Regisztráció Blogot indítok
Adatok
navracsics ildikó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
navracsics ildikó 2006.10.12 11:28:24
Hell,
pártállástól függetlenül és visszatérve a filmre: gagyi.

Remélem azok is olvassák, akik csinálták.

Az operatőri munka trágya volt. A stáblistán egy név volt feltüntve normál betűmérettel kettő kicsivel... öö.. ezt hogy kell érteni? A másik kettő szégyellte? Vagy volt egy főnök? Vagy cserélődtek és úgy próbáltak forgatni, mintha többkamerás lenne? Hol statívon, hol kézből? Koncepcióóó... merre vaaagy?
De ne csak szegény fehéregyensúlyállító kollégát szapuljuk, hiszen volt ennek vágója is, aki megajándékozott minket az osztott képernyő csodájával. Mindezt megfűszerezve azzal, hogy az egyik kép növekszik kicsit, majd 3- 4 mondat után teliképernyő lesz. Arról nem is beszélve, hogy az osztott kompozíciókból talán, ha egy volt jó. Kicsit többször kellett volna megnézni a 24-et, hogy ottan hogyan mivelik ezt. Meg aztán, ha jól figyeltem pénteken befejezték a forgatást, szerdán este került adásba az anyag, szóval következésképp aszongya.. 5 napjuk volt utómunkára és ezt bírták letenni az asztalra. Színtelen, fényeletlen, továbbra is koncepciótlan.
Apropó: koncepció. Ne hagyjuk már ki a szerkesztő- rendező szakosztályt sem, hiszen elvileg az operatőrnek és vágónak ők mondják az elképzeléseiket, hogy mit csináljanak, vagyis ők a nagyfőnökök. Gondolom nem a lekvár teszi el a nagymamát. Kezdjük ott hogy a szép, barnaszemű menyecske kissé hiteltelen. Persze kétségkívül jobban mutat, mint Baló, de ez itt most számít? Valaki Macája a mikrofont gondosan a szája elé tartja, ám szeretett/utált miniszterelnökünk elé már nem. A kérdés érthető, a válasz nem, pedig kiről is szólt az anyag? És ha már kérdések: ez legalább annyira ciki volt, mintha Sváby csinálta volna. Mondjuk úgy, hogy megtaláltuk a baloldal Filipjét... A kérdéseknek pedig se füle, se fara, nem is kell megvárnunk a válaszokat, hogy érezzük egy reneszánsz emberrel van dolgunk, igen barátaim EMBERREL így csupa nagy betűvel. Még a traktorsofőr is megmondta, hogy milyen rendes. Persze a a szerkesztők arra nem gondoltak, hogy olyasvalaki is nézi, aki látott egy- két múlt heti hiradót, amelyben a traktoros így folytatta: de akkor is takarodnia kell neki. Hoppá... ezt a lapot valaki kitépte. De hogy még anyázzak egy kicsit: azt sem tudtam éppen mikor, hol járunk időben és térben. Valójában mit akartak mondani, megmutatni az alkotók? Összevisszaság, katyvasz, "böszmeség" jellemzte a szerkesztést.

Egyedül a címválasztás, na az ült! "Egy válaság vágóképei" Merthogy ezek tényleg csak vágóképek voltak ész nélkül, és az alkotói válság is átjött.

És akkor a végére: "bocsánat" , ha valakit megsértettem, de "kár" volt egy ilyen anyagot így elkészíteni/összecsapni. Mégha propagandafilm akkor is. Legalább nézzen ki jól.
Azért is kár, mert szerintem kultúrműsor fronton egész nézhető lett az mtv. Személy szerint az Estét is jónak, informatívnak tartom. Szóval úgy éreztem mintha a tv jönne ki a gödörből, kevesebb a szar műsor.

Erre idenyomják ezt.