Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lina25

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, nem régiben kezdtem csak olvasgatni az oldalt, tetszik, hogy van Bicskének egy ilyen fórum jellegű tájékoztató honlapja. Nem tudom szabad-e ilyet kérni így újoncként, de megköszönném, ha lehoznátok a levelemet, hátha tudunk egy picikét másabb szemszögből közelíteni a…..
Lina25 2013.07.24 19:05:53
Kedves Levélíró!
Sajnálom, de én a másik tábort erősítem, aki nem szívesen látja ezeket az embereket a közvetlen intimszférájában.

Ha megengedi reagálnék néhány mondatára melyet most idéznék is:
"és nyilván nekik sem egy leányálom, de mégis azt mondom, hogy nagy részük értelmes és tisztességes,.... kissé kaotikusnak tűnik a városkánk,"

Nekik nem leányálom a helyzet? Miről beszélünk? Délelőtt 9 órától ott tobzódnak a központban, és várják a szabad számítógépeket, hogy netezhessenek, márkásabbnál márkásabb ruhákban járnak, a mi adófizetői pénzünkből élnek, és ha nincs jobb dolgok, mint a téren ücsörögni, vagy a tescoban és egyéb bevásárló központokban vásárolni, akkor az a legjobb poén, hogy sétálgatnak a városnak eddig nyugodtnak hitt utcáiban, felzavarva ezzel az ott lakók életét, és szólítgatják az egyedül hazafele igyekvő, fiatal, lányokat anyukákat. Szóval miről beszélünk?

Sajnálom, de a város helyzete jelenleg nem kissé kaotikus, hanem kilátástalan, és többen vagyunk azok, akik ezzel egyet értünk, csak kevesen merik vállalni nyilvánosan is a véleményüket. Sértő volt az a cikk is, melyben a lakosság menekültekhez való viszonyát elemezték, s zárszóként annyit írtak így él együtt két népcsoport.

Lassan ott tartunk, hogy helyi embereket nem látni az utcákon, csak őket, s ez véleményem szerint elárul valamit. Sajnos azt gondolom és nem akarnék pesszimista lenni, hogy tehetünk mi bármit is, ez a helyzet egy ideig így marad, ők itt élnek (reméljük csak egy kis ideig) de akkor legalább maradjanak a tábor falain belül.
Ne kelljen nekünk, a saját városunkban, a saját otthonunkban kerülgetni ezeket az embereket.

Örülök, hogy ilyen jól megtalálta velük a hangot, de Ön csak egy ember a Bicskén élő 12.000 lakosból.

Köszönöm, ha elolvassa a hozzászólásomat, s mint ahogy azt a levele első mondatában megfogalmazta, én csak a véleményem szeretném megosztani Önökkel.
Lina25 2013.07.26 20:10:32
Szép jó estét minden kedves Olvasónak!
Kedves Transferatu!

"Látta már, hogy ülnek egyesével, maguk elé meredve, összetörten este a gimi beton-korlátján? Maga szerint jó a céltalanság? " Isten lássa lelkem, egyáltalán nem a civakodás hajt, nem is mennék bele a szavak hámozgatásába, de ezt a gondolatsort Ön sem gondolta komolyan. Napi szinten járom Bicske utcáit gyalogos szerrel, de még soha olyat nem láttam, pedig most már céltudatosan figyelem is a viselkedésüket, hogy magába roskadva ülnének. Céltalanság? Ugyan már miről beszél?

Tudja ki céltalan ebben az országban? Az a rengeteg magyar, akinek a deviza hitel miatt elvitték a vagyonát, házát, életét, amiért egész eddigi életében dolgozott, utcára került, és kilátástalan további élete. Nem ezeknek az embereknek, akik eljöttek egy másik országból, itt menedéket kaptak, és mindent ami a jó megélhetéshez szükséges, jelen körülmények között.

"Ha magyar srác szólít le valakit az utcán, az elfogadható, ha menekült, az nem? Ha magyar ember megy - legyen akár nem helybeli - végig a nyugodt utcán, akkor az elfogadható..." igen kedves Transferatu, hiszen ezért hívják országunkat Magyarországnak és nem Afganisztánnak.

S tudja mindezzel csak az a gond, hogy próbálnánk meg mi más országban menekültként így viselkedni, hát nem tudom, hasonló jóindulat lenne e az ottani lakosokba.

S a végeredmény még mindig csak annyi, hogy többen vagyunk azok, akik távol akarják innen látni, mint azok akik meg akarnának velük barátkozni.

Legyen szép estéjük.