Regisztráció Blogot indítok
Adatok
passenger

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
passenger 2017.12.06 13:30:43
@mj112: Nem szokásom a felezővonalon "ülni", általában betartom a jobbra tarts szabályt. Jelen esetben a sáv közepén haladtam, mivel a szélén tele van az út csatornafedőkkel, amin nem igazán élvezetes áthajtani még lassan sem, és ugye a kocsinak sem tesz jót. Nem Budapest, az agglomeráció, nem mintha ott jobbak lennének az utak, de a világítás azért általában jobb. Mellesleg errefelé van jó sok biciklis is az út szélén, gyakran sötét ruhában, kivilágítatlanul közlekednek, már csak ezért sem ajánlott nagyon az út szélén haladni.
Arra gondoltunk, ez esetben beszéljenek helyettünk a képeink. Mert a szöveg úgyis csak annyi lenne, hogy azta meg hogy fantasztikus és lélegzetelállító. Persze később összeszedjük a tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogyan és nagyjából mennyiből lehet egy izlandi túrát összehozni, ha nemcsak az alap…..
passenger 2017.07.06 09:44:56
@Fillérné Alsómocholády Turbulencia: Én az igénytelent arra értettem, hogy nem kell luxus szállás, svédasztalos ellátással, mert ezek mellékes dolgok.
passenger 2017.07.06 10:42:13
@Rugovicsvalagba: Ha figyelmesen olvastad én a hozzászólásomat arra írtam válaszként, hogy jó, ha az embernek arra van pénze, hogy a szomszédba elutazzon, és más mellett az illető azért nem menne Izlandra, mert túl drága.Na most mivel mindkét nyaralásban volt részem, amiket összehasonlítottam, így jogosan állítottam, hogy ki lehet hozni egy olasz nyaralás árából, egy izlandi túrát is.
passenger 2017.07.06 11:42:57
@Rugovicsvalagba: Igazad van, láthatóan nem tudod vagy nem akarod megérteni, hogy én miről írtam.Hogy megkönnyítsem számodra a szövegértést, én nem hasonlítottam össze a két nyaralást, mindössze rávilágítottam, hogy egy átlag nyaralás árából is el lehet utazni Izlandra, nem kell hozzá gazdagnak lenni.Ja, és csak hogy tudd, az idő nagy részét nem sátorban töltöttem, és nem is főzőcskéztem minden nap.
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
passenger 2011.02.11 11:00:42
@spmpoker: Kérlek: havi bruttó 209500-212499 ft között keresők nettó bére 12330 ft-al csökken, ha nem vehet igénybe családi adókedvezményt, mert még/már nincs akkora gyereke, ami után járna.
passenger 2011.02.11 11:49:16
@GG84: Hát hogyne, mindenki jobban jár. Nyilván, akkor csak azért fizetnek nálunk havi átlag 4-5000 ft kompenzációt a dolgozóknak, mert olyan sok a felesleges pénz. Az egészségügy, ahol dolgozom ugye arról nevezetes, hogy csak úgy osztogatja a pénzt mindenkinek. Az orvosok is csak nyelvtanulás céljából húznak el külföldre. Hát persze.
passenger 2011.02.11 12:45:48
@GG84: Igaz, nem voltam elég figyelmes az olvasáskor. A kalkulátorok helyett viszont a személyes tapasztalatomban jobban bízom, és az mást mond. Közel sem jártam annyival jobban, mint mondod.
Az orvosok valóban más tészta, így hagyjuk.
Azért nekem még most is az a véleményem, hogy ez egy rossz adórendszer. Tovább mélyíti a társadalmi szakadékot, ez pedig előbb-utóbb meg fogja bosszulni magát. Lehetett volna meghagyni egyelőre a két kulcsot, csak a magasabb kulccsal adózó jövedelemhatárt megemelni, és a kulcsot némileg csökkenteni. Azzal talán mindenki elégedett lenne. További lépésként, ha valóban beindul a gazdaság, akkor jöhetett volna az egykulcsos adó 1-2 év múlva. De ez így nagyon nem jó.
