Regisztráció Blogot indítok
Adatok
man at work (törölt)

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
man at work (törölt) 2013.08.09 15:51:24
@reboot:

Csodálkozom a válaszodon?
Nem. Pedig szeretem volna.

Na ezért lépek le. Ez már nem az én harcom.
Amikor nem akar megmenekülni az áldozat, ott nincs mit tenni.

Elárulom egy titkos vágyam (persze tudva azt, hogy ember tervez, Isten végez!): Én nem akarok kisegítőszolga lenni, vén meg főleg nem! Soha nem éreztem ere vágyat, de másra igen...
Én olyan szeretnék lenni, aki a nagy nyomorúság alatt lelket önt a sajátjaiba, és segít megláttatni az igazságot az addig hitetleneknek, mert rengetegen lesznek, akik végre feleszmélnek.
Na, ha az sikerülne, és jól is csinálnám, azután tudnám jó szívvel elmondani: "Ez jó mulatság, férfimunka volt!" (persze a mulatságot nem úgy értem!)

reboot, te férfi vagy? Eddig nem is gondoltam volna rólad dr. G. :)
man at work (törölt) 2013.08.09 16:28:09
@reboot:

"nézd, az tény, hogy a nwt belehamisítja a saját >>FIÁNAK<< vérén kifejezésbe a FIÁNAK szót, ami sehol sincs a rendelkezésre álló TÖBB EZER fennmaradt szövegrész között ....

javaslom megismerni az izraelitáknak a véleményét erről"

- 1. Csak a nyilvánvalót tették nyilvánvalóvá. De látod, hogy némi kutatás után ugyanoda jutottam? (pedig nem tudok ógörögül)
Ti ellenben kihasználjátok ezt, és az ehhez hasonló verseket, hogy félrevezessetek másokat.
Ellenben mi van a Károli-féle betoldással, ami nyilvánvalóan hazugság: „Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben: az Atya, az Ige, a Szentlélek, és ez a három egy”

2. Annyiszor írtam, úgy látszik nem elégszer: Javaslom megismerni az izraelitáknak a véleményét arról, hogy ki Isten. Jézust tekintve tévedésben vannak, de Isten kilétét illetően fel tudnának világosítani itt sokakat. (ezért örültem volna egy zsidónak, mert vele helyretehettünk volna sok mindent Isten kilétét illetően)

Vagyis semmi mást nem kéne tenned, csak néha megfogadhatnád a saját tanácsaidat, te... TE FÉRFIÁLLAT!
Kérdés: Volt már rajtad női bugyi?
man at work (törölt) 2013.08.09 17:06:12
@Benci43:

Ez teljesen korrekt volt!
El is szégyelltem magam (az utolsó kommentem végére gondoltam), de az az igazság már elfáradtam (érzelmileg is), és olyankor tudok hülyeségeket írni.
Tényleg hiábavalóság ez, itt, így, de... de ki tudja.
Pl én már vagy ezer kommentet írtam, de lehet, hogy azoknak összesen nem volta annyi hasznuk, mint amit most te írtál nekem.
Majd meglátjuk...
Amit viszont neked címezve (sokaknak, a mieinknek) írtam (immár tapasztalatból), azt nagyon komolyan gondoltam.
Igazából, megszenvedtem azt az egészet, pl sokszor gyülibe sem mentem emiatt a történet miatt, és az itt felhalmozódott feszültség miatt visszaestem bizonyos területen.
Egy időben pedig olyan kiábrándultság, reményvesztettség tört rám, teljesen hiábavalónak éreztem, hogy bármit is tegyek Isten szolgálatában.
Szóval piszkosul veszélyes itt lenni, és teljesen jogos a figyelmeztetés a társulat részéről.

