Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yumemi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
Yumemi 2013.08.11 11:45:52
"Angliával szemben itthon sokáig valóban létezett olyan szabályozás, amelynek értelmében kötelező volt a vendéget vízzel ellátni. Az 1998-as rendelet szerint a legalacsonyabb kategóriájú, azaz gyorskiszolgálású éttermekben a vendég kérésére, az ennél magasabb osztályú éttermekben pedig kérés nélkül kellett a fizetővendégnek hideg ivóvizet felszolgálni, amennyiben nem rendelt italt.

A jogszabályt - amelynek ivóvízre vonatkozó részét valószínűleg soha egyetlen vendéglátó ipari egység sem tartotta magára nézve kötelezőnek - 2009 februárjában hatályon kívül helyezték, azóta az éttermek, vendéglők és egyéb vendéglátó-ipari egységek nem szegnek meg semmiféle rendeletet, ha nem adnak a vendégnek csapvizet. Arra is van lehetőségük, hogy a csapvizet is pénzért árulják, ha fel van tüntetve az étlapon, de ilyen példáról nincs tudomásunk."
www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130307-csapvizet-kerni-nem-kell-felnetek-csapviz-szodaviz-asvanyvizhelyzet-az.html

tudatosvasarlo.hu/cikk/ami-jar-nem-jar-csapviz-vendegloben

És csak azért, mert a vendéglős "tahó" nem kell lealacsonyodni a szintjére, ha azt mondja, h nincs víz és el lehet menni, ha nem tetszik, akkor menjen is el, akinek nem tetszik. V ne igya meg a csapvizet és ne adjon borravalót, hisz rendelt üdítőt is ill a kiszolgálással sincs megelégedve... Lehet a WC-ben feltűnés nélkül is inni... sok, szebb módja lett volna ennek a helyzetnek a kezelésére, h egyértelműen a vendéglős legyen a gonosz ember és a fizető vendég, aki vagyonokat ott hagyott, meg az ártatlan szenvedő...
Yumemi 2013.08.11 12:01:18
@Yumemi: nem, sima egyetemista, aki utánanéz kicsit a dolgoknak... ;)
Yumemi 2013.08.11 12:12:07
@Nattramn: igen :)