Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miezacirkusz

42 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek ugyanazok Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz időkde a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek őkMer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanokÉdesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavarA szolgálatok…..
Most olvasom a Vágó Istvánnal készített interjút, amit a nepszava.hu közöl. Ezekben olyan dolgokat mond el az egykori kvízmester, amikről - normális tájékoztatás híján - nem nagyon tud az ember, vagy egyszerűen csak nem vesz észre. Például, hogy Vágó Bernadettet, az…..
Nincs időm karbantartani a blogot, pedig ontja az élet a témákat. De az egyik "kedvencem" a sajtószabadság jól látható csorbulása - amit jobboldalról mindig tagadnak (nem "cáfolnak", mert az bizonyítást is jelent, s arról szó sincs) -, ami egyértelmű jele és bizonyítéka a…..
A munkahelyteremtés egyik ragyogó eszközét találta meg a kormányzó többség: statisztákat kell alkalmazni! A minap a német nyelvű arte tévé készített riportot Salgótarjában a közmunkásokról. Mindenfelé csak elégedett, boldog, mosolygós közmunkások álltak a kamera elé.…..
Tegnapi bejegyzésemben azt kérdeztem rendes és tisztességes jobboldali barátaimtól (mert tényleg vannak ilyenek!), hogy miért nem zavarja őket a mai lakájmédia borzalmasan egyoldalú és hazug hírösszeállítása, ami nap mint nap ömlik a tévéből-rádióból-újságból. Szerintük…..
Átalakult az index blogfelülete. A blog.hu-n olyan kezdőlapot alakítottak ki, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy témánként keressünk meg blogokat. Nincs például cimkefelhő, amely segítségével megtalálhatók lennének az adott témájú írások. Így például nem lehet…..
miezacirkusz 2014.04.02 15:01:14
@szabóZ: Ez a kérdés legfeljebb provokatív, de nem igazán értelmes, mert konkrétumok nélküli. Miből gondolom, hogy a közmédiából, a TV2-ből, a Hír TV-ből - és folytathatnám a sort - ömlik a jobboldali és kormánypropaganda és ez ellen nem hallok jobboldali barátaimtól egy szó morgást sem? Vagy miből gondolom, hogy az MTI elfelejti megemlíteni például a Rogán Antal vagyonbevallásával kapcsolatos híreket? Vagy melyik baromság az, amit gondolok, de nem úgy van? A másik lebarmozásához nem kell semmi, a vitatkozáshoz kicsi több. De minek is vitatkoznánk, nem igaz?
Mi ez a cirkusz? Plakátháború 3. 2014.03.14 09:11:32
A plakáton Mesterházy Attila. Mellette valami szöveg. Mi is? Valami jellegtelen mondat, üzenet nélkül. Nem emlékszem. Akkor majd biztosan rá szavazok...
Mi ez a cirkusz? Plakátháború 2. 2014.03.12 11:33:02
250 000 ÚJ MUNKAHELY Ami hiányzik a plakátról: Londonban...
Mi ez a cirkusz? Plakátháború 1. 2014.03.12 11:31:48
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT   Ami hiányzik a plakátról: Szomáliánál...
Mi ez a cirkusz? Médiaharc 2014.03.12 11:25:29
Megszoktuk, hogy kis hazánkban folyton harc folyik. Meg küzdelem, Meg csata. A rezsiért, az IMF ellen, a multik ellen, a harácsoló energiacégek ellen (akik pénzt ölve a vállalkozásukba nem átallanak profitot remélni, a szemetek), a kommunisták ellen és így tovább. A pártok pedig…..
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
miezacirkusz 2014.02.12 12:20:09
@MACISAJT: "Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.
De ha valaki tud, nevezzen meg egy sikeres utódkommunista kormányzást az EU-ban.
Egyet.

A poszt szerzőjétől meg kérdezem.
Konkrétan így néz ki a választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Összefogdosás.
3. Operettnácik
4. Zöldek.