Mint említettem, már a végére értem ennek a történetnek, de még négy dologra válaszolnom kell.
1. kereszt-kínoszlop
2. bizony mondom neked ma, - ..., ma
3. Isten népének beazonosítása
4. az zsákbamacska, az is lehet, hogy kihagyom a 'lehetőséget'.
Talán hasznos lesz amiket írok, talán nem, de te tudod, már nem a begyűjtésről van szó alapvetően, hanem hallják az emberek a figyelmeztetést, ahogy Noé napjaiban.
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
man at work (törölt) 2013.08.09 12:42:16
@sefatias:

Én nem bánom.
Egyre hívnám fel a figyelmed: Ha te magad nem is ülsz gúnyolódók székében, de olyanokkal vagy egy táborban, akik igen.
Sok kérdés van, de nekem most csak egy:
Miért lepődnek meg azon a gúnyolódók, ha gúnyolódnak velük?

Hogy senki, tehát én se üljek gúnyolódók székébe?
Akkor hogyan vennék észre magukat? Marad a görbe tükör, ami talán megmutatja a gerendát a szálkát keresők szemében.

És kettő lett belőle:
Az feltűnt itt valakinek, hogy kértem egy felületet, arra, hogy menjünk végig a főbb témákon és gondolkodjunk együtt, keressük az igazságot (MERT EZ A LÉNYEG, NEM!?), de nem ötletelve, vagdalkozva, gúnyolódva, embereket-, egymást alázva, hanem a Biblia alapján. CSAK.
Mert írta valaki, hogy nem a vallásokat hagyta Isten az emberekre, hanem a BIBLIÁT!
Ez tökéletesen igaz!!!
De még válaszra sem méltattak. Én tudom az okát, ami hihetetlenül egyszerű:
A végére kiderülne, hogy Jehova Tanúinak van igaza. A hibáik ellenére!!!
És ezzel borulna minden, amit itt csináltok.

Tudjátok most mi jutott eszembe? (most megtudjátok :)
Ez az egész olyan, mint a Torinói lepel. Már régen, cáfolhatatlanul bebizonyosodott, hogy nem Jézus testét borította, de a K. egyház tovább lebegteti, és ezzel vastagon félrevezeti a híveit (tudatos, előre megfontolt hazugság és nem egy sima tévedés!), hogy lehet, hogy mégis Jézus testét fedte? - igen így kérdő alakban, ami a kételyébresztés sajátja, ami kitől is ered?
"Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?" (1Móz 3:1b) - kis emlékeztető.

Én nem azért vagyok dr. genya :) mert rosszat akarok nektek, pont ellenkezőleg!
man at work (törölt) 2013.08.09 13:43:20
@karalabe4:

Előbb egy személyes: Te tudod ki vagyok, csak azért nem válaszolok (már, ha kérdeztél volna :), mert megszüntettem azt az elérhetőséget.

A plasztika műtét ellőt álló barátunknak (lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de mintha lenne valami az arcával, ami orvoslásra szorul) pedig azt üzenem: Rossz válasz!
Az igazság keresése és a kételkedés (mételye) között óriási a különbség.
Mire alapozok?
Amit ő vitat, azzal nem Jehova Tanúi ellenében vagy a tanításaik ellenében vitatkozik, hanem a BIBLIÁBAN LEÍRTAKKAL!
Érted (mond, hogy legalább Te megértesz!), Istennel vitatkozik.
Amit ő ír az nyilvánvalóan ellentmondás, DE MIÉRT?
Erre kéne tudni válaszolni, AZTÁN jöhetne a munka. (én tudok válaszolni - mondom ezt csak halkan.. csak neked.. csak most.. csak itt négyszemközt)
man at work (törölt) 2013.08.09 14:13:54
@karalabe4:

Köszönöm a válaszod! De mit is kérdeztem? :)

Írnám, hogy van új elérhetőségen, de valószínűleg nemsokára ennek is annyi, hisz ismersz.
Én így menekülök. Megszüntetem a lehetőségét a kísértésnek, mert amiről nem tudok (vagy nem kapok híreket) az nincs :)
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
man at work (törölt) 2013.08.07 09:29:23
És hová vezethet, aki magában olvassa a Bibliát?
Például ilyen téveszmékhez, őrültségekhez, Jézusnak, és Isten személyének, szándékának a megcsúfolásához, bemocskolásához:

www.youtube.com/watch?v=LJIQpvPjkN0

Amúgy ez egy nagyon okos nő, az tény. És? Mire ment vele? A maga szintjén? Mire jutott a nagy eszével a Biblia értelmezésének tekintetébe?
Akkor egy nála kevésbé iskolázott ember mire juthat el?
Röviden: Sehova.

