Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benci43

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja, szexista megjegyzéseket tett a női Tanúkra, amikor bejelentette az Új Világ Fordítás revideált kiadásának megjelenését A gondolkodó Tanúk csak vakarják a fejüket, mert az Új Világ Fordítású Biblia revideált kiadásának megjelenése…..
Benci43 2013.10.14 00:40:37
@Johnny Joker:

"@csaposnak: Nézd meg ezt a szintet:

forum.index.hu/Article/viewArticle?
a=127391166&t=9003631"

"www.. 2013-10-13 10:17:09 128175
Kik most a farizeusok?

Nem csak a papok,tévedés ne essen. Máté23:25-28 :-)

A gyülekezet othon kezdődik komám,nem a gyülekezetben.Hallotad Jézust? Na figyelj oda."

"pipi47 2013-10-13 22:55:52 128206
A gyülekezet othon kezdődik komám,nem a gyülekezetben.

Így van pontosan komám!!!
Amit kaptam Jehova szent szelleme által azt is otthon kaptam először,de az utcán is.
És a szent szelem most is működik komám!!!!"
Szervusztok! Nem kell bemutatkoznom mert szerintem itt sokaknak ismerős a nick nevem. 2013. július 11-e óta sok minden történt velem.Sok névtelen levelet kapok vélhetően halasi Jehova Tanúitól hogy mennyire ész nélküli lény vagyok hogy a jót otthagytam és a rosszat választottam.De…..
Benci43 2013.09.14 17:32:47
@sefatias:

"Ne aggódj emiatt. Pár év múlva sokan közülük szintén nem lesznek már tagjai a gyülekezetnek. Lehet, hogy a vének sem. Én is vén voltam, és még jópáran vagyunk itt"

Ne tedd, ez túlzott magabiztosság,ne vetíts a jövőre,nem tudhatod mit hoz.
Benci43 2013.09.26 20:12:27
@sefatias:

Mondom én,hogy túlságosan bízol, a "tényekre hagyatkozásra "
Semmi rosszat nem mondtam,csak azt,hogy nem tudhatod mit hoz a jövő,erre egyedül csak Isten hivatott.
A másik meg,hogy nem vagyok veszve,és hiába használod vesszőparipának,hogy miért is kommentelek,ez nem pusztulásra ítélt tevékenység,főleg az én esetemben :) Viszont a te magabiztosságod,hogy már most ledőlni látod a "tornyot" az bizony elég bátor kijelentés,nem minden az,aminek látszik,emlékezz miket tanultál,és majd figyeld a fejleményeket,biztosan eszedbe fognak jutni,hisz közel 20 évet töltöttél,az általad már károsnak mondott "őrtoronyban"

Azért csak figyelj,hátha mégis te leszel az,aki fel fogja majd kapni a fejét,ha elérkezik az ideje.
Benci43 2013.10.05 21:29:15
@sefatias:

Leírnád,hogy szerinted mi az a meghatározásom,ami miatt fenyegetve érzed magad? Tudtommal nem fogalmaztam ilyenképpen.
nem azért írtam,hogy felvegyem veled a harcot,mert nincs miért,mivel a tények,magukért beszélnek,a világ eseményei,a biblia tükrében.
Szóval,nem érzem,hogy bármit meg kellene cáfolnom,mivel most annál sokkal fontosabb dolgok mennek végbe,mintsem a különbözőségeket vitassuk meg. A tényállás az más,kijelenti az ember és kész,nem mindenki arra hivatott,hogy cáfolatokat írjon,különösen ebben a faramuci helyzetben,mert nem is olyan rég még egy malomban őröltünk :)
Mi a Vezető Testület legújabb világossága?   Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓..
Benci43 2013.09.26 20:23:21
@ORION:

AZ Hogy az Atya feljebbvaló a Fiúnál, és hogy a két személy nem egy és ugyanaz, azt Jézus imái is megmutatják, vegyük azt, amelyiket a kivégzése előtt mondott:

Máté 22:42

ezt mondva: „Atyám, ha úgy kívánod, távolítsd el tőlem ezt a poharat! De ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd "

Ha Isten és Jézus "egylényegűek", mint ahogy azt a Háromság-tan állítja, hogy tűnhet másnak Jézus akarata vagy kívánsága az Atyjáénál?

