Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István Pukli

1 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pukli Ha becsukom az ajtót 2019.12.10 22:41:10
Ellenzem a hatéves gyermekek iskolába kényszerítését. Hétéves kor előtt semmi keresnivalójuk nincs a kicsiknek a mai magyar iskolában. Az évtizedek óta elavult szisztéma ugyanakkor, amely nyolc évfolyamot és egyenlő fejlődési ütemet, ismeretközpontúságot erőltet a gyermekeinkre, a köznevelés…..
István Pukli 2019.12.11 11:00:01
@MAXVAL bircaman közíró: Örülök, hogy örömedet leled a munkádban. Én pedig tanítani szeretek. Csak az hivatás.
István Pukli 2019.12.11 11:18:48
@ursus artos: Szomorú vagyok a minősítgetéstől.
Még egyszer: legalább 40 éve diagnosztizálták. Azóta feltalálták az internetet.
A minősítés kontraproduktív lett. Teljesen hiteltelen. Az állam tankönyvkiadásbeli szerepével egyébként egyetértek. De nem így. Ez már messzebb vinne... Azok a morzsák erőteljesen megszáradtak.
István Pukli 2019.12.11 11:34:22
@comblog: Sajnálom. Szívesen meghallgatnám részletesebben az esetét.
A napokban többen kérdezték tőlem, miért gondolom, hogy az oktatás nem pártpolitikai ügy, hiszen a politikusok úgy dobálóznak szakkifejezésekkel, mintha értenék is, miről beszélnek. De nem lenne szabad annak lennie! Visszavonják a kilencévfolyamos általános iskola ötletét. Vagy legalábbis…..
István Pukli 2017.03.22 16:39:31
@youkamp: De. :-D
Így év vége felé az önkormányzati képviselők számos hivatalos meghívót kapnak, iskoláktól, óvodáktól, a különböző kerületi intézményektől. Én a kerület négy eseményére mentem el: Az önkormányzat által évente megrendezett december 13-án tartott Intézményvezetők…..
István Pukli 2013.07.17 21:32:25
Kedves Várnai Úr!

Akkor csak a tények a csúsztatásairól:

1. Rátonyi Flóra képviselő asszony nem az iskolaszék tagja, ui. a Teleki mellett ilyen nem működik. Ezzel tisztában kell lennie.
2. Nem hívtunk meg minden képviselőt. Sőt, csak a kerület oktatási vezetőit hívtuk meg. Ezt Ön is tudja. Ön nem tartozik közéjük.
3. A Gimnáziumban nem dolgozik 57 pedagógus. Ezt is tudja.
4. Minden tanár jelen volt az ünnepségen. Ezt sem cáfolta.
5. Nem azt kértem, hogy "az iskolában elkövetett dolgaimról ne írjon", csak azt, hogy a valóságot írja. És Ön erre tett ígéretet.
6. A Teleki Blanka Gimnázium nemcsak a Kerületet szolgálja ki, sőt nagyobb részt (egyébként sajnálatos módon) más kerületeket és az agglomerációt kb. 80%-ban. Ezen a százalékos arányon igyekszünk a kollégáinkkal módosítani. Ön ezt is tudja.
7. Soha nem titkoltam a fekete ruhás tüntetést. Az rosszindulatú hergelése volt a diákoknak, amelyről Ön számtalan valótlanságot írt a blogjában, majd később azt kérésemre finomította, így lett kioktató.
8. Soha nem gondoltam, hogy én vagyok az iskola. Összekever engem valakivel...
9. Nem igazán van időm azzal foglalkozni, ki van ellenem. Mint látja, csak júliusban tudtam leülni, hogy reagáljak az irományára. Az irodámban nem vagyok magányos, rengeteg a munka: bár sok időt töltöttem ott, amíg feltérképeztem, hogy az Intézményben mennyi szabálytalanság történt az elmúlt évtizedben, amelynek javítása mind rám hárult, valamint az állami átadás-átvétel sem volt piskóta. Ön ezt is tudja. Csak nem érdekli. Vagy nem érti.

