Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szem

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megkaptam az első PC-m Linux híjján a 3.11-es Windows for Workgroups Windows-verzió kúszott fel először a gépemre, ami a kor kívánalmainak bőven megfelelt, Alatta dübörgött a 6.22-es DOS, ment az autoexec.bat és config.sys hekkelés, úgy szabadítottam fel a konvencionális…..
Szem 2012.09.10 11:56:46
@ikri: tedd fel a Linux Mintet Mate desktoppal, és rögtön lesz egy támogatott Gnome2-es Ubuntud
Ha komolyan gondoljuk, hogy Ozora egy a társadalomra veszélyes fesztivál (mi nem gondoljuk azt, lásd a cikk végén), amit fel kell számolni a jog és az állami erőszakmonopólium eszközével, számos kérdés merül fel. Tudott-e Pintér Sándor és a rendőri vezetés az elmúlt…..
Szem 2012.08.11 22:40:23
@kúrórudi: ha egy rakás ember elvonul a világtól távol egy völgybe drogozni, annak a káros hatása a társadalomra egészen minimális, szemben mondjuk a piros lámpán való áthajtással. Kár ostoba módon felnagyítanod.
Lenyűgöző, hihetetlen, egyedülálló - mondhatnánk, ha egy gerelyvető, öttusázó vagy cselgáncsos sportkarrierje során, zsinórban öt olimpián vesz részt és minden alkalommal aranyat nyer. Ötöt. Az amerikai Michael Phelps a londoni olimpián huszadik érmért nyerte, ebből tizenhat…..
Finoman szólva sem tekinthető normál ügymenetnek, hogy egy még hatályba sem lépett törvényt módosítanak, azonban a köznevelési törvény esetében ez nem meglepő. Korábban, részletes elemzésünkben, már jeleztük, hogy az új törvény meglehetősen sok bizonytalansággal terhelt.…..
Szem 2012.06.26 14:11:29
@Tihanyi Zsófia: "Az én diákkoromban is csak egyféle tankönyv volt egy adott iskolatípus egy adott évfolyamára, és mégis megvoltunk valahogy" - a cél nem az, hogy meglegyünk valahogy, hanem hogy versenyképes oktatási rendszert alakítsunk ki. Ez az innováció (egymással versengő tantervek, tankönyvek) kiiktatásával egyszerűen nem lehetséges.
A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott…..
Szem 2012.06.06 15:47:04
@herezacskó: ha egy éven belül éhenhal/megfagy hárommillió ember, az valóban sok problémát megold, de nekem azért lenne egy kis lelkiismeretfurdalásom.
ProgBlog Kedves Angéla! 2012.06.04 22:38:00
„Uram Király: egy egyszerű magyar áll előtted!”Bácskai Lauró István: Gyula vitéz télen-nyáron - 1970  Tisztelt Kancellár Asszony, Kedves Angéla!  Egy egyszerű magyar szól Önhöz e levél által – ám kétmillió másik nevében! Mi, a…..
Szem 2012.06.05 20:28:10
@Đđ: Az a baj, hogy én nem tudok elképzelni olyan országot, aminek egy átlagos állampolgára azt mondja, "belátom, hogy évekig mutyiztunk, ezért megszorításokat akarok", 20%-os munkanélküliség mellett. Minél jobban erőltetik a megszorításokat a németek, annál sikeresebbek lesznek a populista politikusok ezekben az országokban.
Tömegközlekedni szívás, de nem csak nálunk. Tokióban csúcsidőben metrózni például egyáltalán nem kellemes, ha valaki még nem próbálta, könnyen tájékozódhat videóklipekből, de az okoscsatornák is alaposan feldolgozták már ezt az életérzést. Michael Wolf Tokyo Compression…..
Blink-182 - Neighborhoods(Universal)Szóval van ez a kaliforniai punk dolog, ami nagyon ment a ‘90-es évek végén és a 2000-es évek elején, aztán elfoglalta az őt megillető sírhelyét. Még a Green Day dobott egy utolsó nagyot az American Idiottal, hogy aztán a hülyegyerekpunk…..
Burzsuj Svájc a leggazdagabb!? 2011.09.16 08:00:00
Itt egy újabb gazdaglista. A Global Wealth Report szerint a tavalyi évhez hasonlóan a leggazdagabb országok rangsorát most is Svájc vezeti, de ott van a topban az Egyesült Államok, Japán, Dánia és Hollandia. A rossz hír, hogy mi megint a lista végén kullogunk, amíg az egy főre jutó…..