De nem az ilyenek az igazán veszélyesek, hanem mondjuk Joyce Meyer.
Na őnála nagyon oda kell figyelni, mert a saját életéből vett példáival, nagyon természetes, nagyon megnyerő modorával érzelmileg könnyen magához láncolhatja az embereket.
Több gondom van vele. Azonkívül, hogy rengeteg embert vezet félre, a legsúlyosabb - és ez nagyon jól mutatja, hogy valójában mennyire figyelmen kívül hagyja Isten szavát, és csak a sajátját nyoma:
"A tanítást azonban az asszonynak NEM ENGEDEM MEG, sem azt, hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendben. Mert Ádám teremtetett először, Éva csak azután, és nem Ádámot vezette tévútra a kísértő, hanem az asszonyt, és ő esett bűnbe." (1Tim 2:12-14)
- Vagyis bármennyire is szépen beszél, figyelmen kívül hagyja a Bibliában leírtakat.
Kérdés: Mégis mi jót taníthat egy olyan, aki Isten parancsát semmibe veszi?
man at work (törölt) 2013.08.08 09:07:38
@reboot:

"a vezető testület nem ezt csinálja?

olvassák a bibliát, aztán jön vmi megvilágosodás, és átírják a nemzedékes tanítást ..."

Sokadszorra írom: A változás valójában FEJLŐDÉS, HALADÁS a korral, a változás előremutató, és a hibák fel-, beismerése az őszinteség egyik formája - ez pedig sokat ér!
Amúgy gondoltál már magadra maradiként, ami a haladás ellentéte? - lassan kezdj el így gondolni magadra.
Szerinted miért írtam felsorolásszerűen, hogy kinek mi volt az igazság az adott korban? Sőt, már a régiek is megértek változásokat a saját életidejükben.
Csak egyet: Mária, Jézus anyja mást tartott igaznak Jézus megszületése előtt, majd a megszületése után, majd a halála után.
És az is elgondolkodtató, hogyan lehetséges, hogy egy angyal beszélt Máriával, és még sem hitt a fiának, csak a halála után fogadta el (talán valamelyik apostol alapos tanúskodását követően!!!), vagyis látta, de mégsem hitt...
Itt valaki felvetette ezt a problémát. Az a helyzet, hogy az ismeret (tudás, látás), a hit, és a bizalom együtt kell, hogy meglegyen egy embereben (és angyalban). Furcsa, de tényleg így van: Aki látja, mellette szüksége van hitre is (Jól látok? -elképedt arccal, vagy Nem hiszek a szememnek! - döbbent arccal), és bizalomra... Ez az egyik új felfedezésem. Hiába tudom, hiába erős a hitem, de ha nem bízok eléggé, akkor nem teszem meg, amit kell. Nem merek hátradőlni, mert nem bízom abban, hogy majd elkap valaki.
Egy valami nem változott soha, bár sokaknak mez még nem volt megfogalmazva papíron, de szívük hústábláján igen:
"féld Jehovát, a te Istenedet, hogy mindenben járj az ő útján, szeresd őt, és szolgáld Jehovát, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből; hogy megtartsd Jehova parancsolatait és rendeleteit, ... Íme, az egek, még az egeknek egei is, a föld és minden, ami rajta van, Jehováé, a te Istenedé." - Ez az egy nem változott és nem is fog változni soha!!!

Na de vissza... Tudod, én nem is akarnék örökké élni egy olyan világban, ahol már az első napon dogmatikusan megmondják a frankót, és az lesz... örökké.
Új dolgok felfedezése, megismerése, megtanulása és az ezekből fakadó öröm...
Isten annyira összetett személyiség, hogy két örök élet is kevés lenne a megismerésére "Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!" (Róma 11:33)
Ezért is csodálatos a Biblia, hogy abból a felfoghatatlanul temérdek dologból kapunk egy szeletkét, egy rövid ismertetőt (egy programfüzetet :)amiből mégis megismerhetjük Őt a maga valójában. Ha semmi más nem bizonyítaná az isteni ihletettséget, önmagában ez az egy tény, igen.

