Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perde Dóra

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monoszló az írók falva. Ja nem. De tény, hogy a hatvanas-hetvenes években itt volt háza Lengyel Józsefnek, amire mindenki jól emlékszik még. És itt van háza Ferge Zsuzsának is, aki ugyan nem szépíró, hanem szociológus, de szintén híres ember...
Perde Dóra 2018.06.13 13:54:10
<3
mindenannyi Ambivalencia 2014.03.28 20:16:18
Jobb napokonMosollyal ébredek. De jó, hogy vagy te nekem! Hallod, annyira jó együtt lenni, hogy most legszívesebben mindig ezt akarnám. Na jó, igazából nem mindig, de azért most kicsit hadd érezzem úgy, oké? Szerettem ezt a beszélgetést, jó veled, amikor olyan közel vagy hozzám,…..
Perde Dóra 2017.12.13 13:06:05
Na, mit gondolsz? Mennyi 68+57? 2015.09.19 06:23:23
Tegyük fel, hogy ezt a konkrét összeadást a történelem során még soha senki nem végezte el. (Ha zavar ez a hamis feltevés, válassz két 200 jegyű számot!) Na és!? – mondod te. Az összeadás szabályait nem befolyásolja, hogy egy konkrét összeadást elvégeztek-e korábban,…..
A szegedi Pick-gyárban végrehajtott több mint 13 órás műtét az első ilyen volt a világon. Tamás (16) és Patrik (17) egy osztálykiránduláson nőttek össze a szalámis szendvicsük mentén még 9 évvel ezelőtt. "Eddig nem okozott gondot az összenövés, de lassan ideje…..
- Ez a versenyszerű marhabélgöngyölés világnapja. - 1998-ban ezen a napon lehetett először nagy tételben Rafaellót venni a Budapesti Árutőzsdén. - Pontosan ezer éve kiáltották ki az első kikiáltási árat, bár nem túl hangosan. A nap mondása: "Azt hiszem eszem még egy kis…..
- Ma van az Erőlködés világnapja. - 1934. február 27-én szabadalmaztatták az első gumipálma-szintetizáló kalaporgonát. - 10 éve született az első Vévé keresztnevű gyermek Magyarországon. A nap kérdése: "Miért viselnek a meztelen nők időnként ruhát?" - Deutsch…..
Perde Dóra 2015.02.27 14:38:05
@tobias2:
Behívja a cég vezérigazgatója az egyik alkalmazottját.
- Nos, Ön már egy éve dolgozik vállalatunknál. A postázási részlegen kezdte, aztán röpke 2 hét alatt átkerült az értékesítésre. Egy hónap múlva már területi képviselő lett. Mindössze négy hónap után kinevezték az értékesítés vezetőjének. Most pedig, mivel komolyan foglalkozom a visszavonulás gondolatával, megkérdezném, hogy mit szólna a vezérigazgatói poszthoz?
- Köszönöm! - feleli az alkalmazott.
- Köszönöm? Ez minden, amit egy ilyen hatalmas ajánlatra tud mondani?!
- Jó, akkor: "Köszönöm, apa!"
- Ma van Húgyszentelés világnapja. - 1765. február 22-én egy sajnálatos véletlen következtében nem találták fel az iPadet Szingapúrban. - 4 éve mutatták be a Tetovált lány című könyv alapján készült bábelőadást Budapesten. A nap bölcsessége: "A pornó olyan, mint az…..
Perde Dóra 2015.02.22 22:49:57
@kittrabi:
a Csillagok Háborúja trilógia hatrészes, khm... mint az közismert, mister Tájfel.
- Ez a talaj menti pasziánszok világnapja. - 1678. december 31-én született Armando von Pickelheim, a meztelenül hegesztés kitalálója. - Pontosan 345610 napja nem hiszik azt a bagolyköpetről Dél-Dobrudzsában, hogy finom. A nap bölcsessége: "Ha elveszíted a kontrollt, nem éred…..
- Ma van az Ízlésficamok világnapja. - 70 éve szerepelt először rajzfilmben Walt Disney egyik kevésbé ismert karaktere, Pedro, a kolumbiai kobra. - Pontosan 40 éve annak, hogy a Beatles kiadta kísérleti black metal lemezét, a Mushroom-headed Pandas of the Cold North-t. A nap…..
Perde Dóra 2014.12.17 11:21:55
Beluga napja?