Képviselő Úr!
Úgy vettem észre a tényekkel Ön nem tud mit kezdeni, ezért csúsztat. Kérem, ne tereljen, mert ez a méltatlan. Ne használjon engem politikai tervei céltáblájául!
És végül csak egy rosszindulatú megjegyzés, amely az ön rosszindulatára válasz:
Bizonyára azért van tisztában azzal, hogy mit mondanak a pszichológusok a személyiségről, mert sokat kell Önnel foglalkozniuk. Annyi biztos, hogy nem a pedagógiai, pszichológiai tanulmányaiból.

Tisztelettel:

Pukli István
István Pukli 2013.07.18 13:13:38
Kedves Várnai Úr!

Meghívtuk a körzetes képviselőt.
Rosszul tudja, ismétlem: minden tanár ott volt.
Rosszul tudja, nem hagyta el 10 tanár a sulit. Miféle fantazmagória ez megint?
A belső ellenőrzés arra hivatkozva, hogy nem volt elég idő, nem vizsgálta azokat a kérdéseket, amelyeket én kértem.
Biztos lehet benne, hogy jó lesz egy esetleges vizsgálat eredménye, mert mindent helyreraktunk, bár minden nap esnek ki csontvázak a szekrényből.
Az igazgatóhelyettes asszony tényleg közkedvelt volt.
Kérem, már megint a politikai érdekei mozgatják! Tudja Ön is, hogy mi történt ott!
A szülői választmány teljes elutasítása? 7 szülőt hívtak meg a választási fórumra. 18 osztálya van a Giminek, ebből 4 elballagott, marad 14. Mennyire lehet reprezentatív 50% véleménye?
Szerintem Ön a személyeskedő. Politikai kinevezett? Szerintem Örültek, hogy találtak egy balekot a személyemben (akinek százszorta több pedagógiai tapasztalata van, mint elődjének a maga ötvenegynéhány évével: tankönyvírás, lektori, szerkesztői munkák, egyetemi oktatás, gimnáziumi oktatás, szakiskolai oktatás, és javarészt persze általános iskolai oktatás, amit a szememre is vetettek, valamint két év középvezetői gyakorlat), aki egy ilyen környezetbe hajlandó elmenni dolgozni, és fölvállalni, hogy rendbe teszi azt, amit már majdnem lehetetlen. Lehet, hogy Ön nem érti, de léteznek még tisztességes emberek is. Ha ez a politikai erő már nem áll mögöttem, akkor is emelt fővel fogok távozni, mert én tudom, mit tettem eddig is az iskoláért. Ön nem lát bele, fogalma sincs róla, mégis vádaskodik, és félinformációkkal terheli azokat a zuglói választókat, akik Önt helyzetbe juttatták. Önt tartja el Zugló, nem engem! Én az államtól kapom a fizetésemet, s így Ön nagyobb "terhet" jelent egy zuglói lakosra számítva, mint én. Ne a stílusomat kritizálja, hanem értse meg a tartalmát!

Képviselő Úr!

Ünnepélyesen megkérem Önt arra, hogy ahelyett, hogy valótlanságokat állít, ferdít, destruktív módon la kar járatni, karolja azokat az ügyeket, amelyek a Telekinek használnak. Pl. a homlokzat felújítására irányuló törekvéseimet, a tanári bútorzatának cseréjét, a mindennapos testnevelés problémamentes megoldását, vagy egyszerűen csak segítsen fölszereltetni a tornatermi gyűrűt, meghegesztetni az eltört korlátot, mert azokat minden erőfeszítésem ellenére nem sikerült elérnem.
Így talán Ön is elmondhatja, hogy tett valamit az iskoláért.

Tisztelettel:

Pukli István