Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MercyPeriod

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..
MercyPeriod 2019.03.06 13:35:05
@Bambano: engedd meg kérlek, hadd idézzek töled:
"23 éves nyikhaj a cégbe, mindjárt ő lesz a főnök" ,
"örüljön, hogy kielégítheti a kis taknyos igényeit" ,
"munkák közötti ugrabugrálási lehetőség is"

-> nem haragudj, de nem tudok elmenni a szavaid mellett anélkül, hogy észre ne vegyem mennyire süt belölük az a megvetö lenézés és a közfelfogásban a tipikus kismagyar-vállalkozói réteg imidzséhez tapadt zsigeri fasiszta virtus, amely szemlélet manapság munkavállalók sokaságának ad indokot a munkahelyváltásra.
Ez volt a leginkább jellemzö munkaadói szemlélet középvezetöi szinten a rendszerváltást követö idöszakban. Ez a tipusú vezetöi szemlélet az, amelyre nem lehet jószívvel azt mondani, hogy vezetöi szemlélet, legfeljebb véresszájú hadvezéri.
Tiszta szívböl remélem, hogy egyszer sikerül megtalálnod magadban az eredetét ennek az ellenszenvnek és dolgozni tudsz rajta, mert emberalattivá tesz, ami végeredményben senkinek sem jó, de legföképp neked nem.
MercyPeriod 2019.03.06 16:02:39
@Bambano:
"képes vagy felfogni, hogy ez nem az én hozzáállásom"

-> értem mire akarsz itt utalni, de neharagudj a kommentedböl elsö, második, de harmadik olvasatra sem derül ki, hogy:
- hol végzödik az általad gyakorolt stílus és válogatott szóhasználat
- és hol kezdödik az idézett hr-eseké.

A hr-esek véleménye evidensen következik a mondataidból, de a stílusod teszi ambivalenssé a hr-esekkel való egyet-nem-értésed hitelességét.
  Ha valaki azt állítaná, hogy a csajozásnál az anyagiak semmiféle szerepet nem játszanak, valószínűleg abban a pillanatban abbahagynám a beszélgetést és el is búcsúznék. Ez az álláspont nyilvánvalóan köszönőviszonyban sincs a valósággal, ám a másik véglet ugyanúgy fals. Szó sincs arról, hogy a…..
MercyPeriod 2019.01.10 08:38:36
@G. Nagy László: Azért egy - a tudomány által számtalanszor megcáfolt - tényt nem hasonlítanék össze egy egyéntöl erösen függö, intuitív és tudományosan nem vizsgált feltételezéssel ("a pénz megléte a csajozásnál semmiféle szerepet nem játszik" ).
Az a kijelentés, hogy nem kell pénz ahhoz, hogy az ember csajokat szédítsen meg, nem egyenrangú kijelentés azzal, hogy "zöld az ég és kék a fü"!
Egyszer már próbáltam megfejteni a Puzsér-rejtélyt. Most újra nekirugaszkodom, hátha ezúttal sikerül. Az Egyenes beszéd című ATV-műsornak van egy blokkja, amikor a műsorvezető és még két újságíró faggat egy közéleti személyiséget. Tegnap este például Puzsér Róbertet. A tizennyolc percnyi…..
MercyPeriod 2018.12.13 10:31:30
@Zöldi László: Tisztelt Zöldi László Úr! Jól értem, hogy az az Ön álláspontja, hogy a forma elöbbre való a tartalomnál és a forma azért számít jobban, mert a forma árulkodik a tartalomról, tehát ennélfogva több annál?
Ha következetesen végiggondolom a fenti kijelentést, akkor az alábbi következtetés vajon megállja a helyét? ->

- Magyarország jelenlegi kormánya demokratikus (tartalom), mert demokratikus választáson (forma), többségi szavazattal (forma) került hatalomra és a szétválasztott hatalmi ágak(forma) és az ellenzéki sajtó(forma) létezése a bizonyíték arra, hogy az országban továbbra is demokrácia van(tartalom), tehát a hatalmi ellensúlyok müködnek(tartalom).

Az engem körbevevö világon alapuló megfigyelésem engem arra enged következtetni, hogy a forma a megtévesztés eszköze: megtéveszt azzal a percepciómmal kapcsolatban, hogy a tartalommal minden rendben, nem kell a tartalom részleteivel foglalkoznom.

Kérem fejtse ki a véleményét ezzel kapcsolatban, vagy segítsen rámutatni arra, hol tévedek.

Köszönettel,
egy netes kommentelö
Na megint egy kis jövőkutatás. Átlagtól legalább valamiben eltérőbbek amikkel kapcsolatban írok. Első cikk azért érdekes, mert a cikk szerzőjének érzelmei hatalmasat hullamzanak megállás nélkül. Csak ezért érdekes. Szóval úgy képzeljétek el, hogy ez lesz a jövő és tök jó lesz és borzalmas lesz, de…..