Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skyone

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
skyone 2011.08.05 15:42:53
@Bobby Newmark: Soha nem allitottam, hogy a hitelfelvevo nem vetkes ebben a folyamatban. Szuklatokoru volt. Igen egyetertek, hogy nagyjabol olyan az egesz, mintha te kozvetlen a brokerednel vettel volna fel akarmilyen poziciot. Vagy pozitivba mesz el vele, vagy negativba. Altalaban a retail kereskedok 95%-a itt is veszteseges, akarcsak a devizahitelezesnel. De ha mar felhoztad a devizakereskedest, hogy vagy kepes 50x poziciot nyitni akarmelyik brokernel, ha csak x mennyisegu penzed van? A valasz az, hogy a bank kolcson ad neked ennyi mennyisegu penzt. Nem latsz kismerteku analogiat ez es a resztartalek rendszer kozott? Ugyanazon alapon nyugszik. Van x mennyisegu penzed de 20-30-50x penzzel kufarkodhatsz.
skyone 2011.08.05 15:59:23
@Bobby Newmark: Az rendben, hogy a hitelpenzt megsemmisitik, de mi tortenik addig amig azt vissza tudja torleszteni a hitelfelvevo? Aktiv szereplo lesz a gazdasagban, addig ott kering es hasznaljak. Mivel a bank eloszor az igazi penzt szeretne latni, igy eloszor a kamatot nyeli be toled, majd utana a torzstoket amit valoban megsemmisit. A hitelfelvevo, a toke 2-3-szorosat(idealis esetben) ezeknek a hiteleknek a felhasznalasaval tudja visszafizetni.
skyone 2011.08.05 16:28:00
@nomac: Jo lenne ha ez inkabb igy lenne ahogy emlited, vagyis a bovulest nem a penzpiacokon tobzodo adossag(torzstoke) hatarozna meg, de akkor kozpenzrendszer lenne es nem maganpenzrendszer, akkor mar a bankoknak nem is kellene eloallitaniuk penzt a levegobol, hanem csupan annyi hitelt nyujthatnanak amennyi betetet kezelnek. Akkor az orszagoknak sem ugy kellene penzt szerezniuk, hogy kamatozo adossagleveleket dobnak piacra, hanem maguk allitanak elo a penzt, es kozvetlen szabalyoznak a belso piacot.
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
A Moody's után a Fitch is leminősítheti Magyarországot. De számít-e ez bármit is? Van-e értelme inkább keménykedni a hitelminősítőkkel? Heti szavazás-összesítőnk. A hírek szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Moody's után a Fitch Ratings is le fogja minősíteni hazánkat - a…..
skyone 2010.12.13 09:42:40
@Roa: Hja, a Moodysnal pedig A+ -os volt kozvetlen a "csod" elott. :)
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
skyone 2010.07.20 13:25:04
Jó buli ez az IMF-EU hitel... csak nem nekünk... Az EU miből nyújtotta a 6,5 milliárd eurós hitelt ha saját pénze nincs? Maga is magánbefektetőktől vesz fel hitelt, az Európai Központi Bank(ECB) által. Az ECB kötvényt bocsát ki, lejegyzi a Deutsche Bank, a bevont pénz tulajdonosa így az Európai Bizottság, de az ECB egyenesen a Magyar Nemzeti Banknak küldi a pénzt, melynek címzettje a magyar kormány. Tehát két központi bank közötti műveletről van szó és a Deutsche Bankról, mely elsődleges forgalmazói joggal rendelkezik a magyar államkötvények jegyzésére itt Magyarországon a leányvállalatai által, csak éppen most nem jegyez, hogy miért nem? A nagyobb pénz reményében. A Deutsche Bank nem jegyez új magyar államkötvényt mert kockázatos(no persze) ellenben lejegyzi az Európai Központi Bank magyar államhitelt célzó kötvényét(ezek szerint mégsem olyan kockázatos?), mely pénz így eljut az MNB-be, ott tartalékba kerül, azaz az MNB Deutsche Bank papírokat jegyez(ha az MNB-be betétet helyeznek el, azt egy rendelet alapján külföldön kell befektetnie, mondjuk a Deutsche Bankban) és a pénz visszakerül kiindulópontjára, illetve el sem indult, minek vándoroljon? Az EU hitel valójában swap (csere), az MNB kevés kamatot kap tartalékáért, mert az euró alacsony kamatozású, a német bank sokat kap, mert a „kockázatos” magyar állam drágán kap hitelt az EU-tól és még a közvetítők sorának is fizet jutalékot, illetve az MNB saját monetáris tanácsa nagy alapkamatot szabott meg, de semmi baj, a különbözetet a központi költségvetés fizeti, illetve végső soron az adófizetők.
Ma este, amikor Orbánék előállnak az új programmal, valami igazán nagy dobással kell előrukkolniuk. A hazánkat finanszírozó külföldi hitelezőknek elfogyott a türelme. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Hűha. Ez a pár nap igazán ijesztő volt! Mi történt? Kósa Lajos és…..
Nem szabad elsikkadni a hír fölött: a Nézőpont Intézet felmérése szerint jelenleg a leginkább aktív népességből, tehát a 30 és 44 év közötti választópolgárok közül mindössze 4% adná a voksát az MSZP-re. Ez azért durvaság. Persze sejthető volt, hogy a végletekig hitelét…..
Gazdasági válság van, és ezt mindannyian érezzük. Többségünknek nőttek a törlesztőrészletei, és emberek ezrei váltak munkanélkülivé. De mindenki tisztában van azzal is, hogy a gödör alja még nem látszik. Sajnos az elnyomorodás valós végkifejlet több tízezer…..
Izzik a helyzet a közép-kelet-európai devizapiacokon, ebből persze leginkább csak azt vesszük észre, hogy a forint már nemhogy megkarcolta a 300-as „lélektani” határt, de nyílegyenesen átrongyolt rajta, és csak egy hajszálon múlott, hogy nem volt egyszer sem 310 forint egy…..
skyone 2009.02.18 17:26:07
@is: Mert szerinted tobbet kapunk vissza, mint amennyit befizetunk? Ha kifejtened mennyit kapunk es hova kerul szivesen megkoszonnem. Osszesen eddig Portugalia es Irorszag volt az a ket orszag, amelyek jol jartak az EU csatlakozassal, mert tobbet kaptak, mint amennyit raforditottak, onreszt tenyleg elbaltaztam, tagdijat szerettem volna irni. Ez tenyleg jaj. Belevettem az egyenlegbe az exportrol levett vamot(mar amennyi volt egyaltalan, 1990 es evek elott az ipari termekek donto resze vammentesen juthatott be a nyugat europai piacokra koszonhetoen a fejlodo orszag statuszunknak, a magyarorszagra erkezo termekek persze vamkotelesek voltak)
skyone 2009.02.18 17:28:35
@is: A vamot az EU nelkul is eltoroltuk (1994-es magyar - EU megallapodas)
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..