Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkrisztian

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amateur Surgeon eddig is a flashipar legbetegebbjei közé tartozott, de a karácsonyi kiadással egyértelműen az élre ugrott. Amikor a darabokra szakadt szarvast hozzuk rendbe, és az egyik agancsa elveszett, nemes egyszerűséggel egy vállfával pótolhatjuk azt. Az Amateur Surgeon…..
Kóczián Péter Orbán értékei 2009.09.26 11:32:47
Orbán Viktor egyet elért a hosszú ellenzéki időszakban: senki nem vádolhatja azzal, hogy ne lennének értékei, s azokért ne állna ki. Még aki hatalommániásnak véli, az is kénytelen elismerni, hogy vannak értékei, s ezek mellett a végsőkig kitart. Akár azon az áron is, hogy…..
kkrisztian 2009.09.27 01:42:52
@6.Lenin:
nem akarom sokat ragozni, de mindannyian tudjuk, hogy ez egy "következmények nélküli ország" erre próbáltam utalni. közhely, tudom.

nem volt szándékomban bántani a nyugdíjasokat így Téged sem, kizárólag a magyar politikai kultúrát értékeltem, ami mint ahogy már elhangzott még gyerekciópőben jár. az erős sarkítással erre próbáltam meg felhívni a figyelmet.

hidd el hogy körülnézek és gondolkozom, folyamatosan - még ha másként is mint Te :)

annak pedig, hogy Te emlékszel és esetleg ez befolyásol a szavazásnál, nagyon örülök. remélem minél több szavazó ugyanúgy fog gondolkozni és szavazni, ahogy Te most a következő válsztásokon vagy egyáltalán valamikor.
bár ahogy már nagyon elhangzott a felhozatal siralmas. gondolkodó ember ha nem fűződne hozzá közvetlen anyagi, hatalmi érdeke ezekre nem szavazna.

említetted, hogy nem csak a megszorítás létezik, mint megoldás ebben (!) a helyzetben. én nagyon komolyan nem tudok más eszközről, de szivesen megismerném a véleményed.

@torró, @6.Lenin
igaz, elismerem a csúsztatást, tényleg csak ferenc felszólalásai alatt vonultak ki. de ettől függetlenül még mindig nem érzem a konstruktivizmust. a fidesz politikája számomra az állandó tagadásból áll. mind lucifer. ha vki példával szolgálna nagyon hálás lennék. tudok mondjuk egyet: a képviselők fizetésének kérdésében egyet ért minden képviselő. miszerint az adómentes legyen!
kkrisztian 2009.11.05 17:11:21
@Balt: ez a komment nem igazán kapcsolódik a vitához. próbáltam / próbálok kicsit szakmai lenni a kommentjeimben...
Bokros "az 1990-es választásokon a budapesti területi listáról az MSZP színeiben került be a parlamentbe, azonban két hónappal később lemondott. Az MSZP-be hol belépett, hol elhagyta. Párttagságát saját elmondása szerint 1991-ig tartotta meg". Nem hiszem hogy ideológiai alapon azonosulni tudott a párttal ilyen hozzáállással.
A blog látogatóinak átlagkorát tekintve nem sokan ismerhetitek a Styx-et. Habár még mindig aktívak. Mindenesetre ezt az albumborítót nagyon eltalálták...
kkrisztian 2009.04.06 11:23:37
a kép eredetben megtalálható itt:

www.latifm.com/artists/image/magritte-rene-le-blanc-seing.jpg

egy belga festő, rené magritte fesménye, akinek állandó témája eszköze a pradoxon
Félrefordítások Ukettő? 2009.02.16 09:00:00
viC beküldéséből a második már volt, de annyira jó, hogy kiteszem újra:A kaméleon (The Pretender), 1. évad 13 rész: egy lány R.E.M. koncertre vágyakozik, amit a magyar hang "rem"-nek ejt (szerintem az R.E.M. a 90-es években volt annyira ismert Magyarországon, hogy ezt…..
És akkor íme a folytatás. Mellékelek egy vicces videót is, hogy ne legyen olyan unalmas a dolog.(9.) Michael örömmel számol be arról, hogy a suliban már nem szívatják.MICHAEL: I'm in with the cool guys. No-one's gobbed in my hair for a week.MICHAEL: A laza csávókkal vagyok. Egy hete…..
kkrisztian 2009.01.30 22:54:06
(14)

take something as read = assume something, take for granted, etc (british)

források:
-
www.diclib.com/cgi-bin/d1.cgi?l=en&base=coed&page=showid&id=64465
- ca.encarta.msn.com/thesaurus_561590110/take_something_as_read.html

akkor tehát:
- ezt lesz a kiindulópont
- gondoltuk... (gunyorosan - mivel tényleg nem gyors egyáltalán - nagyon le van lassulva az öreg :) )
kkrisztian 2009.01.30 22:54:43
Sarah a félrefordítások egyik legtutibb tárházából, a Helyszínelőkből küldött néhány apróbb darabot:1) New Yorki Helyszínelők, múlt héten csütörtökön: az egyik áldozaton egy fogat találnak és "premolaris"-nak titulálják. Ha már a "molar"-t…..
Illeszkedjünk akkor mi is bele az Obama hájpba, és nézzük, hogy a Green Dot Film produkciós cég milyen videóval lepte meg - a már nem is tudjuk milyen jelzővel lássuk el - amerikai elnököt beiktatására. Érdekes, hogy a Daft Punk zenéjét adta egy olyan imázsfilmhez, aminek a…..
kkrisztian 2009.01.23 23:48:19
Greenhorn több hibát is küldött egy híres könyvből:Arthur Conan Doyle A Sátán kutyája c. regényét olvastam a mek.oszk.hu (magyar Elektronikus Könyvtár) honlapján, amikor az alábbi mondatra bukkantam:"A döfés gyors volt, és ül is. Magam sem csinálhattam volna jobban. Nincs…..
kkrisztian 2008.12.25 01:21:28
@sTormy:

a black reaction egy, az idegszövet vizsgálatára alkalmas módszer, amikor egy vmilyen anyagot fecskendeznek a szövetbe ami megszínezi azt, és így egy speciális műszerrel tudják az idegszálakat teljes hosszúságukban vizsgálni :)
en.wikipedia.org/wiki/Black_reaction

tehát egészen pontosan így tudnám elképzelni:
az előző éjszaka izgalmai / megpróbáltatásai nagyon meglátszottak a bárónőn.
kkrisztian 2008.12.25 21:27:09
@kkrisztian:
hoppá ezt félrefordítottam, természetesen szó sincs bárónőről :) max albáróról...
kkrisztian 2008.12.28 13:58:17
@Mille38:
igen, ismert volt - a wikis link alatt olvasható, hogy 1873-ban fedezték fel...

sokkról pedig ez alapján a kiragadott mondat alapján nincs szó sztem - a lényeg, hogy meglátszódik rajta (esetleg elszíneződött :D )