Club Des Belugas:
www.youtube.com/watch?v=bQ5YhSVTVh0

parapápápámmmpééparappapééépammmpéparaparaparapapááá
- Ma van a Nyári szünetre menések világnapja. Ilyenkor az álhíroldalak csökkentett kapacitással működnek. Brit tudósok szerint a jelenség hasonlít a téli álmot alvó barnamedvére, azzal a különbséggel, hogy mi nem vagyunk barnamedvék. - 1956-ban ezen a napon született az eslő…..
Perde Dóra 2014.12.17 10:53:09
@tobias2:
az a kis micsoda az eszme?
- Ez az életvitel-szerű távolbalátás világnapja. - 4 éve ezen a napon rendezték meg az első lovaspóló versenyt a Nemzetközi Űrállomáson. - 120 éve ezen a napon született meg az első békeegyezmény tádzsik és örmény rövidtávú  breaktáncosok között. A nap…..
Perde Dóra 2014.12.09 09:16:01
@kittrabi:
szíves engedelmével kigyelmednek: jácchatok a micsodáddal, a mondatoddal?
nagyon tetszik!
gondolok rád, tehát vagyok; gondolok rád, tehát vagy; gondolok rád, tehát vagyunk.
húúúú, klassz!!! sőt, szép!!! használhatom? ha kopirájtos, mint a Dékárt (jaj, ezek a fransziák!), akkor majd mindig aszondom, hogy 'Kittrabi után majdnem szabadon'.
régóta keresek egy ilyen mondat, milyen jó, hogy összefutottunk, mint nyál a szájban.
Perde Dóra 2014.12.10 23:34:33
@tobias2:
mindig minden fokozható! - biztatta Esztit a transzvesztita. melyik Esztit? ezt itt.
Perde Dóra 2014.12.10 23:47:53
@kittrabi:

"legyenek nekem sötétek, ifjak?"
/vénülő Tincse Imre/
na, azok vannak, ifjak is, meg sötétek is, elegen.
kedves ön-magadtól, hogy ajánlgatod nekem a középhátvédet, télleg, ilyen huzatos időben jó, ha valami védi a középhátamat... (én mondjuk inkább példnek hívom, mint deszkártésznek, de bizonyos dolgokban le vagyok maradva.)
de engem ne hívjál mégse egy jó erős feketére, mer köszönöm, nem szeretem a kávét; kakaót innék, vagy teát, ha lehetne, vagy na jó, egy kis bort.
Az alábbi rövid és tömör tézismondatok mentén alakítja majd a jövőbeni politikai kommunikációját a Fidesz-KDNP. Aki nem támogatja a vagyonosodást, az a szegényedést támogatja.Aki nem támogatja a drogtesztet, az a drogot támogatja.Aki nem támogatja a buzilobbi…..
Perde Dóra 2014.12.10 22:54:26
@mrbloodbunny:
frászt kapsz te, nem trafikot, fiam, amíg meg nem tanulod rendesen bezárni a zárójelet magad után!
- Ma van a Fogadásból hányás világnapja. - 1750-ben ezen a napon jött rá Francois Monkieface, hogy az orángutánok 75% képes megtanulni tangózni, ha kitartóan próbálják rá megtanítani őket, és nincsenek epilálva. - 267 éve halt meg Auguste Descartes, a híres filozófus…..
Perde Dóra 2014.12.07 23:21:12
@kittrabi:
jaj, de jó, hogy gyanúsítgat kigyelmed. legalább érzem, hogy figyel valaki.
segítek gyanakodni is: táncolni is azért szeretek, mert ott annyira fókuszban van a lábazás! na? jó, mi?
láb-, szőr-, szag-, lábszőr-, lábszag- és szőrszag-fetisiszta vagyok. és fetis-fetisiszta.
ésatöbbi
- Ez a burgerfetisizmus világnapja. - 50 éve találta fel a videónézést Sir Peter James Torrent, brit távolbalátó. -1844-ben ezen a napon adta fel Széchenyi a teknősverseny meghonosításának ötletét. A nap bölcsessége: "Láb nélküli nővel randevúzni nem perverz elhajlás,…..
- Ez a közelítő tél világnapja. Hogy pontosan mikor van, arról csak becsléseink vannak. - 1467. november 28-án érkezett meg Mátyás király nagykövete Izlandra. Másnap halálra fagyott. - 1987-ben ezen a napon látott először kacsákat Voksán Virág. A következmények ismertek. A nap…..
Perde Dóra 2014.11.29 08:51:19
@tobias2:
na, egész éjjel arra gyúrtam, hogy reggel frissen átolvassam a bonyolultját.
értem a viccet! (asszem)
Maga nagy ravasz, t2, brillírozik az elméjével, lehetne a neve Csiri bá. vagy lehetne kormány-szóvivő.

