Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szatmári Benő

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E kicsi, Kárpátokkal övezett országban is tapasztaljuk, és minden bizonnyal fokozottan is tapasztalni fogjuk az éghajlatváltozás következményeit. Akárhogy is, de az emberiség minden tagja egyazon bolygón osztozik, még ha meglehetősen egyenlőtlen is ez az elosztás. Fotó: Szegő Judit..
Szatmári Benő 2019.07.31 18:48:20
@rdos: A fok vagy ártéri gazdálkodásnál is szabályozták a víz utját csak több szabadságot adtak neki . Ez védelmi célt is szolgált . A vizi világba a magyarokon kivül nem merészkedett be senki . Ha még is hát poruljárt mert nem csak a magyar de a magyar pestis is ott lakott ;-) Amire a magyarok immunisak voltak de az idegenekre rendes pestisként hatott .
Szatmári Benő 2019.03.02 19:10:49
@rdos: Ha jól értem arra célzol a klíma változásra nincs jelentős hatással a lecsapolások miatti párolgó felület vesztésnek ? Ha így gondolod akkor menj ki vizes hajjal a szabadba egy félórára és lássuk milyen hatása lesz a hajadon lévő víz párolgásának . Vagy nem lesz hatása ;-)
Szatmári Benő 2019.06.15 08:39:22
@rdos: Az ártéri gazdálkodás is szétteritette az áradások vizét . Meglepö , hogy menyire teritették szét akkoriban az áradások vízét . Még Debrecen környéki legelök öntözését a tiszai áradás segitségével oldották meg .