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
passenger 2011.01.12 13:18:59
@fuerchtbar: Azért átlagot számolni tudni kéne ám, mielőtt bölcs kijelentéseket teszünk.Ha egy cégnél a vezető 1000000 ft-ot keres, 5 alaklmazottja pedig 100000 ft-ot, akkor az ő átlagbérük 250000, mégis a többségük átlag alatt keres.
Kedves Praxis!   Ma egy elég érdekes dolgot láttam nálunk a körzeti orvosi rendelőben. Régi háziorvosunk nyugdíjba ment, egy fiatal és nagyon szimpatikus fiatalember került a helyére, de bizonyos dolgok teljesen megváltoztak és nem vagyok benne biztos, hogy előnyükre. Szóval a…..
passenger 2010.12.14 16:38:00
@Dr.laikus PhD: Nem ők voltak kiváltságosak, hanem ez volt a nagy átlag, én is így emlékszem. Inkább Ti lehettetek pechesek.
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
A Véleményvezér a kormánytagokat értékeli – nem az elődeikhez, hanem az elvárásokhoz és a feladatokhoz viszonyítva. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor hétfőn bemutatta minisztereit. A társaság már első látásra is elég vegyes: tapasztalt és kipróbálatlan, markáns és…..
Szerda este, fél 7, a delegáció hajókázik, Budapest leáll. A hidakon legalábbis nem lehet keresztezni a Dunát, az imént hívott egy cimborám, hogy hiába próbált meg kerékpárral átjutni a Margit-hídon, a strázsáló rendőrök közölték, hogy nem lehet gyalogosan átmenni, csak…..
passenger 2010.02.25 08:48:52
@fingerbangs: azért én még emlékszem arra, hogy anno amikor Viktor ment vonattal felavatni valami új határátkelőt minket reggel 7-kor Albertfalván leszállítottak a vonatról, hogy majd 10-kor megy tovább a szerelvény, mert Viktor jön. Szóval egyik kutya, másik eb.
Van, akinek sikerül munkát találnia és szerencsés csillagzat alatt született, és van, akinek nem. Én két éve vagyok munkanélküli!!! Ami azért szomorú, mert anyuval élek és a nyugdíján kívül nem igen jutunk pénzhez. Dolgozik, de a cége 3-4 havi késéssel fizet és akkor is…..
passenger 2010.01.26 13:28:18
@Dike: a tudományos munka szerintem azért ér többet, mert bizony ott is csapatban kell dolgozni, határidőket betartani, és mellette még szakmailag is fejlődik az illető. Ezt normális munkáltatónál nem überelheti egy kérdezőbiztosi munka. Szerintem.
passenger 2010.01.26 13:32:11
@Terézágyú: ok, ebben egyet is értünk, ha pénz kell dolgozzon, ne siránkozzon :)
passenger 2010.01.26 13:48:37
@Rékuc: Terézágyúval már megbeszéltük, hogy mire gondoltál. Előszörre bizony nem így jött le a mondanivalód, de ez most már nekem is rendben van.
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
A MÁV-Startnak van egy City Szerda nevű InterCity-t népszerűsítő akciója. Ezen a napon a pótjegy ugye ingyenes, de meg kell venni azért, hogy legyen helyed. Sok olyan panasz volt a blogon, amiben utasok leírták, nem vettek pótjegyet (mert minek ha ingyenes?), ezért a kalauz meg akarta…..
Normális országokban kárpótolják az utasokat a vonatkésés miatt, nálunk lehúznak róluk még egy bőrt, innen látszik, hogy mi egy beteg országban élünk. Olvasónk a vonat késése miatt lemondott az utazásról, inkább autóval ment. Később szerette volna visszaváltani a jegyet, de…..
passenger 2009.08.05 13:29:11
@Ákibard!: Talán itt a 21. században bevezethetnék az informatikát szeretett vasutunknál is, és akkor a nap és járatszám megadásával pillanatok alatt előkereshető lenne, hogy késett-e a vonat mindenféle naplók átnyálazása nélkül. Vagy ez túlzott kívánság lenne?
