Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilaboszi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hajdani Los Angeles partvidékét elöntötte a tenger. Észak-Amerika két nemzetre szakadt; a Köztársaság hadban áll a Kolóniákkal. A jómódú környéken, az elithez tartozó családba született, tizenöt éves June kivételes tehetség. kötelességtudó, szenvedélyes, a haza iránt…..
Lilaboszi 2013.08.07 12:05:00
Sziasztok!
A véleményetek egy részével tökéletesen egyetértek: a szereplők nem 15-16 évesek. Sokkal többnek tűnnek, ez hiba volt az írótól.
Viszont volna egy-két kekeckedésem :)
Mivel még nem sok disztópiás könyvet olvastatok, így nem sok összehasonlítási alapotok van, ezt meg is értem. Véleményem szerint azonban ezeknek a regényeknek az a célja, hogy egy teljesen sötét, reménytelen világképet állítson fel. Ezekhez kell egy elnyomó rendszer, kell valami kiépített stratégia, kellenek a lázadók és a kétkedők. Ezek nélkül számomra hiteltelenné válik egy ilyen történet. Azt aláírom, hogy egy könyv elsődleges szerepe az, hogy hiteles legyen, de emellett szórakoztasson is. És én a Legenda olvasása közben átéltem az érzelmek garmadáját, pedig 23 éves vagyok. Izgultam értük, velük sírtam és rettegtem. Nem kételkedtem az írónő által felépített világban, mert egy percem nem volt gondolkozni se rajta. Számomra lapról lapra tartott az izgalom, újdonsággal volt tele, és kalandokkal.A folytatásáról nem is beszélve. A szereplők éltek, mert a képességeiken túl tudtak gondolkodni, kételkedni szinte mindenben.
Röviden azért nem értek teljesen egyet Veletek, mert egy könyv elsődleges célja, hogy szórakoztasson, ha vannak benne hibák, azt jól elfedi, ha jól van megírva. Viszont ha állandóan a hibáit keresi valaki egy könyvnek, akkor nem biztos, hogy a könyv a hibás :)