Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezt nekem írtad

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát egyelőre még a duzzadás nem ment le, szurkál, be van dagadva és közben viszket is. Viszont még bennem volt, amikor hőemelkedésem kezdődött. 5 nappal ezelőtt vettem észre először, fürdés alatt, a jobb combhajlatom és szeméremdomb között valami szemölcs félét. A…..
ezt nekem írtad 2014.06.08 21:14:05
www.kullancs.hu//laikusoknak
Beküldjük-e a kullancsot vizsgálatra?
NE!
A kullancsok vizsgálatának nincs értelme, mert
1. A kullancsok nagy része (akár 50%-a, de egyes vizsgálatokban 100%-a is) fertőzött lehet Lyme baktériummal, tehát vizsgálat nélkül is minden kullancsot fertőzőnek kell tekinteni.
2. Sok-sok betegünk volt már, akinek a negatív kullancslelete ellenére a csípés helyén megjelent a Lyme folt, tehát a negatív lelet sem jelent biztonságot, hiszen minden vizsgálatnak van érzékenysége és megbízhatósága, de ez esetben ezekről a paraméterekről sem a laikusok, sem az orvosok, talán a vizsgálatot végzők sem tudnak.
3. Ha kimutatnak Lyme baktériumot a kullancsban, 2%-nál nem nagyobb a valószínűsége, hogy a fertőzés át is megy az emberbe, ott meg is tapad, és betegséget is okoz.
4. A pozitív lelet viszont pánikot kelt a páciensekben, az orvosokat antibiotikum-kezelésre ösztönzi. A felírt/beszedett antibiotikum azonban többnyire kevés a Borreliák elpusztításához, hiszen kinek lenne kedve a teljes terápiás dózist - 98%-os valószínűséggel feleslegesen - beszedni? Az antibiotikum viszont megakadályozza a jellegzetes klinikai tünet, az erythema migrans kialakulását, késlelteti az immunválasz kimutathatóságát, ugyanakkor a kisebb dózis valószínűleg nem pusztítja el a kórokozókat. Ilyen helyzetben évekig rejtve maradhat a fertőzés!
5. A pozitív kullancslelet után szerológiai vizsgálatot javasolnak. A tesztek többsége azonban jelentős százalékban fals pozitív eredményeket ad, tehát jön – az egyébként felesleges – antibiotikum kezelés.
Subba Szigeti veszedelem 2013.08.10 16:56:47
ezt nekem írtad 2013.08.10 20:40:53