfontosabb tanítása a szeretet. Legalábbis ezt mondják. Jézus Krisztus azt hirdette, hogy szeretnünk kell egymást, nomeg Istent, ő személy szerint pedig annyira elszántan gyakorolta ezt a tevékenységet, hogy szeretetében még saját magát is feláldozta, a…..
asking for reality (törölt) 2013.08.16 22:09:54
@Epokit Drive:

Én már lényegében hagytam a fenébe, csak még csodálkozom. Aztán majd lassan ez is bekerül a mindenféle fura perverziók és őrületek közé, amik az emberek egy részét jellemzik és nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Van aki drogozik, van aki alkoholista, van aki vallásos. De az első kettő legalább nem várja el, hogy tiszteljem a tevékenységét és felnézzek rá miatta.
asking for reality (törölt) 2013.08.16 22:11:47
@Epokit Drive:

A kereszténységnek semmi köze a filozófiához, nem filozófia, hanem VALLÁS. A lényege pedig a Bibliában van, úgyhogy ha már kereszténynek mondod magad, minimum ismerned kéne.
asking for reality (törölt) 2013.08.16 22:51:30
"Mégis, mit fogadnál el bizonyítéknak? Videót a youtube-on? Egy fotosoppolt képet, amin látszik az üres sír körül Mária Magdolna és a tanítványok? Orvosi igazolást a feltámadt Krisztus átlényegült testéről?"

Nem érted a lényeget. Azt fogadom el történelmi ténynek, ami történelmi tény. Benne van a történelemkönyvekben. A kereszténységről csak annyi van bennük, hogy létezik egy ilyen hitvilág, de no way, hogy egy nem keresztény történész azt mondaná, hogy bármi valódi bizonyíték is lenne a bibliai sztorikra.

De mondom, most már a magyarázatos Bibliában is benne van, hogy ez se így volt valójában, meg az se így volt. Vagyis a műveltebb keresztények is TUDJÁK, hogy nem igazak a bibliai sztorik.

És a lényeg még nem is ez, hanem az, hogy semmivel se lesz senki attól jobb, meg nem is lesz jobb neki, hogy mindenféle természetfeletti látomásokra, vagy specifikus eseményekben való hitre alapozza az életét.

Tehát ha valaki netán kétezer éve vízen járt, meg feltámadt (ami igencsak valószínűtlen), attól még nem biztos hogy csupa okosságot mondott. Vagyis az állításait, FÜGGETLENÜL A CSODÁITÓL, úgyis felül kéne vizsgálni. Abban pedig bukik, mert már kétezer éve nem jött vissza, pedig azt ígérte, hogy még abban a generációban visszajön. Valamint azt ígérte, hogy bármit kérünk az ő nevében, azt megadja.

Tudod, hány keresztényt hallottam én kétségbeesve imádkozni? Köztük egy leukémiás fiatal lányt, aki TÉNYLEG elhitte, hogy ha sokat imádkozik, akkor életben marad. Becsapta... Őt is. Ezek a TÉNYEK kicsit többet számítanak, mint a feltételezett, bizonyítatlan feltámadás, vízen járás meg hasonló üres mutatványok.
Richard Dawkins az Isteni téveszmében foglalkozik a vallással kapcsolatban a tekintély és a tisztelet témájával. A következőképpen fogalmaz: „Széles körben elterjedt feltevés, amelyet a társadalomban majdnem mindenki – a nem vallásos is – elfogad, hogy a vallásos hit olyan…..
asking for reality (törölt) 2013.08.13 20:08:51
@K1sordog:

Tényleg egyszerűbb lenne, de azért az emberben csak benne van a kisördög :-), hogy meggyőzzön másokat a saját nézeteiről. Amúgy rendszerint a hívők kezdik, nekik egyenesen parancsuk van a térítgetésre a felsőbb lényüktől. Én sose kezdem, csak folytatom. Olyan is volt, hogy valaki számon kérte rajtam, hogy miért nem járok templomba, amire én válaszoltam, szó szót követett, aztán egyszer csak azt kérdezte, hogy akkor legalább miért nem tudom békén hagyni a hívőket. wtf?
asking for reality (törölt) 2013.08.14 17:12:31
@Epokit Drive:

Ez egy hindu misztikusnak biztosan elegendő, aki lótuszülésben meditálgat egész nap, de a gyakorlati jelentősége nulla. Semmilyen módon nem lehet ebből levezetni egyetlen "isten" tulajdonságait vagy parancsait sem.
asking for reality (törölt) 2013.08.14 23:05:53
@Epokit Drive:

Tőlem telhetően alaposan végiggondoltam, utánajártam, sok értelmet az egészben nem találtam. Igaz, valami megnyugvást nyilván lehet találni egy ókori, zárt világképben, ezért ragaszkodnak hozzá olyan sokan.

Bennem viszont bezártságérzést, frusztrációt kelt, mintha a fél agyamat el kéne dobnom, a maradékot meg alaposan kihipózni. És cserébe mit kapok?

Ömlenghetek folyton valami szuperlényről, meg a "szent testéről" és hasonló zagyvaságokról. Kevés.
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
Jó kedvvel, egyenlőséggel. Svájc modernizálni szeretné az 1841-ben íródott himnuszát. "Túl régimódi" - mondja a kormány. Szóval versenyt rendeznek, amire bárki pályázhat a művével, majd 2015-ben fogják kiválasztani és megjutalmazni a győztest. A legnagyobb baj a…..
asking for reality (törölt) 2013.08.11 17:55:01
@ekszvájzed:

"A hittan történetét elnézve nem hozott magával semmi olyasmit, amitől emberek rosszabbak lettek volna. A hittant a nemhittannal felváltani pedig értelmetlen, mert az embernek, főleg fiatalon, a kialakuló korában kell egy fogódzó, ami azt mutatja meg számára, hogy lehet rendesen, tisztán, és békésen is élni."

De jobbak se. A Biblia nem éppen jó erkölcsi fogódzó egy békés élethez, javaslom, olvasd el egyszer. Konkrétan nulla normális erkölcsi támpontot ad, bár van benne néhány szép mondat és felszínes jótanács.

Meg hozzá egy csomó hülyeség.

Persze ha vmi archaikus, primitív társadalomban akarsz élni, ahol csecsemőket falhoz vágni menő, meg ágyasaid, rabszolgáid vannak, akkor biztosan a morál csúcsa. Egyébként meg a valahol a legalja fele.