Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balla Zsuzsi

16 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy hozta a jó sorsom, hogy a Húsvéti ünnepeket Budapesten töltöm. Mit is tehetnék, hogy ezekben a zord időkben mégis meghittséget, fennköltséget és egy kis kultúrát vigyek a hétköznapjainkba? Ma reggel gondoltam egyet és a kislányommal elmentünk az Ünnepi Nagymisére a Mátyás-Templomba. A gondolat…..
Az utóbbi napokban régi barátaimmal beszélgetek. Fiúk a grundról, akik végigkísérték az elmúlt 20 évemet. A velük való beszélgetés inspirált arra, hogy ismét írjak, és megosszam a gondolataimat. Több, mint 8 éve költöztem az Őrségbe Budapestről. Éles váltás volt. A részleteket a korábbi…..
Tündérkert JóAkarat 2015.02.16 08:20:34
Mióta anya vagyok számos dologban nem tudok kompromisszumot kötni. Beszélhetnénk a milyen a pelenka, vagy a fürdetőkenőcs témáról, de most engedjétek meg, hogy a magam tapasztalatából, nagyon személyes hangvételben az emberi, lélektani dolgokat vegyem górcső alá. Néhány évvel…..
Tündérkert Varázslat 2015.01.08 00:47:11
Régen írtam, pedig olyan sok történet van a fejemben.Elmúltak az ünnepek, itt az új év is, és azon gondolkodtam, hogy vajon mennyien kértünk, imádkoztunk az utóbbi hetekben? Budapesten töltöttük december nagy részét, tegnap jöttünk haza, és, mint mindig a rohanást, a tömeget…..
Dönthet-e az állam az anya helyett a szülés helyszínéről? Mit jelent a magzatvédelem? Megszegheti-e a közlekedési szabályokat a taxisofőr, ha szülő nőt szállít? Szülés esetén „ki lehet-e ugrasztani” az orvost bármikor az ágyból? Csak szakorvos jelenlétében történhet a…..
Tündérkert Egyenes gerinccel 2014.12.02 23:05:39
"Nem az a szabadság, hogy úgy élhetsz, mint egy diktátor és kedved szerint érvényesítheted a benned felgyülemlett gyűlöletet. Szabadság az, hogy nincs diktátor fölötted más, csak a Teremtő Rend. És hogy a gyűlölet ellen megvédelmezheted magadat a szeretettel." Wass Albert Ha…..
Időről időre fellángol a vita a védőoltások hatásosságáról, vagy éppen ártalmasságáról. Az oltást ellenzők átkozzák a szerintük nem csupán hatástalan, de sokszor egyenesen ártalmasnak, egészségkárosítónak vélt vakcinák gyártóit, terjesztőit; míg az oltáspártiak…..
Balla Zsuzsi 2014.11.29 14:45:32
Tudod, gondolkodni tudni kell. Csak ugye éppen ez a baj a mai társadalommal, hogy ez nem nagyon megy nekünk, ezen kívül tájékozódni is érdemes.
A 2,3,4 hós oltásban van gyermekbénulás elleni vakcina, tehát már az elején sántít az írásod. Aztán nézzük tovább, Ferenczire hivatkozol, láss csodát, olvastam a könyvét, statisztikus, nem orvos. Tanultam statisztikát, és képzeld, bármit ki lehet hozni a számokból attól függően, hogy mit szeretnél elérni. A modern világ egy áltudományos megközelítése. De mondjuk olvastad Dr. Martin Hirte: Oltások pro és kontra című könyvét? Ajánlom!!! Ha már a témában véleményt nyilvánítasz, tájékozódj alaposan!!! És láttál már oltáskárosodott gyereket? Mert én igen! És láttál már olyan gyermekorvost (tisztelet a kivételnek), aki felvilágosítást tud adni az oltásokról, esetleg van olyan képzettsége, amivel meg tudja állapítani, hogy lesz-e probléma az oltástól, vagy sem???? Esetleg lelkiismerete, hogy szűrővizsgálatra küldje a gyereket mondjuk egy családi anamnézis kapcsán? Vagy mondjuk van fogalmad arról, hogy mennyi jogsértő magatartást követnek el az oltóorvosok a családokkal, gyerekekkel szemben, ami után akár lehetnek problémák, de ugye felelősséget nem vállal érte??? És mondjuk van fogalmad arról, milyen hosszútávú következménnyel jár? Mert erről még az orvosoknak, és kutatóknak sincsen fogalma... Javaslom nézd meg a nebancs.hu-t. És nem azt mondom, hogy szar minden oltás, csupán azt hogy jó lenne, ha gondolkodnál Te is, meg a sok oltásimádó troll, hogy nem minden gyereknél működik az, amit a törvény előír! És jó lenne, ha több lelkiismeret és jóakarat lenne ebben a témában is!
