Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marja Koserova

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Virágvasárnap közel 50 embert gyilkoltak meg iszlamista terroristák Egyiptomban istentisztelet alatt a templomaikban. Az évek óta életveszélyben élő hívők a folyamatos erőszakra ezzel az Istent magasztaló dallal válaszoltak. Az arab nyelvű gospel szövege: Mennyei Egyház   Szembenézhetünk a…..
Marja Koserova 2017.06.21 23:25:08
Kedves Abdiás! Elég pökhendi a válaszod, már ne is haragudj. Alapból azt feltételezed, hogy nem tértem meg, ha ilyet kérdezek. Pedig szerinted elég, ha felrepítünk néhány imát egyenesen a Trón elé (valamit biztos nagyon jól csinálsz, ha neked sose pattannak vissza a plafonról), a kopt keresztények meg csak tűrjék a mártíromságot meg az üldöztetést, úgyis olyan jó edzettek már ezen a területen.
Azzal a mondatoddal se értek egyet, hogy "egy keresztény sosem menekül, mert tudja, hogy ahol él, Isten akaratából él ott, és ahol megszületett, ott feladata van, képviselnie kell Jézus Krisztust és az igazságot". Mert alapból persze, ez így lenne ideális, de igenis indokolt lehet a menekülés, ha az életükért, a gyermekeik életéért futnak. Így jött létre például az Amerikai Egyesült Államok, bár szerinted biztos "hobby hitűek" voltak az első zarándokok, amiért nem maradtak szépen Európában meghalni.
Sőt, olyan sztoriról is hallottam, hogy az örmény keresztényeket egy próféta figyelmeztette, hogy meneküljenek - akik hallgattak rá, új életet (és Isten munkájának egy új fejezetét) kezdhették el Amerikában, akik otthon maradtak, azokat halomra gyilkolták a törökök.
Az eredeti kérdésre visszatérve, én úgy érzem, hogy ha összefognánk, igenis többet is tehetnénk egy-két fohásznál, mert - hála Istennek - vagyunk olyan helyzetben.
"Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal." (I János 3:18)
A "hetek ünnepe", vagyis a pünkösd onnan nyerte nevét, hogy kezdete a húsvéttól számított hét hét utáni első, azaz az ötvenedik napra esett. Az "ötvenedik" görögül pentekosztész: ebből a szóból lett az angol pentecost, a német Pfingsten és a magyar pünkösd is. A "hetek ünnepe" az Ószövetség egyik…..
Marja Koserova 2015.05.25 21:47:10
@Rudi Kató: ja, a dél-izraeli sivatagban virágzó kibucok is tök maguktól nőttek ki a földből, a galileai moszkítós mocsarak meg - mintegy száz évvel ezelőtt - egyszer csak lecsapolódtak és hasznos termőfölddé, illetve takaros kis falvakká változtak