Héberek 5:7,8, 9:24

"Testének napjaiban Krisztus könyörgésekkel és kérésekkel, erős kiáltásokkal és könnyekkel járult Ahhoz, aki képes kimenteni őt a halálból, és kedvező meghallgatásra talált istenfélelméért. Jóllehet Fiú volt, engedelmességet tanult azokból, amiket elszenvedett"

Héberek 9:24

"Mert Krisztus nem kézzel készített szent helyre lépett be, amely másolata a valóságnak,+ hanem magába az égbe,hogy most megjelenjen az Isten személye előtt értünk"

Továbbá, ha Isten és Jézus azonosak, hogyan tudhat csak az egyikük bizonyos dolgokról? Például az emberi rendszer,vagyis a világ ítéletének idejéről ezt mondta Jézus:

Márk 13:32

"Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya"

Lukács 22:41-44

"Ő maga pedig eltávolodott tőlük mintegy kőhajításnyira, térdre ereszkedett, és imádkozni kezdett,ezt mondva:Atyám, ha úgy kívánod, távolítsd el tőlem ezt a poharat! De ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd" Akkor megjelent neki egy angyal az égből, és erősítette őt.De gyötrődni kezdett, és még buzgóbban folytatta az imádkozást,és verejtéke olyan lett, mint a földre hulló vércseppek."

Ha arra gondolunk,hogy milyen kapcsolatban volt Jézus a követőivel,még azután is, hogy feltámadt szellemszemélyként, a testvéreinek nevezte őket...
Vajon a Mindenható Isten testvérei lettek volna?
Vajon Isten hazudott volna az emberiségnek,mióta léteznek emberek a földön,az lett volna a célja,hogy megkeverje a legfőbb teremtésművét az élő embert?
Vajon azon tanítása,hogy a mennyet soha nem hagyja el,ebben is hazudott volna?
Esetleg fogjunk mindent a "misztikum" "mindent" tudására?
Isten nyíltan beszél,az égi,földi életről. Nem burkolja kétes találgatásokba.

Akik azonosak, mondhatni egylényegűek,ha Isten és Jézus "egylényegűek", mint ahogy azt az "ebben" hívők állítják, hogy tűnhet másnak Jézus akarata vagy kívánsága az Atyjáénál?
Felvenni valakinek a személyiségét,mint a mesében,adok-veszek,teljesen lealázottá teszik ezzel magát a világ Mindenható Urát Istent.
Érdekes,némelyek ragaszkodnak a logikus magyarázatokhoz,a kézzelfogható bizonyságokhoz,el sem fogadnak holmi egyszerű magyarázati formát,mondván,az nem eléggé magas színvonalú,pontosan azzal szemben,aki mindennek a megalkotója,ragaszkodnánk meseszerű magyarázathoz,misztikumhoz?
A biblia egyszerűbb eseteket is logikusan levezet,nem hogy Isten fennhatóságát.
Jézus úgy tanított,hogy a legegyszerűbb ember is megértette.
Az Őrtorony aláírt egy megállapodást, mely szerint 375 millió dollárért hat brooklyni ingatlanját eladja A jelentések szerint az Őrtorony Társulat megdöbbentően magas, 375 millió dolláros árat kötött le a hat legismertebb brooklyni ingatlanának eladására. A megállapodás,…..
Benci43 2013.09.14 16:25:00
Szóval, nézzük csak!

Károli féle fordítás a "Jehova" nevet illetően:

1Mózes 32:9-ben :

"És monda Jákób: Óh én atyámnak Ábrahámnak Istene, és én atyámnak Izsáknak Istene, Jehova! ki azt mondád nékem: Térj vissza hazádba, a te rokonságod közé, s jól tészek veled"

2Mózes 6:3-ban:

"Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes."

15:3-ban:

"Vitéz harcos az Úr; az ő neve Jehova."

Zsoltárok 83:19-ben:

"Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön."

Ézsaiás 26:4-ben :

"Bízzatok az Úrban örökké, mert az Úrban, Jehovában, örök kőszálunk van."

Viszont ha ebben és más fordításokban több helyen is megtalálható a "Jehova" név, miért nem használják következetesen az összes helyen, ahol a tetragram előfordul a héber szövegben?

