Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peetestveer

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az infrafóliával való fűtés veszélyeiről írtunk már korábban is, de az új házat építőket az üzletkötők sajnos meg tudják még mindig győzni ennek a terméknek a gazdaságosságáról és hatékonyságáról. Állandó szakértőnk segítségével próbálunk egy újabb problémára rávilágítani...
Éljen a Duna! Van hal a Dunában? 2015.12.03 14:00:03
Persze, hogy van! Hangzana a válasz a vérmes dunai horgászok szájából, akik nem rettennek el sem a rossz időtől, sem az anyagi áldozatoktól, sem a borzalmasan nagy vízfelülettől, sem a rohanó folyó erejétől, sem pedig a fogyó dunai halállományról szóló…..
Úgy vélem, a sokat zenét hallgató ember előbb-utóbb eljut odáig, hogy maga is zenélésre adná a fejét. Nem feltétlenül azért, hogy színpadra álljon, inkább csak az 'alkotás' vágya miatt, nem csak fogyasztani akarja a zenét, hanem 'birtokolni' is. Kissé fennköltebben mondhatjuk…..
Klubkoncert Szóljon! 2014.12.09 22:48:42
Egy korábbi posztban már említettem, hogy írnék pár szót a klubkoncertek hangosításával kapcsolatban. Gondolhatnók, hogy mi olyan különleges ebben, hiszen itt is csak mikrofonokra, erősítőkre, hangszórókra, no meg egy keverőpultra van szükség, mint bármilyen más koncerten. …..
peetestveer 2014.12.10 22:54:44
Hát igen, ilyenek lennének az eszményi körülmények, az ideális feltételek! De ez nem mindig alakul ilyen szuperül. Minden tiszteletem a szakmailag felkészült és a munkáját lelkiismeretesen végző hangtechnikusoknak és hangmérnököknek. De sajnos volt már dolgom ólommal kiöntött fülű, amúgy nagy "megmondó" emberhez is, akire koncertnél segítségért esdeklően kinézve azt tapasztaltuk, hogy kiment a vendégtérbe sörözni, meg beszélgetni. Tragédia tud lenni egy ilyen szitu. Annál a számnál a vokalista lánynak kellett volna szólót énekelnie, kiguvadt a szeme, úgy erőlködött, persze ettől még rosszabb lett az egész. A másik probléma, amikor alapjában véve "vendéglátós" a klub tulaja és ezen nem tud, vagy nem akar túllépni. Hullik szét a technika, rossz a kontroll, meg van foltozva egy bútorlappal a színpad(!) stb... Na azért remélhetőleg egyre kevesebb ilyen hely lesz és talán mostanában emelkedik az élő zene jelentősége kisebb helyeken is. Nézőként és zenészként is szeretem ezeket a budapesti "pince" klubokat, úgyhogy mi mindent elkövetünk ennek érdekében.
A gitárcucc egy külön fejezet, főleg, ha a dobos is hangos akkor nagy szívás tud lenni belőle. Valóban, a tradicionális elektromos gitárhang a 12"-os papírmembránnál végződik, mindez átengedve néhány pirosan izzó elektroncsövön. Ezt lehet szimulálni digitálisan és vonalból játszani, de valahogy a hagyományos technika az igazi. Mindkettőt kipróbáltam, de rendes bulin nem visz rá a lélek a multieffektes cuccra. Mi saját mikrofonokat viszünk erre a célra, nem érhet meglepetés ismeretlen helyen, kimondottan nagy hangerejű hangszerek közeltéri bemikrofonozásához lettek kifejlesztve.
A zenekarok védelmében annyit, hogy több hónap, akár több év munkája tud másfél óra alatt szertefoszlani egy rosszul összehozott színpadi technikával, úgyhogy ilyet senki sem szeret átélni. Még ha a zenészek is a hibásak, az biztos, hogy a próbateremben még minden rendben volt, nem hiszem, hogy ezért hibáztatni egy zenekart teljesen egyértelmű.
Ha érdekel egy két technikai háttér akár technikus oldalról, akár hangszer (főleg gitár) megközelítésből, akkor állok rendelkezésedre, simán összehozunk egy posztra való anyagot.
