Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vagyok Libsi

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libsi vagyok Libsi vagy? Igen! 2013.08.08 18:01:16
Sokszor megkapom. Mint szitokszót. Mivel vállalom.  Miért is lett ez szitokszó, és miért is kell lassan szégyellni, ha az ember ezt bevállalja magáról? Alapvetően a legnagyobb gond, hogy a liberálist, libsit szitokszónak használók egyrészt halovány lila segédfogalommal…..
Vagyok Libsi 2013.08.09 18:43:44
A liberalizmus mindhárom alapja. Amiket te mondasz azn a liberális eszmerendszerből származtatott JELZŐVEL ellátott kifejlődései. A liberalizmus az egyéni szabadságra épít. Ebből következnek az általad felsorolt területek irányvonalai. És én erről beszélek, a liberális gondolkodás alapjairól. Amiket írsz azok logikus kifejtései az alapnak. És erősen leegyszerűsítve fogalmazod meg. A házasság pedig igenis egyéni jognak kellene hogy legyen. Ez két ember szövetsége ha úgy tetszik. Senkinek semmi köze hozzá, hiszen senkit nem korlátoznak azzal ha ők házasságban , párkapcsolatban élnek. az államnak ebbe semmi beleszólása nem lehet. Csak akkor ha ez a többi egyén jogait megsérti. Kit bánt egy meleg pár? Kinek a jogait csorbítják azzal ha ők együtt ének? azért mert kultúrális vagy vallási alapon ez a SZOKÁS hogy hetero házasságokat tekintik az etalonnak? Kit sértenek ezzel? KMinek mi köze hozzá? Persze ha rá akarnák erőltetni másokra akkor más más a helyzet de erről nincs szó jelenleg. Pont fordítva. Mondom ezt heteróként. Amíg engem személy szerint nem érint, nem korlátoz valaki valamiben addig azt szabad megtennie. Ugyanez állami szintre lefordítva, amíg a többséget nem korlátozza ez valamiben addig a többség nem szólhat bele a társadalom sem. Rohadtul egyéni szabadságjog, hogy mindenki azzal köthesse össze az életét akivel akarja. Mondom ezt kétgyermekes heteróként. Max a saját látens homofóbiád, a felbukkanó gondolataidat akarhatod leverni a senkinek nem ártó meleg párokon - más okot nem nagyon tudok elképzelni - akiknek ugyanannyi joguk van mint Neked szeretni egy általuk választott másik embert.
Vagyok Libsi 2013.08.10 08:43:38
@felkavaró képsorok következnek:
Tehát házasság nélkül nem születik gyerek. Értem. Ezért jogilag kell megtámogatni a hetero párokat, különben kihalnánk. Aki meg amúgy sem hozna létre gyereket mert nem ahhoz van gusztusa, az nem mindegy SZÁMODRA, hogy azzal akivel együtt van, házas e vagy sem? Bánt téged? És igenis szokás. Történelmi hagyomány. Ahogy az araboknál a többnejüség. A házasság mint éntézmény a történelem során kialakult hagyomány. Ennyi és nem több, csak mi jogi fogalom szintjére emeltük. De ha már jogi fogalom akkor egy igen jelentős kisebbséget nem kellene eleve kirekesztni belőle.
Nem erről akartam ma írni csak ma beleolvasva a mostanában szültett blogbejegyzésekbe egyből ez jutott eszembe. A kétpólusú politika. Libsiként mély elkeseredéssel tölt el mind a pártok, mind a nem hivatalos vélemény nyílvánítók két táborra szakadása. Sehol nem látom azt,…..
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá? Történt ugyanis, hogy sajtótájékoztatót…..
Vagyok Libsi 2013.08.09 10:40:05
Liberális gondolkodásúként azt kell mondjam egyetértek a tankötelezettség 16 évre leszállításával. Aki kicsit is nem csak távolról, hanem a maga valójában megtapasztalja a valódi leszakadó 16 év felettiekkel kapcsolatos körülményeket, nagyon jól tudja, hogy az 5x bukott még mindig 5. általánost végző KÁROS a többi gyerek számára. Semmi szükség rá, hogy még két évet koptasson az iskolapadban mert ezzel nem leszünk előrébb. Igenis ha a szülők és a gyerek úgy dönt a tanulás nem fontos, az állam ne erőltesse, mert a döntés legyen szabad. Az egy másiuk kérdés, hogy viszont mindenkinek aki tanulni akar, és tesz is érte, legyen rá lehetősége. Az nem teljesül maradéktalanul, vagy az oktatéás színvonala zuhan meredeken. De maga a tankötelezettséget én akár 14 éves korig levinném, nyugodtan. Mert aki nem akar abba a legjobb tanár sem tudja beleverni a kultúrát és tudást,nem lehet motiválni, akkora a passzív ellenálás. Mindenki egyenlő esélyekkel induljon, mindenkinek legyen meg a lehetősége, hogy addig tanuljon amíg piackéopes tudást nem szerez, de ez ne legyen demagóg képetzzünk minél több diplomást című dolog. Aki tehetséges, igényes stb. az úgyis eljut oda. Aki meg nem, azt erőszakkal sem lehet jó, piacképes szakmával diplomával stb jutalmazni. Legyen egyéni döntés, és a döntés következményeit is mindenki maga viselje. Az állam csak a lehetőséget adja meg. Ebből a szempontból a fiatalkorú kicsit speciális helyzetben van, hiszen nagymártékben függ a környezettől és a szüleitől. De ezen az állam a legnagyobb jóindulattal sem tud segíteni, mert ez van, ezek a körülmények. Amelyik gyerek 16 éves kora után nem tanul tovább , nem szerez piacképes tudást, ott nem az állam hibázott, és sajnos nem is a gyerek. Hanem a szülei, és a környezete. Ott kell elkezdeni a dolgokat megjavítani, mert máshol nem lehet. Az ha emeljük a kötelező oktatásban való részvétel korhatárát maximum az általános színvonalat húzza le az oda nem való gyerekek miatt, ezzel a többi gyerek oktatásának színvonalát is lehúzva. A többi, iskolában maradó gyereknek pedig JOGA VAN a normális oktatáshoz, amit az amúgy kényszerből járók nagyon keményen romboltak eddig.