Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bela von Tripper

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slovensko, do toho! Hülyemagyarok 2014.08.25 11:58:22
Avagy, "mit szuszogtok, mint tót a pinában?" Itt az újabb magyar hiszti, villámgyorsan elterjedt a Facebookon Peter Oravec szlovák szlengszótára, amelyet idén adott ki a prágai Maxdorf kiadó. A hír hallatán egyrészt szomorúan vettem tudomásul, hogy már húsz év eltelt a Braňo…..
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én! Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson. Ha megélesítem fényes kardomat és ítélethez…..
Bela von Tripper 2013.07.29 09:27:07
@spinat: Az Ószövetség jelentős része egy tipikus közel-keleti BTK. Disznót ettél ? Halál ! Színes ruhád van ? Halál ! Kiverted a faszodat ? Halál !
A "valláskárosultak" olyan emberek, akik elvesztettek minden egyéb támpontot, értékrendet, és emberi közösséget az életükben, a gyülekezetben viszont törődnek velük, gondoskodnak lelki szükségleteikről, sőt, még akár munkát is adnak. Cserébe egyszer talán kérnek valamit. Teljesen olyan, mint a náci vagy a kommunista párt. Az emberek egy része nem képes vezetés vagy közösséghez tartozás nélkül élni, itt Magyarországon a kis, spontán közösségek (mint pl. az egy utcában lakók közössége) dezintegrálódtak, hát maradnak azok a "kezdeményezések", amelyek összeszedik a híveket és visszaélnek a kiszolgáltatottsággal.
Bela von Tripper 2013.07.29 09:07:46
@telihold83: Jézus és Isten pontosan azok a csávók, akiket a Biblia leír. Lehet belőlük valami popsztárt faragni, mint Krisnából, de akkor végképp semmi közük a Bibliához, ami pedig őket definiálja.
Korruptak vagy véreskezűek az egyházak ? Hát persze, ezek ellenőrzés nélküli multinacionális szervezetek, saját törvényekkel és a nyilvánosság kizárásával. Na, hogy hívják az ilyeneket ? Maffia ? Kommunista párt ?
Bela von Tripper 2013.07.29 09:18:06
@otapi: A Sátán már későbbi interpretáció, az eredeti Ószövetséget, ha elolvasod (legjobb persze olyan változatban ami héber, vagy abból fordított), eléggé más dolgok vannak a kritikus helyeken. Ez a Lucifer-sztori is csak a Szent Jeromos-féle fordításban jelenik meg (Vulgata), aki bátran átírogatta a szöveget. en.wikipedia.org/wiki/Lucifer