És emlékeztetnélek újra, hogy kb 1700 év masszív sötétség után, felpislákolt a fény. Azok az emberek szinte a semmiből rakták újra a Biblia értelmezését. Csak azt tudták, hogy valami nem stimmel, és szerették volna megismerni végre(!) Istent, amint van.
Persze, hogy eltartott egy ideig a szálak kibogozása, és néha újra vissza kellett térni és más fogást keresni, mert rossz szálon... rossz úton indultak el.
Elmondanám, hogy nem az volt a hiba, hogy tévedtek, hanem az lett volna a hiba, ha feladják!!!!!!!!!!!!!!!!!
Változás jó.
man at work (törölt) 2013.08.08 10:23:15
@Johnny Joker:

"„Ha embert követnénk, kétségkívül más lenne a helyzetünk; az egyik emberi ötlet kétségkívül ellent mondana a másiknak, és azt, ami egy vagy két vagy hat évvel azelőtt világosság volt, most sötétségnek tekintenénk. Istennél azonban nincsen változás, még a visszafordulás árnyéka sem, és így van ez az igazsággal is; bármely ismeretnek vagy világosságnak, amely Istentől jön, olyannak kell lennie, mint a szerzője. Az igazság új szemlélete sohasem mondhat ellent egy korábbi igazságnak. Az „új világosság” soha nem oltja ki a korábbi „világosságot”, hanem növeli azt.”-- Zion's Watch Tower, February 1881, page 3"

- 1881-ben? Ember, akkoriban sokan még azt hitték, hogy lapos a föld. ???!!!

Továbbra sem értem. Elkezdtek valamit a semmiből felépíteni. Komolyan gondolták, őszintén törekedtek a jóra, a fent leírtakat is!
Hibázta, miért ne igazították volna ki a hibájukat? Mondták volna dogmatikusan, hogy "Csak mert" !?
Igenis, ezután is ELVÁROM. hogy ha felfedeznek egy tanításbéli hibát, azt igazítsák ki!

Amúgy megint nagyon rosszul nézel ki... olyan sápadt vagy.
Eszel te rendesen? Alszol eleget? Egy kis napfény csodákra képes.
Jehova Tanúi egy új DVD filmet kaptak a nyári kongresszusukon. Az elmekontroll módszerekkel és agymosó technikákkal manipuláló film a leggyengébbeket célozza: a fiatalokat. A film kritikáját itt olvashatjátok. Filmkritika: A tékozló…..
man at work (törölt) 2013.08.05 08:36:28
Első blikkre:
Tényleg jól hangzik amiket írtál, és akár igazad is lehetne, de nincs.
Jehova Tanúi egy egész világon átívelő nagyon sokféle gondolkodású, különféle kultúrából és különféle családi háttérrel rendelkező, különböző korú, nemű emberek közössége.
Mindannyiukat meg kell tudni szólítani, ez pedig nagyon nehéz feladat.

Nekem sem jött be a film, de másért nem. Bennem az fogalmazódott meg a végén, hogy ez a srác szinte nem is szenvedett semmit.
Saját feje után ment. Mindent kipróbált amit akart. Úgymond élvezte az életet, a sikert, a pénzt, az elismerést, egy szép lány szerelmét, a világban pedig semmilyen konfliktusba nem keveredett a hite miatt.
Egy dolog volt, hogy kirúgták a munkahelyéről. De akkor is milyenek tűnt a (ki nem mondott) reakciója? "Miért pont engem, miért nem mást?"
De mégsem emiatt nem tetszett, hanem nem lett lezüllesztve eléggé a karakter.
Én bemutattam volna és rágyúrtam volna arra, hogyan süllyed egyre lejjebb és lejjebb.
Prostituáltak, drog, pia, éhezés, koldulás, és a legvégén egy sikátorban összeverve egy pocsolyából, vagy egy WC padlójáról szedtem volna össze.
Majd az eszmélés után, ahogy végignéz magán és végiggondolja (összevágva képekben mutatva) mit is csinált az elmúlt hetekben, hónapokban, és ráébred mit adott fel, sírva, könyörögve, őszintén megbánva a tettét imádkozik Istenhez és bocsánatot kér Tőle, és aztán feltápászkodva elindul haza, a városban gyalog, kiérve a főútra stoppal (talán egy disznókat szállító kamionban).
Rengeteg drámai képet lehetett volna bemutatni, ami által meg lehetett volna mutatni ennek a szennyes világnak az igazi arcát.

