Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sax_Maschine (törölt)

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Végre itt a tavasz! 2013.09.08 06:51:00
Nem bolondultam meg, tudom, hogy az északi féltekén most éppen az ősz van soron, ám a mai blogválogatás során eljutunk Dél-Afrikába is (ezúton is szeretnék gratulálni Kátyának a Goldenblog-különdíjhoz, amit a legjobb külföldön élő magyar blogért kapott!!, Éljen, éljen!),…..
Szombat van, és ha szombat, akkor Hétvégi Klubsarok, ahol a mai archív posztokról lehet beszélgetni (vagy bármi másról). Megkönnyítendő a beszélgetés megkezdését, hadd dobjak fel ezen a héten is egy témát. Mégpedig arról, hogy vajon tényleg lejárt-e Anglia szavatossága,…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.09.07 13:27:10
Ezt nem értem. Neki szabad ugrán Wales-ből egész Anglián belül, majd kimenni élni az USA-ba, de mindenki más maradjon a seggén? Kettős mérce, barátaim.

Az pedig, hogy jöttek a bevándorlók, egyedül a befektetőknek és a tulajdonosoknak volt jó: olcsó munkaerő, hosszabb munkaidő, alacsonyabb költségek, ingatlan boom, lakásépítések, megrendelések, gyorsan növekvő fogyasztás az országban.

Az átlag brit mit érzékel ebből, aki nem nagytőkés? Munkabérek reálértéke csökkent, a bérleti díjak felmentek és állandóan zsúfolt minden, sok más kultúrájú bevándorló pedig zavarja őket (akik pl. ordítoznak, büdösek, szemetelnek, lopnak, stb.)

A top 10-20% pedig kihasználta a keresletnövekedést és a költségoldali csökkenést és ebből óriásit kaszált. Nyert az is (papíron), akinek öröklakása volt saját tulajdonban.
Ki vesztett? Aki beosztottként dolgozott és bérelt.

Ha pedig elmennének a bevándorlók, akkor meg nem lenne semmi, egyszer visszaesne a gazdaság, új hiányszakmák lennének, ahol nőnének a bérek, hogy elmenjen valaki oda dolgozni, az ingatlanárak leesnének.

Szerintem amíg szabad határok vannak az Eu-ban és az angolszászok között, addig örökös kiegyenlítődés lesz az országok és a városok között fizetés tekintetében.
Az alsó rétegeket érte el először az életszínvonal-csökkenés, de a felsőbb rétegeknek is idővel egyre rosszabb lesz, csak a cégtulajdonosoknak és a részvényeseknek (akik dolgoztatnak), azoknak lesz egyre jobb, amíg tart a fejletlenebb országok felzárkózása.

Ti mit gondoltok erről?
Sax_Maschine (törölt) 2013.09.08 09:28:12
@Bonjour: semmi baj, neked elnézzük :)
Lassan már megszokhatjátok, hogy ha vasárnap, akkor blogválogatás, annál is inkább, mert ezen a héten is született pár igen érdekes bejegyzés kedvenc blogjaimon. Irtunk majd csótányt Kínában, motorozunk Angliában és Svédországban, végül bemutatunk egy tolószékben élő…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.09.01 09:43:13
A 20 éves Stephanie Key egy menő párizsi művészeti iskola növendéke, ott készítette ezeket a fotókat. Nagy kérdés, hogy John Key, aki nem mellékesen Új-Zéland miniszterelnöke, mit szól hozzá... Nem könnyű a lányos apák élete, pláne akkor, ha a 20 éves ifjú hölgy…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.09.01 07:57:51
@pappito: tipikus válasz egy angolszász szülőtől, a legnagyobb hülyeségre is fejveregetés és a "büszke vagyok rád" mondása
kívülről minden szép és csillog, azután otthon jól leszidja majd a négy fal között
Arra gondoltam, kicsit megreformálom a Hétvégi klubsarok intézményét, és amellett, hogy itt van lehetőség hozzászólni a szombati archív posztokhoz, feldobok egy szerintem minket érintő témát is. Jamie Oliver véleményét a Facebookra már kitettem, és ott elég nagy érdeklődést…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.31 14:27:27
@zopilote: ezt úgy értettem, hogy kezdetben, gyermekkorában

