Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Screwball

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután 1939. szeptember 1-én Németország lerohanta a szomszédos Lengyelországot és a Szovjetunióval karöltve mintegy öt hét alatt teljesen felszámolta a lengyelek ellenállását, a lengyel légierő mintegy 8.000 pilótája menekült előszőr Franciaországba, majd később Nagy-Britanniába...
Screwball 2021.02.16 13:38:48
@apro_marosan_petergabor: Ez nem a hálátlanság kifejeződése volt pusztán a rideg valóságé.A II. vh után nekimenni a szovjeteknek egyenlő lett volna a III. vh-val. És ezt nyilván senki sem akarta. Egyébként bármelyik külföldi pilótának adott volt a lehetőség, hogy Angliában telepedjen le és folytassa életét. Következésképp nagyon sokan éltek ezzel és ott maradtak. Én is találkoztam személyesen egy cseh pilótával, aki a háború után hazatért, de az ottani politikai helyzet miatt visszament Angliába ahol letelepedhetett állampolgárságot kapott és ott élte le az életét.
Angliában nagy tisztelet övezi a külföldi pilótákat köztük a lengyeleket is. Külön emlékparkjuk van, és szinte minden repülőmúzeumban külön megemlékeznek róluk. Mindezek mellett sok elesett lengyel pilótának van emlékhelye ott, ahol lezuhantak.
Screwball 2014.03.17 07:48:15
@Pintér Miklós: A Hurricanek törzsének vékony hosszmerevítő "bordái", amelyek a csőváz szerkezeten futottak végig, egészen a farokig, fából voltak. Ezeknek a hosszanti "bordáknak" a jellegzetes mintázata látszik a főképp a törzs hátsó részén.