A család jóléte semennyire sem zavart. A bemutatott országban ez az életszínvonal jár egy normálisan dolgozni akaró, tudó embernek. Másrészt nem lopták a pénzt, hanem megdolgoztak érte kétkezi munkával.
Gondolj bele, hogy Ghánában mit gondolhattak a pár dollárnak megfelelő összegből élő tanúk?
A probléma a lényeg! Ghánában is történhet hasonló, az ottani életszínvonal szerint,
csak ott a családi vállalkozásban seprűt fonnak, és a srác öröksége mondjuk nem 100 ezer dollár, hanem 100.

A felállás: "Szeretteim, mint jövevényeket és ideiglenes lakosokat buzdítalak titeket, hogy folyton tartózkodjatok a testi kívánságoktól; ezek azok, amelyek hadjáratot folytatnak a lélek (szellem) ellen." (1Pt 2:11)

A srácnak volt egy szerető, hitben egységes családja, ami nagyon ritka kincs!
Volt munkája, amit jól csinált sokak megelégedésére, és amiben úgy mond a maga ura volt, mint egy családi vállalkozás részese. És bár a fater volt a főnök, de mégsem egy idegen cég akárki főnöke/tulajdonosa ugráltatta és dolgoztatta éhbérért, rendelkezve az időbeosztásáról. Óriási a különbség!
És mindezek felett, a szellem dolgokkal is rendszeresen tudott foglalkozni, vagyis az első helye tudta tenni az életében a Királyságot (Mt 6:33, 34)
Ergo: Mindene megvolt az emberünknek!!!

Szerintetek jó többre vágyni, de folyamatosan az jön át, hogy figyelmen kívül hagyjátok a Biblia (és nem a VT!) tanácsait, és a saját fejetek után akartok menni.
Ideglenes lakosnak lenni mit jelent? Hogy most megszerzel magadnak mindent "Élj a mának.", vagy igyekszel normálisan, becsületesen, Isten szeretetben végigélni ezt a pár évet? (Zsolt 90:10)
Nem pár év? Persze megélni többnek tűnik, de egy örök élet mellett, bakfitty!!!
Ha pedig ebben nem bízol, akkor milyen hited van neked tulajdonképpen?
Én úgy fogalmaznék: Kiigazításra váró.

De a vége volt a lényeg (nem a filmé, hanem az elemzésé): Itt derült ki mit is akartak bemutatni: Ugyanis Sátán folyamatosan finomít a támadási formáin. nem megy szemből? Akkor majd hátulról (vagy oldalról).
Vagyis az, aki le akar téríteni a helyes útról, a mai világban nagyon nehezen észrevehető sokszor.
Nem mindenki egy tróger, piás, folyamatosan káromkodó ember.
Szépen öltöznek, szépen beszélnek, múzeumokba járnak, kartatív tevékenységet folytatnak... stbstbstb. DE!
Vagy teljesen figyelmen kívül hagyják Istent.
Vagy idegen, Isten által semmire sem tartott isteneket imádnak és nekik 'áldoznak1.
Vagy látszatkeresztények.
Vagy ami a legfélrevezetőbb, saját hittársaink, akik talán még a rokonaink is, és bár ott vannak a gyüliben, de a szívük már távol van Istentől.

Csak egy idézet a cikkből: "Az állandóan Bibliát bújó szülők persze semmit nem értenek."
- "Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz." (Józs 1:8)
"hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal." (Zsolt 1:2) - No comment.

Egyelőre ennyi. Most már lehet kötözködni ezerrel, skacok.

by lone wolf

:)