Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanmarco73

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következőkben szeretnék néhány történelmi tévhitet és tényt szemügyre venni. Magyarázatként pár rövid tanulmányt jelölnék meg, ha kell később részletesen kibontom őket, bár e tanulmányok magyarázó erejét enélkül is nyilvánvalónak gondolom. 1) Tévhit: A Magyar…..
Sokan belefuthattatok mostanában ebbe, a szerintem holland (Ün drill) fiatalemberbe. Nem éppen Michelin-csillag kompatibilis étkezési praktikáját mutatja be az alábbi kisfilmben, egy fúró és egy kukorica segítségével. Inkább foggal darálás, mintsem evés, mindenesetre szerintem…..
sanmarco73 2012.12.09 16:09:48
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
sanmarco73 2012.07.13 20:38:16
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Persze, mindent meg lehet csinálni jobban, meg mégjobban. Ez így sikerült. Nem azt írtam, hogy tök jó, hanem azt, hogy rendben van. Én tudom, hogy milyen munka 30 órányi vágóképet leforgatni, mert én is operatőr vagyok. Ami nekem nem tetszik, az a szűrő, ami végig ott éktelenkedik a képeken, hogy a képek ne legyenek "égtelenek". (BOCS!)
Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon valószínű, hogy amíg világ a…..
sanmarco73 2011.04.12 00:13:16
@Ex0dus: 1989 októberében melyik országgyűlés szavazta meg az alkotmányt? Az 1985-ben megválasztott. Akkoriban a választás egy ill. két jelölt (a Hazafias Népfront jelöltjei) közül lehetett.
Vagyis a 89-es parlament legitimációja enyhén szólva megkérdőjelezhető... De lehet, hogy tévedek.
Jánošík becenevet is kapott Orbán Viktor keddi, pozsonyi szereplése után a szlovákiai internetes kommentelőktől. Az ATV törzsközönsége által unalomig ismételt elnevezéseken kívül jó néhány, új becenévvel is találkoztunk. Legdurvább kétségkívül az a fórumozó volt, aki…..
sanmarco73 2010.12.15 11:03:08
@El Polako: Aha, persze, József Attila írta 1908-ban, vagyis 3 éves korában... Grat!
Az előző két bejegyzés lezárásaként(?): a Kiszin koncertről azt írtam, hogy Kiszin nem "érdemelte meg" az utolsó hangok előtt bekiabált bravót, mert nem provokálta ki. És megint eszembe jutott egy zenei élmény, ahol az utolsó tétel végén…..
A Foltos vagy Pöttyös-tó Osoyoos város közelében Kanada British Columbia tartományában található. A Kliluk-tó, ahogy az őslakosok hívják, vonzerejét és különlegességét magas ásványi anyag tartalmából adódó megjelenésének köszönheti.A tó környéke Kanada egyik…..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
Sárdobáló Fegyverszünet 2010.05.09 12:00:00
1945. május 9-e alighanem benne van a világtörténelem top 10 legfontosabb dátumában. A Harmadik Birodalom ezen a napon adta meg magát feltétel nélkül a szovjet katonai vezetésnek. Nyugaton május 8-át ünneplik mint a háború végét, ám a teljes szövetséges haderő május 9-én…..
sanmarco73 2010.05.09 21:04:31
@flippant: Az az angol tag Foch (ejtsd: fos) marsall volt, és francia...
Sárdobáló Kire szavazzak? 2009.06.04 07:00:00
Egy polgári demokráciában az egyik legrosszabb, amit tiltakozásul tehetek, az a választások ignorálása lenne. Szavazni akarok, de lássuk, hogy kire lehetne.MKMP: Nem vagyok kádárista és tudom, hogy a szocialista protekcionizmus gazdaságilag lerombolná az országot. [NEM]Jobbik: Nem…..
Most nagyon mellényúltak a liberálisok. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Tito Ortiz fényképét használta fel az SZDSZ az egyik plakátjához. Mindez csak azért nem 100%-os tény, mert a törpepárt tagad. Bár én speciel egy forintot sem adok a szavukra... Állításuk szerint a képet egy…..
A főnökasszony félt, hogy könyörögni fognak a bejutásra váró kuncsaftok, ezért, hogy kímélje a pénztárosokat az elképzelt rimánkodástól, inkább a fagyban váratott kisgyerekes anyákat. Akik amúgy fizetni akartak, hogy igénybe vegyék a fürdő szolgáltatásait. Jól hangzik,…..
 Mert én sehogy. Nem azért, mintha annyira becsületes lennék, hogy elfogadhatatlan segédeszközt eleve nem vennék igénybe, hanem mert nem volt rá szükségem. Gimnáziumban azért nem, mert amikor még én oda jártam, a sikeres felvételihez csak annak a két tárgynak a jegye kellett,…..
  2006 őszén kollégáimmal Krakkóban jártunk, bármi látnivaló utunkba akadt, előkaptuk fényképezőgépeinket, videokameráinkat, százszámra készültek a felvételek, a lengyelek pedig csak bámultak: milyen gazdag országból érkeztek ezek a turisták, hogy mindnek…..
Mókás szembesülni azzal, hogyan próbálják instruálni a tanárok az érettségizőket, hogy szegény diákok félreértésből ne rombolják le a szoba berendezését. És legfőképpen véletlenül se adjanak ki állathangokat. A képeket BKV Figyelő lőtte Budapesten, a Trefort Ágoston 2…..
Végre tárgyi bizonyítékra lelt az a feltevés, miszerint az ember csak azt fogadja be, amit akar, olvasson, hallgasson, nézzen akármit. A bizonyíték a következő volna:Magyarországon mára egész jelentős Wass Albert kultusz alakult ki. Könyvei méteres stócokban állnak a boltokban,…..
Gondolatok a könnytárból Führer 2010.01.30 08:00:00
77 éve (1933) nevezték ki Hitlert kancellárrá.A világgazdasági válság éveiben, Németországban a munkanélküliség, az életszínvonal csökkenése, a kis- és középvállalatok tömeges tönkremenetele radikális változások követelésére mozgósította a tömegeket. A…..