Például a Katolikus fordítás "Jahve" formát használja a következő versekben:
2Mózes 3:15,16,18
5:1,2,3,17
6:2,3,6,29
7:5,16,17
8:6
10:7,8
12:31
14:25
15:3
18:11
29:46
33:19
34:6
Jeremiás 33:2
2Mózes 17:15

Továbbá az új fordítású revideált Biblia,a
magyarázó jegyzetekkel készült változata a 14.oldalán kijelenti:

"Izráel Istenének,miként minden nép isteneinek, saját neve van, amely feltehetőleg Jahvének hangzott,s amelyet a fordítás az ÚR szóval /így, csupa nagy betűvel írva/ ad vissza."

Még hozzátenném a Káldi-Neovulgáta bibliafordítás,a 2Mózes 3:13–17-hez fűzött lábjegyzetében megjegyzi:

" A zsidók tiszteletből nem ejtik ki a Jahve nevet, helyette mindig az Adonáj (= Úr) szót használják /ebben a fordításban is ezt az általánossá vált gyakorlatot követjük/."

Új világ fordítás, a Jehova nevet használja mind a Héber, mind a Keresztény Görög Iratokban.
Több mint 7200-szor,pontosan 7210-szer fordul elő.

Miért van az,hogy vagy nem,vagy csak néhány helyen használják Isten nevét sok bibliafordításban?
1992-es Katolikus fordítás kiadásában a "Megjegyzések a könyv használatához" részben 8.oldalon ezt írja:

"A Jahve nevet . . . a hagyománynak megfelelően »Úr« szóval fordítottuk. De kivételesen meghagytuk a héber alakot ott, ahol külön hangsúly van rajta."

A Magyarázatos Károli Biblia az 5Mózes 28:58-hoz fűzött magyarázatában ezt írja:

"A történelem és a kinyilatkoztatás egyik különössége, hogy homály fedi Isten ósz-i [ószövetségi] legközvetlenebb és legszemélyesebb neve . . . , a héber JHVH szó helyes kiejtését. A »Jehova« változat a név mássalhangzóinak és az »Úr« jelentésű egyik szó (Adonáj) magánhangzóinak összevetéséből ered. Feltehetőleg a »Jahve« az eredeti kiejtés. A nevet tulajdonképpen nem is ejtették ki, mivel a később élt zsidók túlságosan szentnek tartották ahhoz, hogy kimondják és féltek, hogy megsértik a 2Móz 20:7 és 3Móz 24:16 tilalmát. Ebben a változatban fordítása »ÚR«."

A logika megköveteli,hogy amikor a Szentírásból eltávolítják a szerzőjének, azaz Istennek a nevét, továbbá arra hagyatkoznak,ami saját nézőpontjuk szerint helyes,viszont a Szerző neve az eredeti héber szövegben többször fordul elő,mint bármely más név vagy cím.

Tehát elismerik, hogy a judaizmus híveinek példáját követik,akikről Jézus azt mondta a

Máté 15:6-ban

"érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt"

Továbbá,azok a fordítók,akik kötelességüknek érezték Isten nevét legalább egy vagy talán néhány helyen a Biblia szövegében kiírni /jóllehet ezt nem tették meg minden olyan helyen, ahol az a héber szövegben előfordul/ nyilvánvalóan William Tyndale példáját követték,aki szakított az Isten nevének teljes elhagyásával,és azt a Mózes öt könyvének az 1530-as kiadásában feltüntette.
Benci43 2013.09.14 17:19:51
@Inspicio:

Semmi különösre,csak konstatáltam a szóban forgó feltevéseket.
Kedves JJ és mindenki más!Már lassan egy éve, hogy rátaláltam az oldalra, és nagyon megdöbbentem azon, amiket itt olvastam a JT vallásról és annak „kulissza titkairól”. Addig azt hittem, én ismerem ezt a vallást, de elég nagy pofáraesés lett a bizalmam vége. Most azért írom…..
Benci43 2013.09.05 09:17:28
AZ Hogy az Atya feljebbvaló a Fiúnál, és hogy a két személy nem egy és ugyanaz, azt Jézus imái is megmutatják, vegyük azt, amelyiket a kivégzése előtt mondott:

Máté 22:42

ezt mondva: „Atyám, ha úgy kívánod, távolítsd el tőlem ezt a poharat! De ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd "

Ha Isten és Jézus "egylényegűek", mint ahogy azt a Háromság-tan állítja, hogy tűnhet másnak Jézus akarata vagy kívánsága az Atyjáénál?