sajnos azonban a kiemelt részben ott van, hogy 'hatékonyabb'.
úgyhogy Maga hiába mórikál, hogy 1 csiga 1000 óra alatt 1000 csigaórányit mászik még futóhomokon is, (Trabinak: egy ómagyar mangalica ezer óra alatt ezer ómagyar mangalicányit rőfög), mer most nincs igaza.
viccnek azér jó.

harmatos a reggel, a próféta szól belőlem:
a drága Ofő fizikaórán hányszor elmondta, hogy MÉRTÉKEGYSÉG! mindig nézzük! mily bölcs tanítás ez, lám, nap, mint nap használandó a Élet-ben, csókolom a kezed-lábad Klárikám.

ámerek, figyejjetek, hogy MI mennyi! és főleg: figyejjetek, hogy MI mi igazándiból! (Trabinak: ...mi mozog a ződ leveles csipkebokorban?)
Perde Dóra 2014.11.30 22:29:11
@kittrabi:
"Mri Kitt, (trabantimitátor)" - ühüm... nem Mri Trabant, (Kittimitátor), he?

lönbemmeg nem írom alá!

én nem imitálok és nem tusolok el!
aki nem hiszi, járjon utána!
Perde Dóra 2014.11.30 22:31:29
@tobias2:
Maga a Kukeri_2013_17 vagy a Varna174 ?
- Ma van a Bizonytalan hátratekintések világnapja. - 11 éve vágtak először disznót a Nemzetközi Űrállomáson. - 70 éve nyitott meg az első gerontofil ételeket felszolgáló étterem. A nap bölcsessége: "Soha ne keverd össze a Worcestershire szószt a vazelinnel, kivéve ha…..
Perde Dóra 2014.11.30 22:23:26
@kittrabi:
ugye ma már nem kell kímélni?
igazán szót fogadtam, lassan telt el az a nap, na de most megyek és mondok neked valamit
A Vas és Baranya megyei Rendőrfőkapitányság közös programjának keretében szakemberek erőszakolják majd meg a tiniket, ezzel rámutatva viselkedésük következményére. A programban minden állami működtetésű iskolának kötelezően részt kell venni. Továbbá az…..
Perde Dóra 2014.11.27 12:58:58
@kittrabi:
ásó, kapa, nagy harag
figyejj, Trabi!
pont erre jutottam én is... ahogy leírtam, elküldtem, aztán meg, jééé, Huba szaki, ez pont olyan, mint a házasság! (amit ellenzek)
(de aztán meg: ááááá, nem, mégse, mer éppen a lényeg, hogy nem holtunkiglan. határozott idejű szerződés. különben is csak nyilatkozat. pláne, hogy vicc az egész)
de télleg asszociáltat. na erre jön az összeesküvős elmélet elme:
....áhhh, nem tudom most itt kifejteni, hosszú, összetett, gordiuszi, mint a képed, (jaj, a vágy, kicsomózni!) majd elmondom egyszer, ha lesz alkalom.
(egyik kedvenc témám, háromnapi hidegélelem legyen nálad...)
Perde Dóra 2014.11.27 13:14:15
@tobias2:
örülök, ha van kedve beszállni a formanyomtatvány és/vagy űrlaptervezési projektbe! szükség van/lesz az Ön érzelem-mentes tiszta, széles spektrumú logikájára!
ha végig vesszük a lehetőségeket, négy további esetet kell vizsgálni:
az elkezdés és folytatás nélküli befejezést
az elkezdés nélküli folytatás* és befejezést (folytatás javítandó: tevékenység)
az elkezdés és befejezés nélküli folytatást*, illetve
a befejezés nélküli elkezdés és folytatást.
(a magam részéről a folytatás nélküli fojtatást is belevenném, de csak mert javíthatatlan lírikus vagyok)

