Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanar

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Tanar 2013.07.22 14:47:07
@MetroGoldwinMayer: Hű, ezek némiképp kitekintenek a topikból. Talán a "A politikusok és a sikeremberek pedig nem bízzák az állami oktatásra a gyerekeik nevelését" megjegyzésre:
Az én tapasztalatom (és elég széles körből származó információim) szerint ez nem függ össze azzal, hogy politikus vagy sikerember volna a szülő. Elsősorban értelmiségi attitűd rejlik mögötte, másodsorban pénzkérdés. Függetlenül attól, hogy a szülő állami funkciót lát el vagy vállalkozó.
Tanar 2013.07.22 15:18:23
@jürgen baromartz: Kedves Jürgen, ami a megbecsültséget illeti:
1. Ezen a pályán is, mint másutt, gyakori, hogy azok a leghangosabbak, akik a kevéssé gondolkodnak. Mi megbecsülnivaló volna egy butaságokat szétkürtölő tanáron? :-((
Az értelmiségi közvélemény - egészen jogosan! - ettől elfordul. (Valamiért nem gyakran jártam a gyerekeim szülői értekezleteire. Ott is gyakran égett az arcom.)
2. A nem értelmiségi közvélemény körében ezen kívül még az is szempont lehet, hogy a tanár - csóró, ami tükrözi a társadalom értékítéletét :-(

Mindezek (már megint) összecsengenek az első kommentemmel. Bocsánat. Nem akarok olyannak látszani, mint Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe.
Tanar 2013.07.22 14:15:47
@MetroGoldwinMayer: Kedves MetroGoldwinMayer, biztosan észrevetted, hozzászólásomból kimaradt a politizálás, ez nem volt véletlen. Természetesen igyekszem gondolkodva élni az életemet (talán nem meglepő: és gondolkodni tanítani). Ez most elvi kérdés, elnézésedet kérem, de adekvát választ kérdésedre nem adok.
Ami az utolsó mondatodat illeti, azzal - legalábbis általánosságban - nem értek egyet. Bombabiztos információim vannak számos közismert, fontos emberről, akik állami iskolába járatják gyereküket. Csak gondosan megválasztják, hogy melyikbe.