Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abcd12345

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közvetlenül lehet hivatkozni a devizahitelek semmisségére? Most már a hitelintézetek is kezdenek bajba kerülni - Orbánék pofozógépként használják őket, a válságot még nem heverték ki teljesen, a hitelpiac továbbra is pang, adósaik pedig egyszerűen képtelenek fizetni…..
abcd12345 2013.08.06 20:41:55
Azért valamikor kérdezzetek meg egy bankban dolgozó embert is, hogy ők mit gondolnak.
Én ezzel foglalkozok egy magyar bankban, a válság után költöztem haza külföldről és vállaltam el a jelenlegi állásomat (ezt csak azért mondom, mert nem érintett a válság előtti banki bónusz-fizetési láz, szóval én csak takarítom a sz.rt)...ami másból sem áll, mint megpróbálni megmenteni a legtöbb devizahitelest. Nem gondoltam volna, hogy mennyi jogi és adminisztratív akadálya lesz ennek.

Furcsa, hogy mindenki úgy gondolja, a banknak nem érdeke, hogy az ügyféllel valahogy megállapodjon. Mi nyitottak vagyunk arra, hogy az ügyfél tartozásának egy részét elengedjük, de nem tehetjük. Hogy miért? Az elengedés sajnos SZJA és egyéb adó megfizetésére kötelezi mind az ügyfelet, mind pedig a bankot. Több javaslatot beterjesztettek már a bankok, hogy ezen változtasson a kormány, minden eredmény nélkül. Az ügyfél persze most is mentesülhetne az SZJA megfizetése alól, ha hajlandó lenne aláírni egy olyan nyilatkozatot, mely szerint pénzügyi nehézsége van. Érdekes módon, 10ből 9 ügyfél nem meri ezt aláírni, mert valami takargatni valója van a NAV felé...

a másik, hogy nincs deviza a hitelek mögött. Azt mondhatom, hogy a bank, ahol én dolgozok, bizony CHF-ből finanszírozta és finanszírozza ezeket a hiteleket. És igen, lehet CHF-ben fizetni a havi törlesztőrészletet, sőt CHF folyószámlát is lehetett nyitni. Sokan így is fizetnek.
Tudom, hogy sokaknak nehéz, a bankok is hibásak, de legalább ennyire hibásak az ügyfelek. Akik szokás szerint tovább nyújtózkodtak, mint kellett volna.