na, kedves t2 kartárs, ezeket legyen szíves az Öntől megszokott preci Zitával kidolgozni, nekem most mennem kell a 4D valóvilágba
- Ma van a Kínos krákogás világnapja. - 5 845 902 napja nem tudjuk hány papagáj kell egy rosszul sikerült rántottához. - Évezredekkel ezelőtt éppen egy ilyen napon értett meg egy cro-magnoni ősember egy poént, aztán kihalt. A nap bölcsessége: "Lapos teknőben sose próbálj…..
Perde Dóra 2014.11.22 22:58:55
@legeslegujabbkor:
namost akkor tisztázzuk, hogy mi a Világegyetem és, hogy mért nem fér bele a Szíriusz is?
Perde Dóra 2014.11.22 23:06:23
@tobias2:
én is úgy tudom, hogy sziget.
a Kínos Próbálkoszászok szigetcsoport második legnagyobb kis szigete.
a legnagyobb a Kínos Hallgatász, ami egyenesen az Égei-tenger legnagyobb magyarlakta lakatlan szigete. emiatt aztán ott sosincs zárvatartás, tárva-nyitva mindig minden.
ha én gázszerelő lennék, azonnal elkezdenék lakatokat exportálni oda, ne legyen ott az a nagy nyitottság, épüljön ott is az illiberalizmus és főleg, hogy gyorsan milliárdos legyek.
- Ma van a Kontraszelekció világnapja. Ezen a napon a Szijjártó Péter-hasonmások egy jobb élet reményében felnéznek az égre. - Pontosan 250 éve fedezték fel az első LOLCAT-et, egy etruszk freskón. - 400 éve született az utolsó maori polihisztor és látens filozófus, Rachel ben…..
Perde Dóra 2014.11.21 00:08:37
@kittrabi:
kitűnő dolgozat!!!
biztos, hogy nem másoltad valakiről? ha télleg nem, örülök, hogy végre tanulsz is, és holnap kűdd be a szüleidet, hadd beszéljem rá őket, hogy igazi egyetemre irassanak.
Dóranéni
sk
Perde Dóra 2014.11.21 16:33:37
@kittrabi:
mindenben igazad van, Trabi, (természetesen), kivéve a Dóranénit, mert az én vagyok és jobban tudok, hogy írom magamat.
*
csak késő este leszel?! és akkor most nem vagy?! jaj! cellaizé?
és, ha nem is vagy, hogyan melegítselek akkor?
- Ma van az Ízlésficamok világnapja. - 189 535 napja nem tudjuk, hogy Kolumbusznak melyik lábujja rohadt le, amíg elérte az amerikai kontinenst. - 34 éve ezen a napon adták ki az első volapük-kazuár szótárat. Nem sok fogyott belőle. A nap mondása: "Az élet olyan, mint a…..
Perde Dóra 2014.11.16 01:37:11
@kittrabi:
jaj, te édes, hát a Szobabiciklis Huncut Rézfánfütyülőkör huncut rézfánfütyülői az alagsorban szokták túrni a francot, mert illegálisak mint a cseh Gevara volt a fény korában.
a portás nem tudhatja meg!
sajnálom, hogy egyedül odacipelted a szovjet öntöttvas pecóbringád a te gyenge szíveddel, aztán meg haza, jaj, jaj... legközelebb szójjál és érted megyek, beviszlek atóval, hogy maradjon erőd tekergetni, ne fusizzál te a villamoson egymagad, szentem...

meginnmás: ne vegyél egy kalap alá a többi nővel, nem vagyok én sziámi ikrek!