Ezek közül mondja nekem a kormányzás képeseket.Iszom a szavait.

NA???SEMMI?
Gondoltam."

Válasz:
Kíváncsiságból: hány mp telt el a Semmi és a Gondoltam között? 2 mp? Türelmes ember vagy...

Azzal amit írsz, az a baj, hogy a fele sem igaz. A Fidesz lopásait képes elviselni az ország? Ezt hol hallottad? A mélyszegénység nőtt. Számszakilag. A kivándorlások száma nőtt. Számszakilag. A beruházások csökkennek. Én egy vállalkozásnál vagyok, ahol az általános költség 45 %-kal nőtt meg az adók és kötelező tagdíjak miatt. Tudod te mennyi pénz az? És hol van ez a pénz, kérdezem én, amikor minden egyre szarabbul teljesít, az önkormányzatok, az oktatás, az egészségügy és folytathatnám. Ezzel a kormánnyal nem egyszerűen az a baj, hogy lop, hanem az, hogy SOKKAL többet lop, mint elődei. Egész egyszerűen "legenda" az, mire mindig hivatkoztok, hogy ezek becsületesen a magyaroknak lopnak, ballibsik meg a külföldnek - ez úgy marhaság, ahogy van. Ezért van az, ugye, hogy a jó magyar CBA kevesebbet fizet a magyar beszállítóinak mint egy multi (ezt tények bizonyítják), és drágábban adja, mint a rohadt multi.

És mint írtam, a magántulajdon sem szent itt már. Mint ahogy a jog sem. Hol hallottál te már visszamenőleges hatályú jogalkotásról? Magánjogú szerződések állam általi utólagos megváltoztatásáról a világban?

És a konkrét kérdésre könnyű válaszolni. Abból kell főzni, ami van. Összefogás.
Orbán Viktor mondta két nappal ezelőtt a parlamenti beszédében: "Az államadósság esetében azért mégiscsak úgy áll a dolog, hogy mi vagyunk azon négy vagy öt európai uniós ország egyike, amely az elmúlt négy évben az európai uniós nyilvántartási statisztika szerint –…..
Aki egy apró pici emlékezettel is rendelkezik, az napról napra szembesülhet azzal, hogy mennyire mást mondott a Fidesz ellenzékben (miket kért számon az akkori kormánytól), és hogyan köpi szembe az akkori véleményét most, amikor kormányoz. Csak jobboldalon nem emlékeznek arra a…..
"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta…..
Az, hogy a Times New Roman betűtípus nem felel meg a Magyar Postának (hol van már végre egy rivális postaszolgáltató?!!!), és csak Arial betűtípussal tudnak hatékonyan dolgozni, az szinte már normális ebben az országban. Persze az is, hogy emiatt módosítani kell a törvényt a…..
Nemzetiek vagyunk. Nekünk nem kell az IMF olcsó pénze és nem kell a külföldi tőke. Mi saját magunkat fogjuk finanszírozni! Íme. Magyarország kétmilliárd dollár összegű nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre: a 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix fizető sorozat…..
miezacirkusz 2013.11.21 15:45:29
@ifrance: Egyetértünk, nem csak a kamat számít. A futamidő is számít, a posztban viszont éppen az azonos futamidejű hitelekről van szó, amelyek közül az IMF-é jóval kedvezőbb.