Balla Zsuzsi 2014.11.29 15:10:12
Balla Zsuzsi 2014.11.30 06:13:09
@cso zsi: Miért kell ismételni? Mert jó üzlet!!!
Tündérkert A védőoltásokról 2014.09.27 18:39:45
Azt hiszem ezért a témáért darabokra fogtok szedni, de nem tudom megállni, hogy ne írjak róla. Igen a védőoltás. Nálunk évek óta aktuális, és most nagyon-nagyon. Kisfiam 8 hónapos lesz 30-án, és még Hála Istennek oltásszűz. Kislányom 3,5 éves, eddig minden kötelező oltást…..
Balla Zsuzsi 2014.10.06 17:23:19
@másutt: én ezt írtam: Mindezt összegezve ki, és hogyan veszi a bátorságot ahhoz, hogy ebbe belepiszkáljon olyan módon, hogy kötelezően, egy sémára, különösebb előzetes vizsgálat, és egyéni elbírálás nélkül oltson
Balla Zsuzsi 2014.10.06 17:52:54
@fordulo_bogyo: erre már válaszoltam, olvass vissza
Balla Zsuzsi 2014.10.06 18:00:58
@fordulo_bogyo: Például családi kórismeret... és, ameddig szoptat az anyuka, addig ne legyen beoltva olyan betegség ellen, amin az anyuka már átment. Ez csak egy, aztán a védőnő állandóan az ember nyakára jár, ha látja, hogy problémásak a higiéniás viszonyok, akkor oltson BCG-re, ha nem, akkor minek. Soroljam? Vagy csak a saját példámat, ha említem a fiam születése, vagy a lányom MMR oltása kapcsán.
Tündérkert Szer-elem 2014.08.29 15:55:39
Lassan múlik a nyár, és az ősz illatát nap, mint nap érzem. Hajnalban, mikor még a köd lassan nyújtózva ásít, és már nem elég a póló, bizony be kell lássam ez a nyár is elmúlt. Nem bánom. Nagyon szeretem az őszt. És mint mindig ezen a nyáron is számtalan élményben, beszélgetésben volt…..
Balla Zsuzsi 2014.08.30 03:08:04
Ígértem, hogy még szót ejtek a történeteim között a barátságról, amiről - most számomra nagyon aktuálisan - mesélek.Először is szeretném elmondani, hogy az időszámításom az Őrségbe költözésem pillanatában kezdődött, legalább is olyan értelemben, hogy arról már…..
Szombat délután már izgalommal gondoltam az estére, mert találkozni fogok olyan emberekkel, akikkel 20 éve nem, és ez felvillanyozott. Mióta az Őrségben élek távol a családomtól, a barátaimtól, a találkozások sokkal mélyebben érintenek, mint városi életem alatt. Nyilván ahogy…..
Igen, az alázat tanulása nagy menet! Egész életemben próbára tett, és bár izgalmas olvasmány lenne végigmesélnem, inkább most a megérkezésemet a Tündérkertembe szeretném megosztani Veletek. Korábban meséltem már városi életemet, ami természetesen sok alázatot követelt, de…..
Tündérkert ment-a-teszt 2014.06.21 22:27:47
  Nálam a menta élvezete, és ismerete korábban a mojito koktélnál be is fejeződött. Oh, bocsánat, a mentolos fogkrémet el is felejtettem.. Aztán telt, múlt az idő, és valaki megkínált egy menta teával. No itt már egészen más élményekről beszélhetünk, de bevallom nem lett…..
