Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Ábel

4 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
2013 január elseje óta ingyenes a tömegközlekedés Észtország fővárosában, Tallinnban. Az ingyenesség kizárólag a helyi lakosokra vonatkozik, azokra, akiknek a fővárosban van bejelentett lakcíme. A tallinni tömegközlekedési járműveket egy zöld színű kártyával lehet…..
Juhász Ábel 2014.10.19 06:55:19
@robotnyk: 14% változás nem kevés. Ennyivel nőne vagy csökkenne jövedelem, akkor mit szólnánk? Budapesten éveket vesz el a lakosok életéből a légszennyezés. Ez is javulna, kevesebbet kellene ilyen betegségekre költeni, ami szintén több milliárdokba kerül évente. Kisebb forgalom, olcsóbb útfenntartás, stb.
Jobbegyenes WTF?! 2014.10.17 14:58:23
A magyar adóhatósági vezetők és Fidesz-közeli üzletemberek  - köztük Habony Árpád és a Századvéget vezető Heim Péter) kitiltása olyan sztori, amit mintha kifejezetten a Jobbegyenes wtf rovata számára írtak volna. Az első felkiáltás, ami a híreket olvasva kibuggyan az…..
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
Juhász Ábel 2014.06.29 18:02:55
@Csehszlovák Kém: Ferenc Ferdinánd tevékenységében - akkor is ha fontos cél vezette- a kor Habsburg vezetőink korlátoltsága ismétlődik meg. Az elképzeléeinek legfontosabb bökkenője, hogy kérdéses területek a Magyar Királysá szerves részét képezték,nem voltak a Habsburgoké, mint az osztrák-cseh vidék. Így ott nem is alakíthatta át azok hovatartozását saját ötletei szerint. Természetes, hogy a szláv és román politukusoknak tetszettel tervek. A másik amivel éppen ő komoly veszélyt okozott a monarchia belső nyugalmára, hogy a magyar terület adta a birodalmon területének és lakosságának nagyobbik részét és gazdaságilag sem volt nagyon lemaradva a többiektől( részben ez állt az idézett a nemzeti jelleg erősítése mögött). A birodalmon szempontjából fontos változást a magyarok bevonása nélkül ellenséges érzelmektől vezetve végrehajtani biztos s recept a zűrzavarhoz és ellenálláshoz. Az vitathataln, hogy változás keltett a belső hatalomgyakorlásban. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy ugyanebben az osztrákok sem támogatták a csehek politkai önállósodását.
Juhász Ábel 2014.06.29 19:02:31
@Kristl: A magyar és osztrák vezetőknek azt is meg kellett akadályozniuk, hogy a nemzetiségek által nagy számban lakott területek ne szakadjanak ki az országból és esetleg csatlakozzanak pl Szerbiához, Romániához. Ez akkoriban hatalmas veszély volt plusz az cárok által támogatott szláv mozgalma. Ezért sem támogatták a politikai önrendelkezés erősítést. Lásd napjainkban Katalónia és Skócia állapotát. Könnyű - főleg utólag azt mondani, hogy az akkori magyar politikusoknak ÖNKÉNT saját vezető szerepüket kellet volna erősen korlátozni stb., merthogy a magyar lakosság nem érte el az 50%-ot. Ez utóbbi igaz,de pl 1910-ben 48% volt. Utána jött a román 14 %-kal és az összes többi 10% alatt volt. Tehát messze a legnagyobb népesség kb. 10 millió a magyar volt.A birodalmat feszítő nemzetiségi kérdésekre úgy kellett volna megoldást találni,hogy az középtávon se vezessen az ország felbomlásához, ne okozzon kezelhetetlen feszültséget az legnagyobb osztrák ,magyar népességben. Nem sikerült, nekik sem. Sajnos, a monarchia után sem jeleskedett KÖzép-Európa a nemzetiségi kérdések tisztességes kezelésében.
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
Juhász Ábel 2014.04.09 20:17:50
@Leporello: Szerintem nem jártak másutt a gondoltai. Kálmán Olga vehemensen támadja a pártszakadás óta az LMP-t.Hogy ez mennyire saját, és mennyire elvárt magatartás, nem tudom. Érdemes visszanézni mennyire szenvedéllyel támadta az LMP- alanyokat amiért nem csatlakoztak ez Együtthöz, bírálta egyéb elképzeléseiket. Ez a stratégia a mai napig él az ATV-ben, szerintem ebbe illeszkedett be a tegnapi is, amivel vagy csatlakozásra akarták bírni, vagy, ha ez nem sikerült, hitelteleníteni akarták Schiffert mint demokratát. Volt nála Rogán Antal, neki egyetlen hasonló provokatív kérdést nem tett föl interjúi alatt, kifejezetten kelleme elcsevegett nevetgélt vele!
Elképesztő dolog történt a napokban, de mintha ennek súlyát nem érzékelné a média vagy a keresztény közösség: az ENSZ felszólította a Szentszéket, hogy többek között bírálja fölül tanítását a fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás témakörében. A legnagyobb…..
Juhász Ábel 2014.02.09 05:13:02
@Megfigyelo: Ázsia, Afrika lakóinak legnagyobb része nem katolikus, hanem hindu, mohamedán és egyén vallások követői. Az ő népesedésükre nincs hatással a katolikus tanítás. Pl Ázsiában hatásosabb lenne, ha a mohamedánok többnejűségét akarnák betiltani. Vajon ezzel miért nem foglalkoznak? Még ha az is lenne, egy politikai szervezet akkor is írhatja elő egyháznak mit gondoljon. Ettől mér nincs messze az, hogy be is akarjanak tiltani egyes egyházi hitelveket.
Ez a nyilatkozat újabb példa arra, hogy sajnos a véleményszabadságot hirdetők jelentős részénél ez addig tart, amíg ő hirdetheti a gondolatait, az attól eltérőkre nem.
Az ellenzéki képviselők többsége biztosan nem. Pedig ezek az emberek élete, gerekeik boldogulása múlik rajta. Mert ha tényleg szívükön viselnék a kormányzati politika veszteinek érdekeit és tényleg kormányozni akarnának, hogy javítsanak az ország és lakóinak helyzetén akkor…..
mugar Biztos győzni akar az MSZP? 2013.08.30 15:41:04
Biztos győzni akar az MSZP?   Az előző bejegyzésemben az E14-el foglalkoztam. Most lássuk az MSZP-t.  Az elmúlt hónapokban mutatott „ aktivitása, „ elszántsága „ nekem nem azt mondja, hogy igazából nyerni akarnak 2014.ben . Tudom, folyamatosan arról beszélnek, hogy…..
mugar E14 üzleti vállalkozás ? 2013.08.27 15:28:25
Egy rövid spekuláció az ellenzék két legnagyobb pártjáról. Bizonyíték nincs, de a folyamatok alapján szerintem nem alaptalan a feltételezés. Nézzük először az Együtt 14-et.  Nekem egyre inkább egy üzleti vállalkozásnak tűnik, aminek vezetőjének  és…..
mugar Embereink és az EU 2013.08.02 06:49:37
Európai Unió és a magyar elit Már lassan 10 éve tagjai vagyunk az Európai Uniónak. Rengeteg szabály mellett hatalmas összegű pénzbeli támogatást ( a hazai állami önkormányzati beruházások fejlesztések több mint 90%-át ebből a pénzből valósítják meg ) jelent. Ezeken…..