Ebbe a posztba azét vágtam bele, mert az elmúlt évben elég sok olyan komment született a blogon, amelyik Budapestet egy gyámságra szoruló, csorgónyálú hülyegyereknek próbálta beállítani. A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a város a vidék segítsége nélkül egy pillanat…..
Szem 2011.07.27 13:15:24
@dermedwe: a 200 évvel ezelőtti felfogás szerint valóban nem sokat termel Budapest, hiszen kevés gyár van és még kevesebb termőföld, de jelenleg az a helyzet, hogy a nagy hozzáadott értékű szolgáltatások legnagyobb részét Budapesten termelik.
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
A közmédia Szalai Annamária lábánál hever, szájában biliárdgolyó, fején bőrmaszk, a fekete lakkon a médiatanács elnökének ujjai dobolnak kéjesen. Csend van, vagy inkább csak kuss. Igen az MSZP sajtóközleményei, és az egyre hisztérikusabb baloldali média cikkei alapján a…..
Szem 2010.12.30 09:22:36
@morpho: Légyszi magyarázd el, hogy miért nem lehet a magyar közszolgálatot a BBC-vel összehasonlitani, mert nem értem!
  Miután az új törvények értelmében fogdába zártak két bizsutolvaj kamaszlányt, és egy hasonló korú (visszaeső!) prostituáltat, a balliberálisoknak is lett saját 2006. október 23-uk. Jöhetnek hát az ártatlan arcok mellé az alulról fényképezett marcona…..
 Ma hírül kaptuk, hogy a rendőrség engedélyezte az évek óta hagyományosan ez időben tartott, ma délutáni rózsaszín dzsembőrit, de jelzi, hogy fellépnek a „közerkölcs ellen vétőkkel” szemben. És nem jelzi, hogy fellépnek a kődobáló jobbos bumburnyákok ellen.…..
Gyorsan változik a világ. Eddig a költségvetés átláthatóságért rikoltozott jelenlegi kormánypártunk, most meg ellene sunnyognának. Mi meg csak pislogunk ártatlan szemeket meresztve: mi ez a szocitempó srácok? Rogán Anti Latorcai János segítségével tovább építi lelkesen…..
Sör után néztek a jóra vágyó tévések, és kincset leltek. A kőbányai folyékony kenyér világkörüli hódítása dokumentálva.   ..
Szem 2010.06.27 14:46:43
@gorilla: amit te linkeltél, az az olasz dreher. Asszem rokonság van az itthoni Dreher családdal, de másik gyár.
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
Furcsa levelet találtunk a Jókai tér magasságában, az Andrássy úton egy villanyoszlopon: Stinky kutya üzent nekünk az égből, hogy jobban figyeljünk egymásra és a forgalomra. A 16 hónapos beagle kiskutyát május 9-én gázolták el az Andrássy úton. Éjjel a teljesen kihalt…..
Szem 2010.06.02 09:30:45
@kötözködő: szerintem a szövegből elég egyértelműen kiderül, hogy zebrán mentek át.
Helyi idő szerint vasárnap reggel az Egyesült Államokban elhunyt Ronnie James Dio, az egyik legnagyobb hatású metálénekes. Wendy Dio, a zenész felesége és menedzsere tavaly novemberben jelentette be, hogy 67 éves férje gyomorrákban szenved, ennek ellenére folyamatosan kötötték le…..
Szem 2010.05.17 09:30:42
@Krumplicukor1987: Tiltakozom. A Heaven and Hell és a Mob Rules nagyon jó kis lemezek voltak. 8 lemez után pedig éppen ideje volt, hogy kicsit változtassanak a stílusukon.
Subba Ingyen Csabi 2010.05.04 15:10:00
Kis emlékkép: Horváth Csaba, aki a II. kerület polgármestereként is szerette a jó humort. Köszi Zog..
A budapesti 23. választókerület második forduló előtt áll. Bár a fideszes László Tamás több, mint 48%-kal toronymagas esélyese a mandátumnak, a szocialista dr Hetyei László is mindent bevet, ami bevethető. Néhány hete (!) buzgó látogatójává vált a nemrég fölszentelt…..
Tele van a tököm azzal, hogy az iPhone (3G, nem a 3Gs) egy-egy hívás után eldobja a hálót, és mindegy milyen sw-frissítést hajtok végre rajta, akkor is ezt csinálja. Tele van a tököm azzal is, hogy ha egyszer hozzáláncolom a kibaszott telefont egy számítógéphez, akkor egy…..