egy 13-14 éves nem nagyon tehet arról, hogy milyen gazdag a családja, felnőttkorban viszont igenis tehet arról, hogy mennyi pénze van (persze ez sem teljesen igaz, mert a tanulást is fizetni kell valakinek, tandíj, külföldi félévek, stb.)
Egy sokak által vágyott ország, ahol már 140 ezer forintból meg lehet élni (igaz, nem fényűzően) és ahol stresszmentes az élet. Egyszóval irány Thaiföld, méghozzá a legutóbbi Fogadó szerkesztett változatával. Annál is inkább, mert az időeltolódás miatt magyar idő szerint…..
Határátkelő Hétvégi klubsarok 2013.08.17 06:30:00
Igazán változatos a mai menü, hiszen - csak egészen kis túlzással - bejárjuk a fél világot: Finnország, Ausztrália és az Egyesült Államok az úticélok. Természetesen lehet másról is beszélgetni, akár arról, hogy ki hol látja magát jó pár év múlva (folytatva ugye a tegnapi…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.17 15:30:20
@Barátusz: nekem mindkét poszt nagyon tetszett

a finn lánynak is igaza van, a tudományos életben igenis az egyetemen belül kell teljesíteni, nem a munkahelyeken, és egyes tudományágakban impact pontokat kell gyűjteni a publikációkban, ez az előremenetel

az ausztrál pedig remélem csak viccel, hogy olyan jó ott mindenkinek
persze aki jó szaktudással és hiányszakmába megy, annak mindenhol jó az egész világon

arról persze mindenki elfelejt beszélni, hogy az ausztrálok jelentős része (66%-ra emlékszem, de 50-nél több) bőrrákot kap élete során az erős sugárzás miatt és egész életükben rejtőzködnie kell a nap elől, mert az európai bőrt leégeti az ottani UV sugárzás
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.17 19:42:59
@macamuca: @morsels: de ez nem úgy van, hogy az SSD-s winchesterre kell tenni a Windows-t és a programokat és csak akkor érvényesül a gyorsaság?

Vagy direkt, külön az SSD-re telepítjük azokat a programokat, amiket akarunk, hogy gyorsabban fusson, a Windows pedig lehet a lassú HDD-n? Ilyenkor is érvényesül a gyorsaság?
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14 19:00:20
@Határátkelő: @macamuca: kérlek ne haragudjatok, elnéztem valamit.

Az írás remek, ilyen derék ember megérdemli a jó életet!
Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás)…..
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14 12:58:13
@abaya-oman: persze, nem rád értetettem, de ez már korábban is előfordult, hogy valaki itt hősködött, pedig lehet, hogy nem is úgy van, ahogy mondja

@zöldeketbeszélek:
"Most is gyakran vágyom arra, hogy nekivágjak, de nincs az az Isten, hogy könnyelműen, felkészületlenül mennék, mert hogy ott még éhezni is jobb, mint itt. "

Ez nagyon igaz!!!!!!
De azért ne bántsuk a posztolókat, mert ők is csak emberek és hibáznak. Isten mindenkinek megbocsát, akkor ti is legyetek irgalmasabbak.
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14 14:05:10
@zöldeketbeszélek: úgy vállaltad el, hogy nem tudtad a fizetésedet?

@Babette_: erről a segítségről beszélek, Babette te egy igazán jó ember vagy :-)
Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14 14:05:11
@Barátusz: igazad van, bocsáss meg, kérlek, rosszul értelmeztem a hozzászólásokat

legközelebb figyelmesebb leszek
Nem akármilyen poszt következik ma, Viktor ugyanis úgy döntött, hogy humorral kezeli németországi megpróbáltatásait. A végeredmény a most következő írás, és már csak az a kérdés, a végén az élet vagy a halál, azaz a maradás vagy a csomagolás kerekedett felül.…..