Héberek 5:7,8, 9:24

"Testének napjaiban Krisztus könyörgésekkel és kérésekkel, erős kiáltásokkal és könnyekkel járult Ahhoz, aki képes kimenteni őt a halálból, és kedvező meghallgatásra talált istenfélelméért. Jóllehet Fiú volt, engedelmességet tanult azokból, amiket elszenvedett"

Héberek 9:24

"Mert Krisztus nem kézzel készített szent helyre lépett be, amely másolata a valóságnak,+ hanem magába az égbe,hogy most megjelenjen az Isten személye előtt értünk"

Továbbá, ha Isten és Jézus azonosak, hogyan tudhat csak az egyikük bizonyos dolgokról? Például az emberi rendszer,vagyis a világ ítéletének idejéről ezt mondta Jézus:

Márk 13:32

"Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya"

Lukács 22:41-44

"Ő maga pedig eltávolodott tőlük mintegy kőhajításnyira, térdre ereszkedett, és imádkozni kezdett,ezt mondva:Atyám, ha úgy kívánod, távolítsd el tőlem ezt a poharat! De ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd" Akkor megjelent neki egy angyal az égből, és erősítette őt.De gyötrődni kezdett, és még buzgóbban folytatta az imádkozást,és verejtéke olyan lett, mint a földre hulló vércseppek."

Ha arra gondolunk,hogy milyen kapcsolatban volt Jézus a követőivel,még azután is, hogy feltámadt szellemszemélyként, a testvéreinek nevezte őket...
Vajon a Mindenható Isten testvérei lettek volna?
Vajon Isten hazudott volna az emberiségnek,mióta léteznek emberek a földön,az lett volna a célja,hogy megkeverje a legfőbb teremtésművét az élő embert?
Vajon azon tanítása,hogy a mennyet soha nem hagyja el,ebben is hazudott volna?
Esetleg fogjunk mindent a "misztikum" "mindent" tudására?
Isten nyíltan beszél,az égi,földi életről. Nem burkolja kétes találgatásokba.
Benci43 2013.09.14 12:09:16
@Ping-Pong:

Legyen neked a te hited szerint való,de az igazság még várat magára.
Egy biztos,közel vagyunk hozzá.
..
Benci43 2013.08.14 01:53:33
@sefatias:

" Ez egy sérült ember akinek külső megerősítésre van szüksége az önbecsülése fenntartására. Ami ebben az esetben azt jelenti, hogy olyan közegre van szüksége, ahol hülyének nézik, hogy így ő a világ bolondjának érezhesse magát, akit kiválaszt az Isten. És így máris úgy érzi, hogy ő jó keresztény mert bántják. Azt hiszem ezt hívják mazochizmusnak."

Most olyant válaszolok,amiért lehet "kedvesen" ahogy szoktátok kipenderítitek az embert :)
Szóval Sefa, akkor milyen lelkületű és identitású az az ember,aki a nászútján lefényképezteti magát "valakivel" a WC-n ülve, mezítelen alsótesttel,és nem tiszta tudatú megjegyzéssel posztol a facebookon magáról,a trónolás közben,elég sok ideig landolt a képed ott :):):) Jó reklám volt a testvéreidnek és még sokan másoknak :):):)
Benci43 2013.08.14 02:04:33
@Johnny Joker:

"No, de a kérésedet tiszteletben tartom, gondolom már kibírod, hogy a maradék 7 napban már nem bírod összedönteni az eddig 150.000 egyedi látogatóval, napi 300-350 rendszeres olvasóval és lassan 1 millió kattintással rendelkező 3 éves, antikrisztusi, sátáni, istengyalázó, hitehagyott fertő blogot, ami eddig több, mint 300 embert hozott ki közvetve vagy közvetlenül.

Te nagyon egyszerű, te. Amúgy kösz, jó kis látogatottságot hoztál, hála érte."

Ne tagadd Johnny, Ti is elég rendesen nézitek,jegyzitek, vagyis a statisztika maximálisan naprenden van :)
Benci43 2013.08.14 05:41:15
@sefatias:

"látod tesókám? Én a hátsó felemet sem szégyellem, de temég a szebbik feledet is :P "

Büszke tett volt részedről :) Gratulálok !
Egyszer megláthatod a "szebbik " felemet,megígérem :)