Mindenfelől azt hallani, hogy a vasutasok családtagjainak járó szabadjegyet vissza akarják vonni, tehát csak a vasutasok utazhatnának ingyen (és a rászorulók természetesen). A szabadjegyek, ingyenes bérletek évente több milliárd forint kiesést jelentenek a tömegközlekedési…..
Pécs, mint leendő Európa Kulturális Fővárosa, parkolást drágít, új fizetős övezetet alakít ki és új területeket von be a forgalomcsillapított övezetbe. T.A. is egy ilyen környéken lakik, úgyhogy ha ezentúl szeretne kihajtani az utcájából, éves engedélyt kell vennie. Pécs…..
Két hét múlva máris módosul a menetrend, de lényegében csak a fehérváriakon segítenek. Ha szabad szubjektív vallomással kezdeni, néhány napja már lehetett tudni, hogy a december közepén bevezetett menetrendet még februárban módosítják, hogy a korábbi menetrendhez képest…..
passenger 2009.02.07 21:58:58
@Sofian: Megértem, hogy az M7 környékéről inkább busszal utaznak az emberek, de a javaslatom inkább az autósok átcsábításáról szólt, azokról pl., akik a 6-oson araszolgatnak naponta befelé, és a vonattal még a jelenlegi körülmények között is lehagyjuk őket.
Amúgy gyors, vagyis nem minden útszéli bokornál megálló vonatokra gondoltam.De most is azért reggel én mindig beérek Kelenföldre Alsóról kb. 15-18 perc alatt, pedig mindenhol megáll.Ezt autóval senki nem tudja elérni, ha megfeszül sem. Persze ehhez tényleg egy jó, pontos, kényelmes vonatokat működtető szolgáltatóra lenne szükség, nem a jelenlegire.
passenger 2009.02.09 09:11:35
@schwung: Akkor talán a racionalitás jegyében csúcsidőben sűríteni kellene, napközben meg ritkítani. Én pl. fél órával később járok haza, mert arra a vonatra, ami megfelelő időben jönne Kelenföldön nem nagyon lehet már felférni.Ha mondjuk nem egy, hanem két kocsival közlekedne, az nagyon jó lenne, na de a racionalitás meg a Máv, az két nagyon távoli fogalom.
A címben szereplő ír (gaeilge) szó archaikusabb formája a szélesebb körben elterjedt bricfeasta-nak, ami simán reggelinek fordítandó. Tudjuk, hogy egy dublini szállodában szervírozott kaja sohasem fogja megközelíteni teszem azt egy Mayo megyei falusi panzióban felszolgált csodát…..
Azért használok idézöjelet, mert én egy kicsit túlzásnak érzem az Izlandról megjelent híreket. Tény, hogy napjainkban komoly gazdasági gondokkal küzd az ország, de azért az, hogy az emberek megrohanják a boltokat stb...ezt így semmiképp sem mondanám. /Másfelöl személyes…..
comment:com Megbukott a Cápák 2008.10.16 12:14:00
Már áldozata is van a Tv2 őszi rohamának. Mármint a Tv2 oldalán. Az augusztus végén indított Cápák című vetélkedőt a csatorna ma szépen csendben levette a műsorról, fél hat előtt öt perccel már a Szellemekkel suttogó első epizódját ismétlik. Persze a kudarc nem meglepő,…..
comment:com Nagyot kapott a Tv2 2008.10.08 19:11:00
Megdöbbentő vereséget szenvedett tegnap a Tv2 az RTL Klubtól. Nem az a különös, hogy főműsoridőben a Fókusz és a Barátok közt is a tévé előtt ülők 39 százalékát kötötte le, amíg a Hal a tortán közönségaránya csak 29,6 százalékos volt. (Bár azért ez is szokatlan,…..