Ja, még annyit, hogy egy jó technikus mellett, jó motyóval tényleg minden sokkal jobban megy, a zenekar is szárnyakat kap :)
A halak jelleme Csúsztatások 2014.11.27 08:38:49
Ez most megint kicsit politikai írás lesz, de igyekszem rövidre fogni… Szóval az jutott épp az eszembe a ’Százezren az internetadó ellen’ facebook oldal egy bejegyzéséről, hogy vajon miért van az, hogy minden politikai oldalon és politikai fórumon elérkezik előbb-utóbb a…..
Furdancs Blog Villanyfűtés 2013.12.06 09:06:00
Magyarországon alig alkalmazott, szinte tabuként elutasított megoldás az elektromos fűtés. Ennek az okairól sokat lehetne vitatkozni, de a gázenergiánál jelenleg mintegy háromszor magasabb ára valószínűleg a legfontosabb szempont. Az árkülönbség ellenére a kisebb házak, lakások…..
Már elég régen megy a Furdancs blog ahhoz, hogy egy-egy poszt megjelentetése előtt viszonylag pontosan meg tudjuk jósolni, milyen jellegű hozzászólások fognak érkezni rá. A tapasztalat azt mutatja, hogy minden olyan poszt esetén, amelyik valamilyen házilagos szerelésről szól,…..
peetestveer 2013.09.21 20:52:55
Az alapvető probléma a mentalitás és az egész kérdéshez való hozzáállás. Barkácsolni nem érdemes! A nagyapám amikor házat épített akkor nem barkácsolt, csak hogy a cikkben említett falusi házépítési példát említsem.
Bizton állíthatom, hogy szinte mindenhez értek és meg is tudom csinálni - három feltétellel: ismerjem meg az a dolgot amit meg akarok javítani vagy létre akarok hozni, legyen megtervezve a munkafolyamat (az esetek egy részében elég fejben is) és legyenek meg hozzá a megfelelő eszközök.
Mondjuk az nagy szerencsém hogy nagyon okos vagyok, jó a műszaki érzékem és rálátásom a dolgokra, mindig képzem magam és tényleg egy zseni vagyok! A kollégámnak baromi szerencséje, hogy velem hozta össze a sors, különben nem tudom, hogy mi lenne vele nélkülem.
Sok esetben a munkakörömben is "barkácsolok", persze mindezt úgy, hogy az ügyfél ebből semmit se sejt, sőt boldog, hogy milyen szuper szerelőt fogott ki.
Régebben ráadásul mindenkinek segíteni akartam és segítettem is, de mára már benőtt a fejem lágya - hívjanak "szakembert" és fizessenek (!!!), a belső gazdasági folyamatoknak is jót tesz a szolgáltatási szektor megfelelő anyagi ellátottsága.
Ha valaki azt hiszi, hogy szerénytelen bunkó vagyok akkor téved - ez a blog kevés lenne felsorolni az általam profin létrehozott dolgok leírását és remélem még kapok az Úrtól néhány évtizedet, hogy ez a lista tovább bővüljön.

Azzal mondjuk nem feltétlenül értek egyet, hogy minden elektromos berendezést áramtalanítani kell javítás előtt - pl. egy elektromos hibakeresés így elég problémás lenne.
peetestveer 2013.09.22 14:24:31
@magyar bucó: Na jól van - barkácsolok egy kisebb orczát magamnak:)
Csak azt akartam a magam módján hangsúlyozni, hogy milyen fontos a magabiztosság ebben a témakörben (is). Ez már fél siker a cél eléréséhez - nyilván valamilyen szintű alapra építkezve természetesen. Valójában gyakran szorongok a rám váró feladatok miatt, ezt különböző előkészületekkel lehet kompenzálni, minél nagyobb a rinya, annál komolyabb felkészülésre van szükség. (tervezés, utánaolvasás, gyakorlat megszerzése, stb) Örülök, hogy nálad kivertem a biztosítékot, mert ez volt a cél és érthető a reakciód - ráadásul elég frappáns is.
Jó "barkácsolást" mindenkinek! (mert az tényleg tud nagyon jó lenni)