Engem egyébként nem zavarna a kötvénykibocsátás, ha a kormány a valóságot kommunikálná: nem akarunk IMF-hitelt, mert nem akarjuk, hogy beleszóljanak a dolgunkba. Inkább vállaljuk, hogy drágábban jutunk pénzhez, mert az önállóság számunkra fontosabb. De kikiáltani az IMF-et ördögnek, és azzal érvelni, hogy ilyen meg olyan megszorításokat kérnek, mi meg nem fogunk megszorítani, már demagógia. Mert megszorítások így is vannak (méghozzá nagyobbak, mert ez a hitel - a kötvénykibocsátás - igenis többe kerül), csak nem pont azok, amiket az IMF kérne. Ugyanis nem gazdaságilag, hanem politikailag hasznos a kormánynak, hogy nem IMF-hitelből gazdálkodik, mert pl. nem a nyugdíjakhoz kell hozzányúlni (amivel szavazatokat veszít), hanem máshoz. De így többet vesz el az emberektől, mint az IMF-hitelnél. Az meg egyenesen bicskanyitogató, hogy telerakják az országot hazug plakátokkal, a miniszterelnök belehazudik a képünkbe, hogy milyen tízpontos megszorítást kért az IMF, amiről utóbb kiderült, hogy egyetlen szó sem igaz, nem is volt olyan levél, mint amiről Orbán beszélt. Amikor ez kiderült, az volt a válasz, hogy "ezt kérte volna, ha írt volna". Csakhogy ezt úgy adták el, mint egy megvalósult tényt.

A kormány irgalmatlanul hazudik, és a hatalom megtartásáért igen sokat fizettet velünk. Mindezt nemzeti köntösbe csomagolják, mert így megetethető sokakkal, akik tényleg azt hiszik, hogy így nem függünk senkitől... Jaj.
Adótisztviselőként ne politizáljon; jó lett volna, ha az illető ex-adókollega tartotta volna magát NAV belső szabályzatához - mondta Varga Mihály. Tette ezt azután, hogy Horváth András, az adóhivatal (azóta már volt) ellenőrzési koordinátora azzal vádolta meg a NAV-ot,…..
Varga Mihály nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a gyermekes családok adókedvezményéről. Az új adótörvény adómegtakarítása 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban -…..
444 milliárd forint bevételkiesést okoz és szinte kizárólag a legjobban keresőknek kedvez a kormány adópolitikája, állapította meg egy, a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmány, amelyet Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa és Tóth G. Csaba, a Debreceni…..
Mi ez a cirkusz? Maffiapártok? 2013.11.19 11:24:39
Horváth András, a NAV munkatársa állítja, hogy nagy cégek több mint ezermilliárd forint értékben csalnak, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. Az LMP parlamenti vizsgálatot kezdeményez, amiből nem lesz semmi (mindössze 50 képviselő írta…..
Mi ez a cirkusz? Helyreállt a rend 2013.11.19 09:38:15
Jó érzés megtapasztalni, hogy 8 év után ismét helyre állt a rend a közpénzek felhasználásában, a takarékosságban és a gazdálkodás átláthatóságában. (Schimtt Pál)..
Itt van egy párt és itt van egy kormány. Mindennel és mindenkivel harcban állnak. Háborút hirdettek többek között az oligarchák ellen a bankok ellen a gázszolgáltatók ellen az elektromos szolgáltatók ellen a hulladékszállítók ellen a multik ellen az IMF ellen az…..
Valaki a konkrétumokat hiányolta, amikor az írtam, hogy a jelenlegi hatalom ki akarja irtani a baloldali érzelműeket a kultúrából. Azóta hoztam már példát, és íme, itt az újabb: http://www.femcafe.hu/cikkek/vorosszonyeg/az-atv-musorvezetojet-letiltottak-a-kozteverol# Jaksity Katát…..
Nemrégiben Irtsuk ki a baloldali résztvevőket a magyar kultúrából címmel egy nagy vitát kiváltó cikket tettem közzé, amelyben szemére hánytam a mai hatalomnak, hogy milyen visszataszító módon próbálja meg ellehetetleníteni a balodali(nak tartott) művészek fellépési…..
A Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyik friss terméke az, ami az oktatás körül zajlik. Erről már volt egy poszt, itt egy újabb. Néhány pedagógus nyílt levelet írt a döntéshozókhoz, részletesen véleményezve az "együttműködés"…..