ésmeginn: dehogy szar! a cecília is visszament, hallhatod. naugye.
Perde Dóra 2014.11.16 01:47:54
@legeslegujabbkor:
a maradékhő felhasználásával pedig ki lehet vasalni a gyűrött vaskalapokat.
Perde Dóra 2014.11.16 09:55:35
@legeslegujabbkor:
dugóban érdemes lanton közlekedni, de kis forgalomban az ató sem rossz megoldás, te is beférsz bőven Trabi és a vasak mellé, úgyhogy ha nem tudsz lanton kísérni, gyere inkább velünk.
habár lehet, hogy Trabi másban utazik, ha táncról van szó.
-  Ma van a mosogatógép-revideálás világnapja. - 1869. november 13-án rendezték meg az első eszkimó szépségversenyt Sopronban. - 60 éve született meg a történelem legmegalázóbb fedettpályás curling-eredménye egy svéd faluban. A nap mondása: "A barátság…..
Perde Dóra 2014.11.13 23:24:26
@kittrabi:
nahát, ezeknek a torzonborz, tipegőtopogó, csukott szemű vadembereknek én sem adnám az én kis Szilvikémet!
Perde Dóra 2014.11.13 23:39:07
gyébkéntmeg, csakmer Legesleginek megígértem (és többet nem fogok erőlködni, menjetek táncolni, ahova akartok):
holnap franszia táncok!

www.fmhnet.hu/tanchaz/item/292-nepek-tancai-sorozat

ajánlott:
Leginek, mer mindenképp
Trabinak, mer lehet fransziázni
t2nek, mert játékos és összetett
Orbántrollnak, mert újjászülető, mint az Egyetlen, Dicső Vezérünk által épített illiberalizmus
Black Holenak, lőn világosság!
rozsomákidomárnak, mert lesznek ott rozsomák
Dinkainkának, mert olyan, mint a kakalin kamaja, hej!
ámen
Mivel a NAV elnöke vezeti saját maga ellen a vizsgálatot, ezért az első meghallgatáson is saját magát kérdezte Vida Ildikó. Megszereztünk néhány részletet. - Miért nem mondtam el azonnal, hogy kitiltottak az USÁ-ból, amikor megtudtam?- Én elmondtam, de hiszen tudom.- Ja,…..
Perde Dóra 2014.11.10 10:07:35
@kittrabi:
moderáld magad!

(azért szeretek a Szépjuhászné és Alpfokú Művészeti Kohászképzőbe járni, mert tanulunk benne kúttúrát, amibe meg van sok műélvezet, az meg jó)

Értékelés: most jó hhmmmm
Osztályzat: kitűnő
Fogazat: épp
Lábazat: szigetelt
Felekezet: vagy életet!
Hovatovább: igen
- Ma van a Rinyálás világnapja. - 1756. november 6-án lépett hivatalba az utolsó kentaur miniszterelnök Angliában, Sir Cecil Hurenmeister. - 1983-ban ezen a napon változtatta Bolíviára nevét a dél-amerikai Fekália országa. A nap bölcsessége: "A dicsőség csöndes töprengése…..
Perde Dóra 2014.11.09 22:08:29
@legeslegujabbkor:
semelyik sem illik rád?
sem a leírás, sem a ruhák?
na megállj, mert következő pénteken még jobb izé lesz, és olyan reklámot írok, hogy nem találsz majd kifogást!...
Perde Dóra 2014.11.09 22:27:54
@kittrabi:
"...mint nekem"... , a zordon Kárpátoknak... sajnos máshogy nem jön ki a szövegkohézió. ezt a mondat el kéne vinni megkalapáltatni a Lenin Kohéziós Művekhez. (jaj, ahogy öregszem, úgy vagyok egyre kekecebb...)

direkt nem válaszolok, mert niiiiincs kérdőjel, bibibííííí.
(különben meg pont nyolcas tánc nem is volt, csak páros, négyes, de volt hatos meg kilences is, szóval, ha kiművelnéd magad reneszánsz táncból, akkor igazán adekvátosan viccelgethetnél ezentúl az azúri partvidéken.)
Perde Dóra 2014.11.09 23:38:55
@tobias2:
hiába gondolkodom három napja, ezt akkor sem értem...
allahu-akbar: oké, dínóm-dánom: ja, ja, a mi falunkban is így ejtik, de miért Korán felmutatása, és főleg miért "Koránra ülés: Darwin díj"???
- Ez az alacsonyan szálló pestises sólymok világnapja. - 105 éve született a víz alatt is működő írógép feltalálója, Karel von Santiago-Pontones. - 127 éve avatták szentté az ancenis-i Rupertet, a nyári szabadságolások és a bólogatás védelmezőjét. A nap bölcsessége:…..