Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raszta_Pacal

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azonosították a rendőrök azokat a személyeket, akik Alcsútdobozon több tárgyban olyan mértékű kárt okoztak, hogy azok használhatatlanná váltak.   A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást három…..
Olyan olvasói levél érkezett a bicskeiek blogjához, amit írója a Csokonai Általános Iskola – Bicske, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Igazságügyi Minisztérium, az Ombudsman - OBH - Gyerekjogok biztosának, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, a Fejér Megyei…..
Raszta_Pacal 2015.11.27 08:46:10
Elnézést, de ezzel nagyon nem értek egyet. Ebben annyi logika van, mint a "számítógépes játékoktól lesznek agresszívek a gyerekek" kijelentésnek. A baj nem ebből fakad, sőt én amellett vagyok, hogy ez segít kiélni, sőt megélni "rossz hajlamaikat". Lényegében ugyanaz, mintha azt mondaná, ne olvassanak Harry Pottert, mert rossz hatással lesz a fejlődésükre. Frászkarikát! Erősíti a fantáziát, a kreativitást, a művészetet.
Az egyre züllő fiatalság valóban létező probléma, de szerintem az okok máshol vannak. Egy rohanó világban nőnek fel, amikor az idősebbektől már nem tudnak sok újat tanulni, mert azok egész egyszerűen le vannak maradva. Nehezebben haladnak a korral, a gyerekek viszont fogékonyak mindenre. Az a büdös helyzet, hogy mindennapi robotolás mellett folyamatosan bombázzák az embereket indokolatlan mennyiségű információval, etnikai káosz van, politikai propagandák csapnak össze a fejünkben még a wc-n is, mindeközben a fizetés elillan két hét alatt, a gazdaság meg pörög. Érthető, hogy mindenki meg van kattanva kicsit. A baj, hogy ez a fiatal generációkon csattan, mert ők csak sodródnak az árral, mert úgy nőnek fel, hogy alig van biztos pont az életükben. Én egy köztes generáció vagyok (26), de azt mondom nem az élményektől kell félteni a gyerekeket, hanem azt kellene megmutatni nekik, hogyan élhetik meg azokat a leg...tudatosabban? Ehhez persze az kell, hogy ne plakátokra mutogassunk meg pc játékokra, hanem elismernünk a felelősségünket, hogy mi építjük a társadalmat, amiben felnőnek. Üdv, Pacal.
Raszta_Pacal 2015.11.27 22:39:57
@József Bárányos:
Üdvözlöm. Lehetséges, hogy egy kicsit félreértettük egymást. Nem vagdalózásnak szántam a hozzászólásomat, egyszerűen csak sajnálom a mai fiatalokat kissé. Egy ilyen bizonytalan világban nehezen találják meg azokat a biztos pontokat az életben, amik mentén meghatározhatnák a jövőjük irányát, és célokat tűzhetnének ki. És mint mondtam, az idősebbek - mint elsődleges biztos kapaszkodók - is egyre jobban lemaradnak - kialakul egy generációs szakadék -, ezért jobb híján saját maguk próbálnak meg boldogulni. A társadalmi normák már csak egyszerű dogmák lesznek, hiszen napról napra fakul a bennük lévő bizonyosság.
És hogy a kérdésére válaszoljak - amit ezúton is köszönök -, felhozok egy gyakorlati példát a közösségi felelősségemről. Talán apróságnak tűnhet, de most ennyivel tudok hozzájárulni. A fiatalabb korosztállyal többnyire a kocsmában tartom a kapcsolatot. Sajnos be kell látni, hogy egyre fiatalabban kezdik "az életet" a srácok, és ennek a folyamatnak már nem tudjuk útját állni, és véleményem szerint nem is kell. Egyszerűen el kell fogadnunk, hogy így próbálnak meg lépést tartani a világgal. A legtöbb amit tehetünk, hogy megtanítjuk őket a tudatosságra. Bármilyen furcsán hangzik is, a kocsma erre remek hely lehet, ha beszéli az ottani nyelvjárást. :) Lényegében szociális közösség a maga íratlan szabályaival, a mi esetünkben családias emberekkel. Egy ilyen légkörben sokkal oldottabbak, és sokkal inkább megélik magukat. A mi - hangyányival idősebbek - dolgunk, hogy ilyenkor a jó mederben tartsuk dolgokat. Rávezetjük őket arra, hogy a lazításban, bulizásban is meg lehet találni a mértéket, anélkül, hogy korlátoznánk őket. Ha megtaláljuk a kulcsot az emberhez - amihez egy sör a lehető legjobb társaság -, hasznos segítséget adhatunk ahhoz egy fiatalnak, hogy megtalálja a saját stabil támpontjait ebben a kaotikus világban. Ezen kívül dolgozó, adózó polgár vagyok, de ez sajnos manapság semmit nem jelent. :)
A névtelenségről annyit, hogy engem tízből kilencen Pacalnak ismernek, de üdvözlöm, Keindl László, egy volt tanítványa. Bár megjegyzem, egy anonim hozzászólás legnagyobb előnye, hogy a buta emberek nem kezdenek el személyeskedni, ahelyett, hogy a mondandómra figyelnének. Így is, úgy is felelősséggel tartozom azért, amit kimondok, vagy leírok.
Üdv, Ke... kit hülyítek? Pacal
presshelsinki via Helsinki Figyelő  13 olyan kérdésre adunk választ, amelyet gyakran intéznek a Helsinki Bizottság munkatársaihoz. A menedékkérők miért nem a rendes határátkelőket használják, miért nem repülővel jönnek? Mennyibe kerül ellátásuk az országnak? És…..
A Bicskei Szóhoz az elmúlt napokban férfiingek, asztaliteniszhez asztal és ütők, gyerekjátékok és sütemény felajánlások érkeztek, korántsem költségtérítésből élő, korántsem milliós fizetésű hivatalos személyektől, nem olyanoktól, akik kis füzettel, ruhapénzből…..
Búzakalász 66 Felcsút Kft. vásárolta meg tavaly ősszel az Erőmű-tavat (Póctetői tó) és környezetét. A közkedvelt és szép bicskei pihenőterület tulajdonosa tehát Mészáros Lőrinc, aki egyben Felcsút polgármestere.      A szerző felvétele    Az ingatlant - mármint…..
Itt van az alkotmányi háttere azoknak a polgári védelmi beosztásoknak, amiket minden tisztességes háttér-kommunikáció nélkül kaptak meg a város lakói  Fontos és hasznos lépés. Véletlenül azért készítik elő mindezt közvetlenül a választás előtt, mert jól illik abba a…..
Ma délután a vasúton hazafelé tartva ért olvasónk hívása 14 óra 30 táján, melyben jelezte, hogy Bicske főterén a Spar parkolóban légi mentő landolt. Mint 15 óra után a helyszínre érve megtudtuk, a parkolóban rosszul lett beteg mentése érdekében először az Országos…..
Raszta_Pacal 2014.09.23 21:38:54
Mint arról már beszámoltunk, kb. 1400 négyzetméter külső falfelület felújítása és 600 négyzetméteres tető építése zajlik a bicskei római katolikus templom épületén 2007-ben elkészített tervek alapján, az Európai Unió (EU) által támogatott Új Széchenyi Terv révén…..
A régi Áruház földszintjén lévő egy webezőhely nem bírta kapacitással.  A már menekültek által kapcsolattartásra használt, debreceni cég által már egy ideje  működtett netklub mellett hamarosan újabb nyílik - a szomszéd helyiségben. Ennek jó oldala is lehet:…..