Balla Zsuzsi 2014.06.21 22:51:49
@skizohudi: Az illatán megérzed a különbséget... :) A fodormentáé olyan, mint a fogkrémé - legalább is nálam -, és szőrös, kicsit halványabb a színe is. Egyébként tényleg jó a menta - most én is szívesen adnám mindkettőnek, mert megint valami nyavalya kitört rajtuk - oviból hazahoztuk a változatosság kedvéért - de nem merem. A picinek marad a kakukkfű + kamilla fürdő, Dorkának ugyan ez és még egy kis orvosi zsályával megspékelve.
Tündérkert Én és a málna 2014.06.15 17:22:43
A málna iránti szenvedélyem pici gyerekkoromba nyúlik vissza, egészen Zuglóig (Budapest XIV. kerület). A nagyszüleimnek ott volt ugyanis házuk, ami régen még egy csöndes, nyugalmas utcában volt, ahol gyerekként a föld úton biciklivel, vagy a nélkül rohangáltunk mindannyian, akik…..
Balla Zsuzsi 2014.06.16 16:41:47
@Before: Bevallom én még itt nem tartok, inkább örülök, hogy sok helyen felbukkan, mert ültetem is tovább... :) De úgy gondolom, hogy a gyökér kiásásával előbb, vagy utóbb meg lehet fékezni. Egyébként a párom fűnyíróval néha ad a kicsi hajtásoknak (nagy bánatomra) azokon a helyeken kevésbé szaporodik tovább tapasztalatom szerint.
Balla Zsuzsi 2014.06.16 17:39:16
@Before: Sajnos ez így van, nálunk is a betonjárda másik oldalán is találkoztam vele... Egy ötletem van, az az asó... A vegyi irtásnak én nem vagyok híve, ráadásul, az lemegy a gyökérzónába, és azt is kiírtja, amit esetleg nem szeretnél!
Balla Zsuzsi 2014.06.16 20:52:39
@skizohudi: Húh, igen, az erdei málna, szamóca, szeder, az a valami, nem is tudom hol lehet még annyit találni itt, amivel érdemes szörpöt csinálni... :)
Ötlet? Ha van jó helyed Kriszta szóljál!!!!
Az elengedés nehéz ügy. Ezt bizton ki merem állítani. De el lehet jutni oda, és még onnan is tovább...  Az én esetemben például el kellett engedni egy férfit, a munkámat, ezzel az egzisztenciámat, a szép lakásomat, barátokat (no majd erről ejtek még néhány szót), a családot,…..
Balla Zsuzsi 2014.06.14 10:19:01
@Loname: Köszi a biztatást, remélem tetszeni fog sokaknak. Olyan örömmel írom... Végre kibeszélem magamból... :)
Szerintem a döntés pillanatában dől el minden. Előtte tervezgetsz, vacilálsz, álmodozol, és sorolhatnám mindazt, amin átmész. De amikor eljutottam abba a pillanatba, hogy oké, én lépek, onnantól indult el a változás. Valahogy az Égiek nyomban ezt tudták, és nagy erővel…..
Nem tudom ilyet szabad-e, de nem bírtam elmenni felette.. A közösségi oldalon találtam, és ide kellett másoljam! Olvassátok szeretettel! "Nagy fiam szép levelét büszke örömmel teszem ki az ablakba!!  Szeretettel, Csaba t.  Piros, fehér, zöld, kürtöskalács illat,…..
  Mert tündérek igenis léteznek. Jó füllel, és szemmel hallhatod, és láthatod őket. És mert mindenkinek van Tündérkertje. Legbelül, a lelkünk legmélyén a titkos kis aranykalitkánk rejti. Látod már?  Az én Tündérkertem sok-sok évvel ezelőtt mutatta meg magát.…..
Balla Zsuzsi 2014.06.07 18:09:41
@Loname: Igyekszem! :)
"Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj és lábujjhegyen. Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. Ha megállsz egy pillanatra, hallani fogod a szellőt, ahogy a fák között tovaoson. Te már tudod, hogy ezt a…..